עבור לתוכן

האם סטודנע זכאי לדמי אבטלה?

Featured Replies

פורסם

----

דבר ראשון, אתה לא צודק. ביטוח לאומי חשוב מכיוון שכשיש לך בחיים "הפתעות" כמו נחות כתוצאה מעבודה או חס וחלילה נפגעת בפיגוע ודברים כאלו, אתה תובע את ביטוח לאומי והם אחראים לתת לך קצבה חודשית... זה ביטוח כמו ביטוח חיים, ביטוח אוטו ומה לא.. שלשעת הצורך תוכל להעזר (זה שהם בנ# $*#&@ ויעשו הכל כדי לא לתת לך כלום כשההפתעה תתרחש, זה משהו אחר). בשביל לממן את המבוטחים (אזרחי המדינה), צריך לתת תשלום חודשי, כמו כל סוג ביטוח אחר (רק שפה אין לך ברירה, כי אתה תושב המדינה. בארה"ב דרך אגב גם יש חובה של ה SOCIAL SECURITY שגם שם יש תשלום חובה...).

דבר שני, לגבי מס הכנסה ומיסים אחרים, זה כבר קשור לזה שהמדינה צריכה כסף, והיא תשיג אותו בצורה זו או אחרת. המסלול הפשוט והמועדף הוא פשוט להעלות מיסים של דברים מסויימים בצורה שיתנו רווח אופטימלי לתקציב המדינה השנתי. (כפי שאתם יודעים בימים אלו עובדים על אישור התקציב לשנה הבאה, ואחד מהנושאים הדינמים זה כל מני מיסים שהמדינה מוסיפה/מורידה/מעלה, כדי להגיע ליעד הכנסות מסויים).

ודבר אחרון, יתכן והמצב לא נכון, אך התגובה שלך לגבי זה שסטודנט צריך להידפק יותר בגלל שהוא בחר ללמוד וללא לשבת בבית היא שגויה.

------

תראה, ICE, שני הגופים מוציאים "מכרזים" (לפי שמות משפחה), אחת לאיזה ככה, מאחר ואין להם דרך לשלוט על כל אזרח ואזרח בצורה פרטנית.

בנאדם יכול להעלים מס או תשלומי ביטוח לאומי במשך תקופה ארוכה משו, מתישו הם עולים על זה, וזה לא נעים. יפה שעה אחת קודם.

התייחסו לכך ברצינות, בעיקר חיילים משוחררים, גשו למס הכנסה וביטוח לאומי ותבררו בדיוק מה ולמה הדגנרטים מצפים מכם.

מוזר שבחודש שהשתחררתי, כל קופות החולים ידעו את זה ישר, ותרחו לפוצץ לי את תיבת הדואר עם בקשות להצטרפות... הייתי מצפה שביטוח לאומי גם יוכל להפגין קצת יוזמה מצידו...

פורסם

מס הכנסה הוא אפילו לא קרוב ל 60%

המדרגה הגבוהה ביותר היא 45%

פורסם

OMRIJ, אולי לשכיר (וגם זה אני לא בטוח).

IceBreak, אני לא אמרתי שהסטונדטים צריכים "להידפק".

אמרתי, בדיוק כמוך, שהם לא צריכים להיות שונים מאף אחד אחר.

אבל זה לא אומר שהם צריכים לקבל אבטלה - זה אומר שאף אחד אחר גם לא צריך לקבל אותה !

חוץ מאנשים עם בעיה בריאות אמיתית (ובזה כאמור מתעסק הביטוח הלאומי), כל מי שלא עובד "סתם" לא צריך לקבל מתנות מהמדינה. מצידי שילך לעבוד בניקוי רחובות, מה יש? לא בכבוד שלו? אז למה שהמדינה תממן לו את הישיבה בבית בחוסר מעש ?

ואמרתי לך מאיפה המדינה תשיג את הכסף שהיא צריכה, במקום ממכס של 150% על מכוניות - שתפסיק לחלק כסף בחינם לאנשים "מובטלים".

פורסם

אגב, רק כדי לדייק, icebreak קצבת נכות מקבלים רק מעל 60% נכות.

ונדמה לי שתקרת המס הוא 49%,

כך שאתה נשאר עם רוב הכסף :P

האמת שאני חושב על זה,

אולי כן קיבלתי משהו סגול כזה הביתה בגיל 18 :bash:

פורסם

אגב, רק כדי לדייק, icebreak קצבת נכות מקבלים רק מעל 60% נכות.

ונדמה לי שתקרת המס הוא 49%,

כך שאתה נשאר עם רוב הכסף :P

לא נראה לי שמטרת הדיון היא להיכנס עכשיו לפרטים כמו איך המדינה צריכה לתפקד, קבועי אחוזים של מדדים שונים או איך המדינה צריכה לדאוג לתושביה...

בכל מקרה, ביטוח לאומי יעשו הכל לא לשלם לך/לדאוג לך כפי הנדרש בחוק כשיהיו לך בעיות... הם חושבים שהם מעל החוק ומצפצפים עליך כשיש בעיה (גם כן ביטוח)...

פורסם

OMRIJ, אולי לשכיר (וגם זה אני לא בטוח).

שכיר ועצמאי משלמים אותו מס, רק לחברות יש מס שונה (מס חברות)

בקשר לדמי אבטלה-אני לא מסכים שצריך לבטל אותם, תחשוב על אדם שמפרנס משפחה ומפוטר

לוקח זמן למצוא עבודה ובזמן הזה צריך לשלם חשבונות ולאכול ועוד כל מיני הוצאות

אני מסכים שהסלקציה צריכה להיות קפדנית יותר והתנאים נוקשים יותר אבל ביטול דמי האבטלה יגרום להרבה משפחות רעבות (לא שחסר היום)

פורסם

מה זה יעזור שייבטלו את הדמי אבטלה בירוחם?...

פורסם
  • מחבר

ואגב בזמן שאתם דיברתם ודיברתם אני ביררתי וביררתי וכן מותר לסטודנט שפוטר לחתום.

פורסם

Enc0der, לא צריך לבטל את דמי האבטלה לחלוטין, ממש הגזמת. רואים שלא היית במצב הזה עדיין.

נכון שיש המון מתעלקים על הקטע של דמי אבטלה אבל תזכור שאבטלה מוגבלת בזמן, ואחריה אתה לא מקבל כלום.

אבל למנוע מבן אדם רגיל לחלוטין, עם השכלה גבוהה, שעבד במשך כמה שנים טובות בחברה מסוימת ויום אחד פוטר מסיבה כלשהי (קיצוצים או סיבה אחרת), מגיע לו לחיות בכבוד עד שימצא עבודה חדשה, אתה לא חושב? או שהוא צריך ללכת ולעבוד בניקוי רחובות?

פורסם

שמע, אני בכלל בדעה שצריך לבטל את כל דמי האבטלה האלה.

אני לחלוטין נגד כל הגישה הזאת.

למה צריך את כל ה"שירותים" האלה שהמדינה "נותנת", אם היא לוקחת פי-2 מ-90 אחוז מהאנשים?

היחידים שמרוויחים מזה הם אלה שחיים על חשבון ה-90 אחוז האחרים..

הרי בו לא נהיה תמימים, רוב האנשים שמוגדרים כ"מובטלים" הם כאלה שפשוט לא רוצים לעבוד ומסתפקים בדמי אבטלה ללא מאמץ (ואולי אפילו עובדים בעבודה שחורה כלשהיא מהצד), ולא באמת כאלה שלא מסוגלים לעבוד.

אגב, שמתם לב שתמיד בחודש שאחרי שחרור משמעותי מצה"ל (בד"כ אוגוסט-ספטמבר) מדברים על עלייה "במספר המובטלים"? אני באמת צריך להוסיף מילים או שהסמיילי הזה:  ::) מספיק ?

צריך לבטל את דמי האבטחה המיותרים האלה שרק מעודדים אנשים לא ללכת לעבוד.

וצריך לבטל את המיסים הדרקוניים שקיימים במדינה הזאת.

עד 60 אחוז מס הכנסה ?!

150 אחוז מכס על מכוניות ?! 150 אחוז?! WTF?!

וכמובן - לסלק את הביטוח הלאומי המיותר הזה. שיהיה בתור אופציה. איזה מין דבר זה שמחייבים בן אדם לבטח את עצמו?

אתה צודק בכמעט כל מה שכתבת פה. לא הגיוני שבני אדם עובדים צריכים לשלם ולפרנס את האנשים שהם נטל על החברה שלנו. מי שלא מסוגל זה דבר אחד, מי שלא רוצה, ונוח לא לקבל מהמדינה, זה כבר לא הגיוני. דמי אבטלה הם באמת זמניים. אי אפשר לבטל לחלוטין.

בקטע אחד אני דווקא חולק עליך לגמרי - אי אפשר לבטל ביטוח לאומי. אם אתה בתור בנאדם בריא עובד ומרוויח מליונים תחלה ותיהיה סיעודי, או תאבד את היכולת שלך לעבוד, ולא היית מבוטח, מי יטפל בך? מי יחזיק אותך? אתה פשוט תזרק לשפתות ותמות? בשביל זה יש את ביטוח לאומי. הדבר היחיד שחבל היא שאנשים מנסים לרמות ולהוציא כסף גם שלא מגיע להם והם בריאים לחלוטין.

פורסם

ועדיין, בלי קשר אם צריך לבטל, לשנות, או לא... למה לדפוק סטודנטים יחסית לשאר האוכלוסייה?

פורסם

ואגב בזמן שאתם דיברתם ודיברתם אני ביררתי וביררתי וכן מותר לסטודנט שפוטר לחתום.

פורסם

אז זהו, לא יודע אם זה ככה, אבל כשאתה משתחרר ויש לך 12 חודשי אבטלה, אם אתה ישר הולך ללימודים, לא נותנים לך, לא יודע מה WOW בירר או לא...

פורסם

אני מקווה שזה ברור לך שאין לך 12 חודשי אבטלה...

יש לך 12 חודשים מאז יום השחרור שבהן אתה מוגדר כ"זכאי לדמי אבטלה" (בעיקר [אם לא רק] לצורך חישוב המענק על עבודה מועדפת, שאחד התנאים בשביל לקבל אותו הוא "זכאות לדמי אבטלה"), אבל זה לא אומר שיתנו לך דמי אבטלה במשך כל אותם 12 חודשים.

מה שיתנו לך בפועל זה חודשיים בלבד, וגם זה, אגב, מתקזז לך מהמענק על עבודה מועדפת.

פורסם

הקפצה קטנה בשביל עדכון רישמי מהאתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים...

הנקודות החשובות מודגשות.

שאלה: האם חייל משוחרר משירות חובה הנמצא במסגרת לימודים, זכאי לדמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורו?

תשובה: ע"פ חוק הביטוח הלאומי, אתה זכאי לדמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורך, רק אם תירשם כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה הקרובה למקום מגוריך ולא תוצע לך על ידם כל עבודה. דמי האבטלה יהיו לתקופה של 70 ימים לכל היותר. במהלך לימודיך אינך זכאי לדמי אבטלה כיוון שהנך סטודנט ואינך פנוי לעבוד במשרה מלאה. ככלל, זכות זו שמורה לך אם תתייצב בלשכת שרות התעסוקה טרם שחלפה שנה ממועד שחרורך.

שאלה: האם מי שקיבל דמי אבטלה אינו זכאי למענק עבודה נדרשת?

תשובה: הוא זכאי למענק עבודה נדרשת מופחת, היינו, ינכו מהמענק המלא את מספר הימים בעבורם קיבל דמי אבטלה.

מקור: http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/general/FAQ.asp

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים