עבור לתוכן

מתחמם לי הamd

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי שאלה רק אליכם התותחים באמת כי מהחובבנים התיאשתי

אז ככה כמו שהבנתם יש מעבד amd

שמתי שתי מאוורים אחד למעלה שפולט אוויר ואחד למטה שיונק אוויר לתוך המחשב

יש לי גם מאוורר על המעבד שהוא נחשב טוב thermaltake dragon 3 וחומר קירור בינהם ARTIC SILVER grease {בין המעבד למאוורר}

ויש לי טמפ של 68-72 תלוי כמה אני מעמיס

מה לעשות אני כבר עובד עיצות

פורסם

א. נסה לבדוק את הטמפרטורות עם דלת המארז פתוחה, ובמקום מאורר היטב. אם יש שינוי משמעותי הבעיה היא כאן.

ב. נסה להרכיב מחדש את ה HEATSINK, יתכן שהוא לא מורכב טוב.

ג. יתכן שמדובר בבעיה בתוכנת המדידה, בדוק את הטמפרטורות ב BIOS , רק הטמפרטורות שמופיעות שם הם הטמפרטורות הנכונות.

ד. יתכן שישנה בעיה החיישן הטמפרטורה.

פורסם

שלום

יש לי שאלה רק אליכם התותחים באמת כי מהחובבנים התיאשתי

אז ככה כמו שהבנתם יש מעבד amd

שמתי שתי מאוורים אחד למעלה שפולט אוויר ואחד למטה שיונק אוויר לתוך המחשב

יש לי גם מאוורר על המעבד שהוא נחשב טוב thermaltake dragon 3 וחומר קירור בינהם ARTIC SILVER grease {בין המעבד למאוורר}

ויש לי טמפ של 68-72 תלוי כמה אני מעמיס

מה לעשות אני כבר עובד עיצות

אם איזה תוכנה בדקת ;)

פורסם
  • מחבר

אז ככה

א ברגע שאני פותח את מחסה המחשב הוא מוריד מעלה שתיים {דבר טבעי}אך לא הגיוני שאני השאיר אותו פתוח

ב החיישן תקין {בוודאות}

תוכנת הבדיקה היא speedfun אך יש לציין כי אני גם עשיתי ריסטרט עלמנת לוודא טמפ גם מהביוס והטמפ זהה

ג לגביי המאורר שעל המעבד הוא מורכב טוב בוא נגיד ככה פירקתי אותו הרי לשים את המשחה החדשה שציינתי זו לא הבעיה יש

לי הרגשה שיש לעשות קירור יותר נכון ואני לא יודע פשוט איך

פורסם

איזה מעבד יש לך ואיזה לוח

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא amd 1800 + athlon

והלוח הוא via kt266

פורסם

לפי מה שתארת סביר להניח שה-HSF (גוף הקירור של המעבד) לא יושב טוב או שאין מגע טוב בינו לבין הליבה של המעבד

אפשרות שניה היא שלא מרחת כנדרש את המשחה הטרמית

לפעמים כמות גדולה מידי נותנת תוצאות הפוכות (חום )

יתכן גם שלא ניקית את הסיליקון (מין מדבקה מעצבנת ) שבאה על הגוף קירור לפני שהרכיבו את הגוף קירור עם משחה טרמית.

משחה טרמית והמדבקה לא הולכים יחד.

מומלץ להשתמש המשחה איכותית כמו AS3 או NANOTHERM המריחה צריכה להיות על הליבה בלבד בכמות מזערית שכבה דקה מאוד (כעובי דף נייר) כך שזה יכסה את הכתב שעל ליבת המעבד אך לא יבלוט אפשר לישר עם כל חתיכת פלסטיק ישר (רצוי לא מתכת כדי לא לפצוע את הליבה .אופציה זה כרטיס אשראי .

יש למרוח על גוף הקירור גם שכבה דקה ולנקות עם נייר סופג על מנת שהמשחה רק תחדור לחריצים המיקרוניים של משטח הגוף קירור

(תלוי באיכות הגימור של הליטוש )

אח"כ יש להצמיד את גוף הקירור למעבד בצורה אחידה ויציבה

יש לשים לב לכיוון (יש לעיתים אפשרות להרכיב הפוך-זה לא טוב)

אם על המעבד היתה כבר משחה טרמית יש לנקות ביסודיות לפני מריחה חדשה (זה לא מחייב אך מומלץ ) אפשר להשתמש באלכוהול 70% וקיסמי אוזניים.

אני אישית הייתי ממליץ לך גם להתקין את תוכנת CPUIDLE היא סייעה למספר אנשים להורדת הטמפ' וגם לי (יש אנשים שירד להם כ-10 מעלות רק בעזרתה )

מקווה שעזרתי

פורסם

אני לא מבין , איך תוכנה יכול להוריד את הטמפרטורה?

פורסם

היא מוסיפה מאוורר בלתי נראה ;D

לי היא לא עשתה כלום.

פורסם

אם יש לך אתלון , בשביל שהיא תעבוד טוב תפעיל את האופציות optimize cpu ואת disable standard cooling

אצלי זה עבד.

כמו כן תבדוק אין אצלך תוכנית שמעמיסה על המעבד כמו SETI

ועבור Jar with me ששאל איך התכנה עובדת -

ברוב הזמן המעבד לא משתמש בכל מן העיבוד שיש לו, ואז נשאר זמן עיבוד פנוי, התכנה פשוט מכבה את המעבד בזמן הפנוי הזה.

פורסם

שום תוכנה!!!

פשוט לא שמת את המאורר כמו שצריך הרי הDragon Orb 3 הוא 7000RPM אז אתה אפילו לא צריך לראות 60!!!

נסה שוב למרוח את המישחה תעזר במדריך הזה

תראה גם את הביקורת על המאורר שלך ותשמע מה הוא אומר עליו הביקורת

פורסם

התוכנה מעמיסה על המחשב?

היא פועלת כל הזמן ? אם אני יפעיל אותה נגיד בהרצת 3dmark או סתם מתי שאני כותב בוורד , האם יהיו הבדלים בביצועים?

פורסם

שופ הבדל

התוכנה כמעט לא צורכת משאבים

כלומר זה ממש לא מורגש

פורסם

התוכנה לא מעמיסה על המחשב בכלל!

הרי לכבות ולהדליק את המעבד זה בערך 10 סיבובי שעון. שזה שבריר האחוז משניה.

וממילא כאשר המחשב בעומס (3DMARK לדוגמה) התוכנה לא פועלת כי אין זמן עיבוד פנוי.

פורסם

אל תתריד את עצמך במחשבות

נסה תבדוק

מקסימום תסיר

מה יש להפסיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים