עבור לתוכן

בעיה בשיתוף אינטרנט בעזרת ICS, למרות מעקב צמוד אחרי הוראות המדריך המצוין בפורום

Featured Replies

פורסם

שלום,

ניסיתי ליצור חיבור בין שני מחשבים לצורך שיתוף אינטרנט באמצעות ה-ICS המובנה של xp.

עשיתי זאת בעזרת המדריך (המצוין) בפורום זה, וכן בעזרת זה המופיע באתר netguru.co.il.

השיתוף הוא בביתה של חברתי (שם מחוברים דרך 012) והשיתוף פשוט לא מצליח - לא ניתן להציג אף דף אינטרנט במחשב הלקוח, ועושה רושם שיש זרימת מידע דלה מאוד למחשב הלקוח (כמה מאות ביטים).

כדי לנסות ולבודד את הבעיה, הבאתי את המחשב האמור אליי הביתה, כדי לחברו ברשת זהה שרצה טוב מאוד אצלי, על אותו עיקרון בדיוק - והמחשב מתחבר מצוין בלי לגעת אפילו בהגדרות - פשוט החלפתי בין מחשבי הלקוח אצלי בבית ומיד הכל עבד (ממש pluged and played).

אצלי בבית החיבור הוא דרך חברת 013.

לא נראה לי שטעיתי בהקמת השיתוף ברשת החדשה, אצל חברתי, כיוון שהעניין די פשוט מה גם שהמדריך הנ"ל מאוד מפורט.

הייתכן וזה קשור להגדרת שרת DNS? - ניסיתי להגדיר ידנית ברשת בבית חברתי, את כתובות שרתי ה-DNS של 012, אך שוב ללא הועיל.

אשמח לשמוע על כיווני עבודה אפשריים לטיפול בבעיה

בתודה,

טל

פורסם

לא כ"כ ברור מהתאור שלך -

האם חיבור האינטרנט בעייתי גם במחשב במריץ ICS וגם ב- clients?

איך הרשת והמודם מחוברים?

האם יש הבדל במודמים שהשתמשת בהם?

פורסם

יש פינג בין המחשבים? שיתוף קבצים עובד תקין? כשעשית שיתוף הגדרת שיתוף על החייגן או על כרטיס הרשת(אם זה יו אס בי על כרטיס הרשת המדומה?) כעקרון אתה צריך לשתף את החייגן ואז במחשב הלקוח תיכנס לחיבורי רשת ותראה שם שיש אופציה מקושר דרך שער אינטרנט או אינטרנט גאטווי השתמשת אצלה בכבלים מוצלבים?

אל תגדיר DNS לבד תן למחשב לקבל אותו לבד ותנסה לתת לDHCP לעבוד במקום להגדיר אייפי ידני במידה וזה לא יעבוד תגדיר במחשב השרת 192.168.0.1 ובמחשב הלקוח תגדיר 192.168.0.5 ואז במחשב הלקוח בגאטויי תגדיר 192.168.0.1 במסיכת רשת תגדיר 255.255.255.0 (זה אמור להיות אוטומטי אבל למקרה שלא שתדע מה להגדיר) ואז תגדיר את הDNS של 012 אבל קודם כל תנסה את האפשרות הראשונה שהצעתי לך

עוד משהו באיזה מודם היא משתמשת? תפרט רשת\USB ודגם המודם

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובותיכם וסליחה על העיכוב במענה (נאלצתי לצאת מהבית).

ולשאלותיכם:

אם בפינג בין המחשבים כוונתך לזיהוי האייפי בעזרת ipconfig, אז כן - המחשב שלה, אצלה בבית, נתן את כתובת האייפי של המארח, כשער ברירת מחדל וכן את הסאבנט מאסק. בשניים או שלושה מקרים הצלחתי לפתוח (אבל לקח המון זמן) - את הדף הראשי של וואלה (דף עדכני על פי הכותרות), אבל להיכנס ללינקים לא היה על מה לדבר וכן אף אתר אחר לא הוצג. כלומר, ישנה זרימת מידע דלה מאוד למחשב האורח ברשת אצלה בבית.

שיתוף קבצים לא ניסיתי (אין לה צורך בכך) ואני גם לא יודע איך לעשות את זה.

במחשב המארח, של אחיה, החיבור הוא במודם USB (מוטורולה כלשהוא) בצורת התקשרות של VPN וניסיתי להגדיר את השיתוף גם על ה-VPN וגם על ה-connection של המודם, שוב, ללא הועיל.

נראה לי שהבעיה היא במחשב של אחיה (הוא לא חף מוירוסים - הנושא הזה לא זוכה שם להתייחסות מיוחדת), או ש-012 חוסמים שיתוף כזה באיזושהיא צורה (DNS?), כיוון שניסיון לחבר את המחשב שלה ברשת אצלי בבית (במקום המחשב האורח שיש לי) עבד יפה מאוד - פשוט החלפתי את המחשבים ומיד באיתחול ניתן היה להתחבר לרשת באורח והכל עבד יפה ומהר.

לא עזרו ניסיונות של DNS אוטומטי ולא ידני, לא אייפי אוטומטי ולא ידני.

בכל המקרים לא הייתה בעיית התחברות לרשת במחשב המארח אצלה בבית, לאחר הגדרת השיתוף.

איך מתבטאת צורת ההתחברות לאינטרנט במחשב של אחיה לבעייתיות ביצירת השיתוף? יש צורת התקשרות שלא מאפשרת זאת?

נראה לי שלא יהיה מנוס מלפרמט את המחשב של אחיה, אכול הוירוסים, ולהגדיר הכל מחדש.

שוב תודה,

טל

פורסם

ping זה ICMP echo request. הכוונה לפתוח command prompt ולהקיש ping ושם מחשב או IP.

מחשב שמקבל echo request אמור לשלוח חזרה echo reply. זו דרך בסיסית לבדוק תקשורת בין שני מחשבים/מכונות ברשת.

אם המחשב של חברה שלך הוא ה"אורח" ואצלך הוא פועל ואצלה לא, וכל זה בלי ששינית הגדרות רשת על המחשב שלה, אז קרוב לודאי שהבעיה באמת על המחשב של אח שלה.

זה שרק אתר אחד עולה וכל השאר לא זה סימן די טוב שה- DNS לא מקונפג/עובד כמו שצריך.

כדי לוודא את זה, אפשר להריץ nslookup ולבקש כתובות של אתרים שלא היית בהם לאחרונה.

בעיקרון מי שמריץ את שיתוף האינטרנט אמור גם להיות DNS ולהפנות שאילתות לשרת של ספק השירות, אבל אם לא, יש גם אפשרות לרשום אצל המחשב האורח את שרתי ה- DNS של ספק השירות.

חיבור הרשת שאותו רוצים לשתף ברשת צריך להיות החיבור לאינטרנט (כלומר חיבור ה- VPN ולא חיבורי ה- LAN). בהגדרת שיתוף האינטרנט אתה מגדיר שאתה רוצה לשתף את חיבור הרשת עבור המחשבים ב- LAN.

פורסם

יש מספר ספקים שמגדירים את החייגן שלהם שלא יאפשר שיתוף אינטרנט.

תנסה להתחבר עם החייגן המובנה של XP.

זה עבד אצל חבר שלי והיתה לו אותה בעיה בדיוק.

פורסם
  • מחבר

תודה, חבר'ה, אני אנסה את מה שהצעתם בימים הקרובים, אצלה בבית.

לא יפליא אותי אם יתברר בסוף שהבעיה בחסימה כלשהיא של ספק האינטרנט וננצל ת'הזדמנות

להחליף ל-013 שהם הכי בסדר לדעתי. אבא שלה גם ככה מחומם על 012 שעשו כל מיני דברים לא

ברורים בחיוב החודשי ובדיוק עכשיו מסתיימת תקופת התחייבות אליהם ונראה להם כוכבים.

אגב, מישהו יוכל להסביר קצת על חיבור באמצעות החייגן המובנה של ה-XP? איך עושים את זה?

והצעות נוספות לפתרון יתקבלו בברכה.

אז שוב תודה, ושבוע טוב

טל

פורסם

תודה, חבר'ה, אני אנסה את מה שהצעתם בימים הקרובים, אצלה בבית.

לא יפליא אותי אם יתברר בסוף שהבעיה בחסימה כלשהיא של ספק האינטרנט וננצל ת'הזדמנות

להחליף ל-013 שהם הכי בסדר לדעתי. אבא שלה גם ככה מחומם על 012 שעשו כל מיני דברים לא

ברורים בחיוב החודשי ובדיוק עכשיו מסתיימת תקופת התחייבות אליהם ונראה להם כוכבים.

אגב, מישהו יוכל להסביר קצת על חיבור באמצעות החייגן המובנה של ה-XP? איך עושים את זה?

והצעות נוספות לפתרון יתקבלו בברכה.

אז שוב תודה, ושבוע טוב

טל

יש לך את החייגן היפה והמעוצב והמלא תמונות של חברת האינטרנט שלך זה נקרא החייגן שלהם ואולי הוא לא מאפשר שיתוף אינטרנט החייגן המובנה של אקס פי זה החייגן שאתה יוצר בעצמך תכנס למיקומי הרשת שלי ומשם לחיבורי רשת ואז יש לך אפשרות בצד למעלה צור חיבור רשת חדש תלחץ על זה ותעקוב אחרי ההוראות ליצור לעצמך חייגן של אקס פי

פורסם
  • מחבר

אלון,

אילו נתונים אני אצטרך להכניס ביצירת החייגן? יהיה צורך בכתובות IP כלשהן של שרתי 012?

אם אתה מכיר איזה מדריך לעניין, אני אשמח אם תפנה אותי. לא מצאתי מדריך כזה ב-HWzone.

אגב, ראיתי כמה ת'רדים שנפתחו פה בנשוא של חייגני ה-L2TP של חברות הכבלים, בעניין העובדה שחלקם לא מאפשר שיתוף.

כזה הוא החייגן במחשב המארח שלא מצליח לשתף (כזה הוא גם אצלי, ההבדל היחד הוא בספק האינטרנט, 013 אצלי לעומת 012 אצלה)

טל

פורסם

לא מתכוון לחטוף את הת'רד אבל נתקלתי במשהו דומה:

ניסיתי להתקין שיתוף אינטרנט אצל חבר שמחובר דרך 013 (כבלים) עם ווינדוס ME (נו, זה מה יש...9).

במחשב השני יש XP (למחשב השרת יש ME).

בקיצור, הרשת עובדת אבל האינטרנט לא.

המחשב השני ממיר שמות של אתרים לכתובת IP אבל לא מסוגל לקבל מהם תגובה (PING עושה TIMED OUT).

אין פיירוול באף אחד מהמחשבים כרגע, אז לא זו הבעיה.

החיבור במחשב השרת נעשה עם חייגן של 013 דרך מודם של מוטורולה 5100.

יש עיצה?

פורסם

אלון,

אילו נתונים אני אצטרך להכניס ביצירת החייגן? יהיה צורך בכתובות IP כלשהן של שרתי 012?

אם אתה מכיר איזה מדריך לעניין, אני אשמח אם תפנה אותי. לא מצאתי מדריך כזה ב-HWzone.

אגב, ראיתי כמה ת'רדים שנפתחו פה בנשוא של חייגני ה-L2TP של חברות הכבלים, בעניין העובדה שחלקם לא מאפשר שיתוף.

כזה הוא החייגן במחשב המארח שלא מצליח לשתף (כזה הוא גם אצלי, ההבדל היחד הוא בספק האינטרנט, 013 אצלי לעומת 012 אצלה)

טל

אין צורך בהגדרות אייפי במידה וזה דרך PPPOE או PPPOA אם אתה משתמש עם מודם שמצריך התקשרות VPN אז צריך להגדיר שם את הגאטווי של המודם שלך ואת הDNS של החברת אינטרנט במספר טלפון לחיוג אתה רושם P8,48 בכל מקרה זה ממש פשוט רק אם ממש לא תצליח ליצור חייגן תגיב פה ואני אעשה לך פרינט סקרינים עם הסברים אגב לפני שאלות נוספות תרשום בבקשה באיזה מודם אתה משתמש שם ומהו סוג החיבור (רשת\USB?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים