עבור לתוכן

קישוריות בין רשת LAN ובין האינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום גורואים, שלום גורואיות.

אני רוצה להקים סרבר בין רשת של כ-200 משתמשים ביתיים ובין האינטרנט.

השרת אמור לענות על הצרכים הבאים:

- אספקת שרותי אינטרנט, עם אפשרות לויסות רוחב פס

- Firewall, עדיף ברמה של Quality of Service

- POP3

- שיתוף קבצים בסדר גודל של כ-500 גיגהבייט

- PROXY

- VPN

- בקרה ושליטה מרחוק על השרת

בשלב ראשון, אשמח אם תהיה הצעה לתוכנות המתאימות או, לפני כן, הצעה לתכנון של המערכת.

צ'או - תודה.

:hi:

פורסם

תשים 2003 SERVER

ותגדיר בו VPN - מחשבים שיתחברו אליו בעצם יהיו חלק מהרשת... בשביל POP 3 אתה יכול להשתמש ב EXCHANGE אם כל המחשבים במשרד אחד - וזה נוח אז למרות שזה בעקרון דבר מגעיל EXCHANGE.... או תתקין איזהשהו שרת דואר אחר עליו שיעבוד טוב בשביל כל דבר :) אני אישיתי משתמש ב KERIO והוא אחלה... מאוד ידידותי נוח מספק סינון דואל זבל ווירוסים...

לגבי QOS לדעתי אתה יכול להגדיר ברמת ה VPN של וינדוס איזה הגבלות תעבורה אתה רוצה לתת לכל משתמש...

בשביל פרוקסי תחפש משהו יש למיקרסופט איזה מוצר שהוא FIREWALL ו PROXY באחד לא זוכר איך קוראים לו :)

בעקרון אם אתה מוכן שיהיה יותר ממחשב 1 פיסית השרת ה SETUP האולטימטיבי יהיה:

FIREWALL ROUTE - VPN SERVER

אם יש לך כסף תשים NG של CHECKPOINT אם אתה רוצה להיות יותר קונסרבטיבי תשים PIX 506 (אולי 515 אבל זה כבר יקר "במקצת")

זה ישמש אותך כראוטר, FW ושרת VPN. ולצורך ה FILESHARING תשים שרת מרכזי של 2003 ועליו תגדיר תיקיות נגישות לכולם. לגבי דואל אני אדבוק במה שאמרתי קודם... כאשר אם אתה הולך על EXCHANGE תזכור שתרצה לשים אותו על מחשב נפרד ולשים שם חבילה גדולה של הרדיסקים מאוד גדולים :)

לגבי בקרה ושליטה מרחוק - אתה יכול לשלוט על PXI או NG מרחוק על KERIO גם ועל 2003 SERVER יש לך REMOTE DESKTOP שאתה יכול לשלוט דרכו - עדיף להתחבר כמובן דרך VPN אבל זה כבר הכל שיקולים שלך בסופו של דבר.

לגבי QOS PIX ו NG נותנים מידה מסויימת של זה עד כמה שזכור לי NG נותן לך בכל מידה שתרצה ושוב תוכל להגדיר הכל ברמת השרת עצמו ולא ה FW... אם NG עצמו לא מגיע עם אופציות QOS חכמות מדי אני די בטוח שיש ל צאקפוינט איזה מודול בשבילו שעושה את העבודה כנדרש :)

פורסם
  • מחבר

ואוו.... ;D

רגע... לאט לאט :kopfpatsch:

ואני שכחתי בכלל מה-2003. נדבקתי ל-XP כמו בבית... הוצאת אותי מרמת החשיבה בקטן. :bash:

:yelclap:

כדי להשאר ברמת מחירים סבירה ולא להכנס לניהול מבוזר, אשאר עד כמה שאפשר עם מחשב אחד, גדול ושמן. אולי באמת עבור ה-Exchange

אשים איזה גרוטאה עם דיסקים גדולים. אתה חושב שגם בשביל אימייל סרבר כדאי 2003?

תודה....

עוד רעיונות שעולים לך?

יום נפלא.

עוזי.

פורסם

תשמע בעקרון אתה יכול לעשות הכל בעזרת מחשב אחד... אבל זה לא בטוח יצא לך יותר זול סהכ ובטח ובטח שלא יעבוד יותר טוב ברוב המקרים...

הסיבה שהצעתי לקחת PIX או NG היא שהם כבר בבת אחת FIREWALL ו VPN... והם עושים את עבודתם כ FW נאמנה במיוחד NG שאם פורצים אותו אתה אשם שלא הגדרת אותו נכון, כי אי אפשר לפרוץ אותו אחרת בעקרון :) כמובן שברמת מחירים גם NG וגם PIX יעלו הרבה... PIX קטן 501 יעלה משהו כמו 400-500$ לדעתי אבל הוא יקרוס מעל 50 מחשבים.... גם ב 50 זה מאוד אופטימי לחשוב שהוא יחזיק :)

בעקרון EXCHANGE זה לא מומלץ אלא אם אתה דורש שכל המחשבים יהיו מחוברים במשרד ואז לא הבנתי אותך כי אני הבנתי שיש שרת מרכזי וכולם מתחברים אליו מהבית או משהו כזה ולא פיסית מהמשרד...

תסביר את עצמך קצת יותר ואני אשמח לייעץ לך ממה שאני יודע :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים