עבור לתוכן

האם סטודנע זכאי לדמי אבטלה?

Featured Replies

פורסם

האם אני שאני סטודנט זכאי לדמי אבטלה אחרי שעבדתי בשנה וחצי האחרונות (אני סטודנט רק 3 חודשים אחרונים) ופוטרתי?

אני יודע שסטודנטים לא זכאים אבל אני עבדתי אז אולי המצב שלי שונה?

פורסם

כמוך וכמו מרבית הסטונדטים - כולכם עבדתם. לך תמצא לך עבודה מזדמנת אחרת, לצערינו לא חסרות כאלה.

הדבר הראשון שהמדינה חשבה עליו היא למנוע מצב שכזה. עם כל הכבוד, זו די דפיקה של המערכת. תיהיה משוכנע שרבים חשבו על זה לפניך.

"סבבה, אני לא עובד, אז אני אנצל את קיצבת האבטלה שלי למימון שכר הלימוד."

פורסם

לא

לא למדת שסטודנטים נדפקים מכל הכיוונים?

אתה לא מובטל, אתה סטודנט, אלו שני דברים שונים לגמרי.

פורסם

תתנחם בזה שיש לך הנחה בתשלומי ביטוח לאומי... :pissed:

פורסם

שיט

אני באמת צריך לשלם ביטוח לאומי לפני שיתחילו הצרות :kopfpatsch:

פורסם

U better do so...

הדגנרטים לא אומרים שום דבר, עד שבוקר אחד אתה פותח מכתב סגול או אחד בעל צבע דהוי אחר ובו יש כמה הפתעות.

פורסם

לא

לא למדת שסטודנטים נדפקים מכל הכיוונים?

אתה לא מובטל, אתה סטודנט, אלו שני דברים שונים לגמרי.

סליחה, אתה רוצה ללמוד על חשבון משלם המיסים ?

אתה רוצה ללמוד, לך תמצא עבודה ותממן את החיים שלך !

לא נוח לך לעבוד תוך כדי לימודים? תעבוד, תחסוך כסף, ואז לך ללמוד בראש שקט.

אני לא מבין למה אתם חושבים שמישהו חייב לכם משהו.

פורסם

רוקי, ניסיון אישי?

כבר מאז שהתחלתי ללמוד לא שילמתי, כמעט שנתיים :behead:

Enc0der,

לא רוצה ללמוד על חשבון משלם המיסים,

רוצה ללמוד בשכר סביר ביחס לשכר הריאלי היום במשק.

(ואם זה מעניין אותך, לא, לא הגשתי בקשה לדמי אבטלה, אני לא גנב)

פורסם

סליחה, אתה רוצה ללמוד על חשבון משלם המיסים ?

אתה רוצה ללמוד, לך תמצא עבודה ותממן את החיים שלך !

לא נוח לך לעבוד תוך כדי לימודים? תעבוד, תחסוך כסף, ואז לך ללמוד בראש שקט.

אני לא מבין למה אתם חושבים שמישהו חייב לכם משהו.

WTF ?!?!?!? למה אם אני מובטל ולא עושה כלום ולא תורם למדינה, אז אני יכול להתעלק עליה, ואם אני סטודנט שלומד במטרה להשתלב במעגל העבודה (ובדרך כלל להרוויח שכר שהמדינה תדע לקחת גם משם די טוב), אז אני צריך להדפק ולא לקבל כלום ???

דוגמא, השתחררת מהצבא, מגיע לך 12 חודש של דמי אבטלה. מובטל, אין בעיה, קח את הכסף. הולך ישר ללימודים, חפש את החברים שלך...

וחוץ מזה חברה, אם אתה לא משלמים ביטוח לאומי בהוראת קבע אלה ע"י הספחים הכתומים האלה, אז אפשר כבר כמה חודשים לשלם את זה באתר אינטרנט שלהם, ומקבלים קבלה. יותר נוח, לא צריך ללכת לסניף דואר/בנק בשביל זה...

פורסם

רוקי, ניסיון אישי?

עם ביטוח לאומי לא, אבל עם מס הכנסה בהחלט כן, שזו מכה שנחתה יותר נכון על אבי, אבל מאחר והוא בסטלה, אז אני צריך להתמודד עם זה. :-\

לחבר טוב שלי, במצב די דומה לשלך, היתה הפתעה בוקר אחד מביטוח לאומי.

מסתבר שגם אם הינך מבוטל, ונניח שאתה חייל משוחרר, ישנו סכום מינימלי אשר אותו אתה חייב להעביר, כל חודש או פרק זמן מוגדר אחר, לביטוח לאומי.

עיצה שלי, אל תנסה להתעלם מזה.

פורסם

מסתבר שגם אם אינך מבוטל, ונניח שאתה חייל משוחרר, ישנו סכום מינימלי אשר אותו אתה חייב להעביר, כל חודש או פרק זמן מוגדר אחר, לביטוח לאומי.

עיצה שלי, אל תנסה להתעלם מזה.

נו ברור ? זה כאילו דבר בסיסי שגם רשום בחוברת שחרור, אומנם ביטוח לאומי בנ# %$*#& שהם לא שולחים התראה בנושא, אבל כנראה שככה הם עושים השלמת הכנסה. אתה לא משלם כמה חודשים מחוסר ידיעה (חבל שלא מעיינים בחוברת שחרור), ואז אחרי חצי שנה הם שולחים הודעת תשלום על חצי שנה + קנס גדול....

לי אישית לא קרה, אך אני מכיר מספר אנשים שכן...

פורסם

WTF ?!?!?!? למה אם אני מובטל ולא עושה כלום ולא תורם למדינה, אז אני יכול להתעלק עליה, ואם אני סטודנט שלומד במטרה להשתלב במעגל העבודה (ובדרך כלל להרוויח שכר שהמדינה תדע לקחת גם משם די טוב), אז אני צריך להדפק ולא לקבל כלום ???

שמע, אני בכלל בדעה שצריך לבטל את כל דמי האבטלה האלה.

אני לחלוטין נגד כל הגישה הזאת.

למה צריך את כל ה"שירותים" האלה שהמדינה "נותנת", אם היא לוקחת פי-2 מ-90 אחוז מהאנשים?

היחידים שמרוויחים מזה הם אלה שחיים על חשבון ה-90 אחוז האחרים..

הרי בו לא נהיה תמימים, רוב האנשים שמוגדרים כ"מובטלים" הם כאלה שפשוט לא רוצים לעבוד ומסתפקים בדמי אבטלה ללא מאמץ (ואולי אפילו עובדים בעבודה שחורה כלשהיא מהצד), ולא באמת כאלה שלא מסוגלים לעבוד.

אגב, שמתם לב שתמיד בחודש שאחרי שחרור משמעותי מצה"ל (בד"כ אוגוסט-ספטמבר) מדברים על עלייה "במספר המובטלים"? אני באמת צריך להוסיף מילים או שהסמיילי הזה: ::) מספיק ?

צריך לבטל את דמי האבטחה המיותרים האלה שרק מעודדים אנשים לא ללכת לעבוד.

וצריך לבטל את המיסים הדרקוניים שקיימים במדינה הזאת.

עד 60 אחוז מס הכנסה ?!

150 אחוז מכס על מכוניות ?! 150 אחוז?! WTF?!

וכמובן - לסלק את הביטוח הלאומי המיותר הזה. שיהיה בתור אופציה. איזה מין דבר זה שמחייבים בן אדם לבטח את עצמו?

פורסם

תראה, ICE, שני הגופים מוציאים "מכרזים" (לפי שמות משפחה), אחת לאיזה ככה, מאחר ואין להם דרך לשלוט על כל אזרח ואזרח בצורה פרטנית.

בנאדם יכול להעלים מס או תשלומי ביטוח לאומי במשך תקופה ארוכה משו, מתישו הם עולים על זה, וזה לא נעים. יפה שעה אחת קודם.

התייחסו לכך ברצינות, בעיקר חיילים משוחררים, גשו למס הכנסה וביטוח לאומי ותבררו בדיוק מה ולמה הדגנרטים מצפים מכם.

פורסם

המצב שיש היום הוא רע

זה שרידים של משטר סוציאליסטי עם הרבה קפיטליזם

הרע משני העולמות

אגב, לא קיבלתי חוברת שחרור, כי אף פעם לא גייסו אותי, ואף אחד לא אמר לי כלום,

עקרונית, איך אני אמור לדעת ???

פורסם

אגב, לא קיבלתי חוברת שחרור, כי אף פעם לא גייסו אותי, ואף אחד לא אמר לי כלום,

עקרונית, איך אני אמור לדעת ???

התייחסו לכך ברצינות, בעיקר חיילים משוחררים, גשו למס הכנסה וביטוח לאומי ותבררו בדיוק מה ולמה הדגנרטים מצפים.

כשסגרת 18, לא קיבלת טפסים ממס הכנסה/ביטוח לאומי שאומרים לך ללכת ולברר ת'זכויות וכל השיט הנילווה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים