עבור לתוכן

יציאות בראוטר אלחוטי G

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים טובים.

חבר שלי קנה לאחרונה ראוטר אלחוטי בתקן G ושמתי לב שלראוטר יש 4 יציאות מאחורה (נראה לי שכמו של קו טלפון או מאוד דומה לזה)

ועוד יציאה שכתוב עליה WAN ונראית מעט יותר רחבה מהארבע האחרות.

מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק מתחבר ליציאות הללו, מדוע יש צורך בארבע, ולמה משמשת היציאה הרחבה יותר?

ובכלל למה מתחבר ראוטר אלחוטי? האם למודם ADSL רגיל (USB) או שצריך מודם מחובר לכרטיס רשת....בקיצור התבלבלתי לגמרי ואם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בבלגן אז בבקשה ותודה.

פורסם

כל היציאות באותו גודל מתאימות לקונקטור RJ45 כניסת הWAN היא הכניסה אליה מתחבר המודם ADSL\CABLE אתה לא יכול לחבר מודם USB אלא מודם רשת בלבד מדוע יש צורך ב4 יציאות? זה אומר שאתה יכולה לחבר עד 4 מחשבים לראוטר עצמו או עד 3 מחשבים לראוטר וביציאה אחת להשתמש לחיבור האב ואז לשרשר מספר האבים בינהם כדי להגיע לחיבור של עד 254 מחשבים שהראוטר ידאג להם לאינטרנט

פורסם
  • מחבר

רגע אז הראוטר עצמו משמש גם כראוטר חוטי רגיל? כלומר ניתן לחבר אל היציאות שלו מחשבים בנפרד בעזרת כבל RJ45 והוא יעבוד איתם?

לא כ"כ ברור לי למה צריך את היציאות הללו בראוטר אם במילא הוא אלחוטי ומשדר WIFI לכל המחשבים בקרבתו.

דבר נוסף שאינו ברור לי הוא בהנחה שיש לי מחשב המחובר לאינט' באמצעות מודם רשת אז בחיבור הראוטר אני מחבר את הראוטר למודם עצמו או למחשב?

כלומר האם המחשב שבו מתבצע החיבור בפועל חייב להיות מחובר לראוטר או שמספיק חיבור למודם?

אני יודע שסיבכתי מעט את העניינים אבל זה פשוט חשוב בלי להבין.

פורסם

אומנם זה ראוטר אלחוטי אבל יש לא גם אפשרות לחבר מחשבים באופן קווי. יש כאלה שמעדיפים לחבר חלק מהמחשבים באופן קווי וחלק באלחוטי . בשביל זה היציאות.

אם אתה רוצה לעבוד אלחוטית אז המודם מתחבר לראוטר והראוטר משדר אלחוטית. ואם אתה רוצה קווית אז כבל רשת בין המודם לראוטר ואחד נוסף בין הראוטר למחשב.

פורסם

היציאה החמישית (WAN) היא זו שאמורה להתחבר למודם אם אתה מתכוון להשתמש בו בתור ראוטר ולא בתור סויטש.

דרך היציאה הזו הוא מחייג ועליה הוא מפעיל את ה- firewall, אם יש כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים