עבור לתוכן

מה עדיף: הנדסה או תותחנים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם,

בשביל לקצר, פשוט אגיד שהצבא נתן לי שתי ברירות: חיל הנדסה או חיל תותחנים.

אם יש פה אנשים ששירתו/משרתים/אח שלהם משרת ויכולים לספר קצת על שתי היחידות הנ"ל ומה עדיף לי? אני מתכוון בעיקר מבחינת תנאי שירות, איכות האנשים וכיו"ב.

ואם זה בכלל רלוונטי, איפה יש יותר הזדמנויות להפעיל קצת את המוח?

תודה לכם :)

• תגובות 40
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אותי רצו לזרוק לתותחנים לא הלכתי :P

פשוט לקחתי דחיה מהצבא לעוד חצי שנה... אני חושב שאני ילך למגב כי אחרי זה אני יוכל ללכת לשרת במשטרה

לפי מה שהבנתי מי שהולך לתותחנים יוצא חירש חחח ככה אני חושב לפחות :-\

פורסם

תראה תותחנים זה פשוט קריאת תחת

גם היציאות ממש גרועות...

הנדסה זה ממש אחלה אבל רק אם אתה חותם קבע לפי דעתי כי אחרת אתה מבזבז 3 שנים של ללמוד את המקצוע ומשתחרר, רק בקבע אתה נכנס לפעולות מעניינות

זה לפחות מה שאני הבנתי ביום חילות.... זה חלום לנהוג על D9 (שצריך לחתום קבע בשביל להגיע אליו)

פורסם

זה לפחות מה שאני הבנתי ביום חילות.... זה חלום לנהוג על D9 (שצריך לחתום קבע בשביל להגיע אליו)

kids....

אתה בטח חושב שלהיות נהג D9 זה לעשות איתו "צלחות" ו"פתיחות" כל היום... ממש חלום... :kopfpatsch:

פורסם

kids....

אתה בטח חושב שלהיות נהג D9 זה לעשות איתו "צלחות" ו"פתיחות" כל היום... ממש חלום... :kopfpatsch:

מעורר רחמים.
פורסם

מה כבר רע בלנהוג בD9

יש לך שם כורסא... שום דבר לא יכול להזיז לך חוץ מRPG ישר לשמשה ואתה זוכה להרוס בתים....

פורסם

סליחה חברה אבל מזה D9 :s05:

פורסם

זה

שים לב לגודל של האנשים לעומת המפלצת

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

מה כבר רע בלנהוג בD9

יש לך שם כורסא... שום דבר לא יכול להזיז לך חוץ מRPG ישר לשמשה ואתה זוכה להרוס בתים....

תעשה לעצמך טובה, ואל תדבר על דברים שהידע, הניסיון, והדעות שלך עליהם קיימים מתמונה או שתיים שראית באינטרנט ו\או מילה או שתיים ששמעת ממישהו...

פורסם

:o :o :o

וואלה הייתי רוצה לנהוג על זה!!

תגידו מה דעתכם על מגב אני כנראה הולך לשם רק בשביל שאני יוכל אחרי זה ללכת לשרת במשטרה ואולי אחרי זה בילוש :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי מבין השנים עדיף לך הנדסה. תותחנים זה באמת מגעיל יש לך תנאים באמת מגעילים ובכלל אין לך לאן להתקדם. אני לא אומר שהנדסה זה היחידה בצה"ל אבל לפחות לדעתי מומלץ מאוד לעשות גיבוש יחתיות ולנסות להגיע ליעל או משהו כי היא באמת אחת מהאיכותיות בצה"ל.

פורסם

:o :o :o

וואלה הייתי רוצה לנהוג על זה!!

תגידו מה דעתכם על מגב אני כנראה הולך לשם רק בשביל שאני יוכל אחרי זה ללכת לשרת במשטרה ואולי אחרי זה בילוש :xyxthumbs:

נראה לי שמג"ב מאוד יתאים לך :xyxthumbs:

DXT (חחח, שמתי לב שאתה גם שואל את זה בתפוז). קח כל דבר שאומרים לך בערבון מוגבל ענקי כי דבר ראשון 80% מהפורום הזה עוד לא היה בצו ראשון, השאר מתחלקים לאנשים שסתם שמעו שמועות או שהיו בחי"ר ובשבילם אם אתה לא גולני-גבעתי-צנחנים-נחל אתה חסר משמעות.

לתותחנים יש שם רע אבל אני לא בטוח אם זה עד כדי כך נורא, יש סיפורי אימה עליהם ואני מתאר שאם תחפש תמצא גם על כל חיל אחר. אני שמעתי גם על אנשים שנהנים שם (שוב, חפש בתפוז) ואם יש לך יכולת פיזית אתה יכול להגיע גם למיתר. זה שהם נקראים תותחנים לא אומר שהם יושבים כל היום ושומרים על טנק, הם גם עושים קווים, מחסומים ומעצרים, (אין לי מושג אם זה מה שאתה מחפש או מנסה לברוח מ...)

הנדסה קרבית הם יותר רגליים מהתותחנים אבל יש להם גם את ההתמחות בחבלה. אפשר להיות נהג D9 גם בלי קבע, זה חלק מהמסלול שחלק הולכים להיות גדודים רגילים, חלק עם פומות וחלק עולים על הטרקטורים (כמו Path Finder).

פורסם

בוא נעשה קצת סדר בבלגן.

קודם כל חיל התותחנים הוא לא חייל אפור כמו שהיה פעם, עם תחילת האינתפדה הורגש חוסר בסד"כ בשטחים, ובמקום לקרוא למילואיים ולבזבז מלא כסף על זה, הוחלט לתגבר את רמת הרובאית בחיל ההנדסה, התותחנים ולאחרונה גם בשיריון, על מנת להתמודד עם החוסר בסד"כ, ועל ידי כך לתגבר את כוחות החי"ר בשטחים עם כוחות שהיעוד שלהם במקור לא אמורים להשתתף בפעילות שוטפת של מחסומים, מעצרים, והגנה על ישובים.

כך נוצר מצב ששלושת חילות האלו (שיריון, תותחנים, ההנדסה) מבצעים פעילות פח"ע ומתפקדים יותר כחיילי חי"ר מאשר היעוד האמיתי שלהם, להתאמן לקראת מלחמה אפשרית.

התותחנים כמעט ולא מבצעים את היעוד שלהם, ולכן הועלת רמת הרובאית ל05 במקום 03, הוחלפו הבזנטים (גלילונים) לM16 מקוצר, ואף הוספו פקלים שונים למחלקות (קלע, מטוליסט), אומנם התותחנים לא מבצעים את אותה פעילות כמו של גדודי החי"ר השונות, אבל לרוב הם מבצעים קווי חי"ר באזורים עוטפים בעיקר ביהודה ושמרון, ובהר דוב קו תותחים, ובקו צפוני (זנות לא נורמלית) חי"ר.

הם יוצאים כמעט כמו כל חייל קרבי בצה"ל, מבצעים כמעט את אותם משימות כמו גדודי החי"ר הרגילים.

ובכל 4 חודש יורדים לדרום/צפון לאימון בכלים שלהם (הדוהר, והMLRS, ופזמניקים על נגמשי האלפה).

וכמובן זה חייל מעורב, בנות ובנים ובצעים את אותם תפקידים, כולל קצונה, מפקדי סוללה, וכו'..

חוץ מזה יש גם את סיירת מורן של התותחנים, שעל הפעילות שלה לא ממש מותר לדבר, ובשביל להתקבל אליה תצתרך לעשות גיבוש בתחילת התירונות, ואחרי זה מיונים.

בקשר להנדסה קרבית, הם ממש הפכו לחטיבת חי"ר לכל דבר אבל עם אקסטרה, רמת הרובאית הועלת ל07, ופלוגות ההנדסה ופוזרות בכל אזורי האימות מעזה עד הר דוב.

לפי דעתי הנדסה קרבית הרבה יותר "מעניינת", מתותחנים גם כי הם פחות מתעסקים במחסומים (מה שהתותחנים אלופים בו), ובצעית יותר פעילות חירת, הקצעות הרבה הרבה יותר טובות לציוד חדיש מהתותחנים, והכי חשוב לפוצץ ביניינים, מחרטות נשק, ואימונים מאוד מענינים בפריצת מיכשולים, מיקוש, פתיחת מעבר, על ידי הכלי היעושי שלהם הפומה (טובה של טנק שוט ממוגן), הצפ"ע, אגמקים, ופומות עם נוקרי, והשקת גשרים על ידי הפומות.

בהנדסה יש גם פלוגות צמ"ע, שהם פפעילים את הD9 דחפורים, טג"שים (טנקי גישור), שעיקר הפעילות שלהם חסיפת מטענים בעזה, ליווי שירות, הקמת מחסומים.

וסיירת יעל.

למידע יותר מפורט על הנדסה תכנס לאתר צה"ל, או תחפס את אתר החיל.

חוץ מזה יצא לי לשרת הרבה עם הנדסה קרבית גם בתרגילים שונים, וגם בפעילו שוטפת, ובאמת יש שם אחלה חברה, גם חבר שלי שירת שם והוא מאוד נענה.

חוץ מזה יש גם את הגדוד המעורב (בנים ובנות) של הנדסה שמתעסק באב"כ, שעיקר הפעילות שלו שמירות בקו לימן (גבול לבנון, סוריה), ובגולן, ואימונים, תחלס חרבנה של תפקיד.

פורסם

נראה לי שמג"ב מאוד יתאים לך  :xyxthumbs:

DXT (חחח, שמתי לב שאתה גם שואל את זה בתפוז). קח כל דבר שאומרים לך בערבון מוגבל ענקי כי דבר ראשון 80% מהפורום הזה עוד לא היה בצו ראשון, השאר מתחלקים לאנשים שסתם שמעו שמועות או שהיו בחי"ר ובשבילם אם אתה לא גולני-גבעתי-צנחנים-נחל אתה חסר משמעות.

לתותחנים יש שם רע אבל אני לא בטוח אם זה עד כדי כך נורא, יש סיפורי אימה עליהם ואני מתאר שאם תחפש תמצא גם על כל חיל אחר. אני שמעתי גם על אנשים שנהנים שם (שוב, חפש בתפוז) ואם יש לך יכולת פיזית אתה יכול להגיע גם למיתר. זה שהם נקראים תותחנים לא אומר שהם יושבים כל היום ושומרים על טנק, הם גם עושים קווים, מחסומים ומעצרים, (אין לי מושג אם זה מה שאתה מחפש או מנסה לברוח מ...)

הנדסה קרבית הם יותר רגליים מהתותחנים אבל יש להם גם את ההתמחות בחבלה. אפשר להיות נהג D9 גם בלי קבע, זה חלק מהמסלול שחלק הולכים להיות גדודים רגילים, חלק עם פומות וחלק עולים על הטרקטורים (כמו Path Finder).

למה לדעתך זה מתאים לי? ;D

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אין לי בכלל רשיון, אז בקשר ללהיות נהג D9... :P

תראו, אני לא כ"כ שש להיות קרבי, אבל זה מה שאני צריך לעשות בשביל שאוכל להשלים את התואר שלי. הצבא נתן לי דחיה של חודש בתנאי שאני הולך להנדסה או תותחנים. בעקרון, דיברתי עם בחור ששירת בהנדסה (בחור משמע בחור בן 30-40 שעובד במוטורולה) ומשיחה איתו דווקא קיבלתי רושם שתותחנים יותר מתאים לי.

אני לא בטוח בקשר לכושר הגופני שלי, הייתי ביובל עילם אבל זה היה לפני שנה והכושר שלי ירד מאז.

אני רוצה לבחור את המקום שבו אוכל להעביר את השירות שלי יותר בנעימות, אבל בעיקר לא להיות מבוזבז מבחינה מוחית, אם אפשר להגיד ככה.

אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון.

Dark-MinD, אל דאגה, אני יודע שיש פה הרבה זייני שכל בני 14 (סתם דוגמא) שמספרים לך איזה חיל עדיף על האחר. ואני מזהה תגובה של בן אדם עם ידע או נסיון בתחום, לעומת מישהו חסר מושג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים