עבור לתוכן

המלצה על ראוטר תומך GIGABIT

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש אולי לשים ראוטר בבית אבל אני מחפש ראוטר שיכול לעבוד במהירות של 1 GB בתוך ה LAN. כמובן שבכל מחשב יש לי כרטיס רשת מתאים לזה וכמובן שאני צריך את זה בשביל להעתיק סרטים ממחשב למחשב בקצב של דקה לסרט במקום 10 דקות לסרט :) יש הצעות - מראש אני מעדיף לא לשמוע משפטים שמתחילים במילים DLINK :)

פורסם

צר לי לאכזב אותך, שיפור של פי 10 כנראה לא תקבל (בתור התחלה תצטרך דיסק שיכול לכתוב במהירות של 1Gb) וחוץ מזה יש מעט לוחות אם (ביתיים) שבאמת יכולים לנצל את כל רוחב הפס הזה.

דבר שני - למה ראוטר? יש לך חיבור ג'יגה-ביט לאינטרנט? עוד לא יצא לי לראות דבר כזה לשוק הביתי, למרות שלסיסקו בטח יש כאלה (לא לשוק הביתי).

למה שלא תיקח סויטש ג'יגה-ביט ותחבר רגל אחת שלו לראוטר (רגיל)?

פורסם
  • מחבר

לגבי דיסק שיכול לכתוב במהירות גיגה ביט לשנייה אל דאגה בעזרת RAID או שימוש בדיסקים של SATA אפשר הכל :) (או יותר פשוט יצירת כונן וירטואלי בעזרת ה RAM... (אבל פה צריך הרבה RAM) לגבי סיסקו כן יש להם משהו כזה... יש כל מיני סיסקויים גדולים שאתה יכול לקנות להם כרטיסי של גיגה ביט לכל אחד אבל עד כמה שאני זוכר צריך סיסקו מסדרת 3XXX ומעלה בשביל זה אולי אפילו 6XXX ומעלה ואלה טיפה יקרים...

WIC של סיסקו 1700 עולה משהו כמו 200 דולר... אז.. :)

לגבי למה ראוטר - כי אני רוצה שתהיה קופסא 1 שעושה הכל... :) מחייגת לאינטרנט ועובדת כראוטר נמאס לי מ ICS... ואני לא מעוניין להחזיק 30 קוספאות אחת על השנייה בשביל החיבור...

אני מניח שבאמת כיום זה עוד מוקדם לחפש משהו כזה לשוק הביתי או העיסקי הזעיר - לעסק שלא מוכן לזרוק 50 אלף שקל על נתב סיסקו גדול ואימתני :)

פורסם

נו - זה בדיוק ה- catch.

ראוטרים של גי'גה ביט לא ייתמכו לך ב- ADSL כי הם לא מיועדים לשוק הביתי.

חוץ מזה, מראוטר לבית אתה מצפה שיהיה לו גם ממשק נוח ופיירוול סביר. ראוטר ("אמיתי") שאמור לטפל ב- Gbit ethernet עם פיירוול, צריך להיות מכונה ממש חזקה.

אני מאמין שתוך שנה כבר יהיו ראוטרים כאלה לשוק הביתי (כאלה שמשלבים סויטש ג'יגה-ביט עם up-link 10/100) שתומכים PPPoE/A, PP2P וכל השאר

לא אמרת כמה מחשבים אתה מחבר, או איך אתה מתחבר לאינטרנט, אבל נראה לי שהפיתרון של סויטש דווקא עדיף לך.

סויטש ג'יגה-ביט זה לא דבר יקר במיוחד היום (ל- 3COM יש כזה באיזור ה- 520 ש"ח עם 5 פורטים)

אני מניח שמתישהו תרצה גם רשת אלחוטית - ואז תוכל פשוט לקנות Access Point עם יציאת ethernet אחת ולחבר אותה גם לסויטש, או - לקנות ראוטר אלחוטי שיש לו כניסת ethernet ולחבר אליו את הסויטש.

DLINK. (הייתי חייב)

פורסם
  • מחבר

המממ נשמע הגיוני למרות ש FW אני באמת לא צריך ותתפלא אבל לא צריך מכונה יותר מדי חזקה בשביל FW מממש טוב.... בעקרון אין לי בעיה לקחת מחשב ישן לשים עליו LINUX ו פיירוול של צאקפוינט - NG ככה אבל זה סתם יתפוס יותר מדי מקום ויהיה נגד העקרון של עוד מחשב דלוק :) בגלל זה אני מעדיף ראוטר 1 שיהיה ראוטר עם 4 פורטים או יותר שידע גם לחייג מבחינת FW אני כבר אמצא משהו - במקרה הכי נורא אני יכול להמשיך לעבוד עם NIS 2004 לא יהרוג אותי - זה עובד דווקא לא רע.. :) על מעבד של 3.4 :)

פורסם

מצחיק שאתה אומר את זה. אני עובד בצ'קפוינט. זה ירוץ, אבל אבל ממש לא נראה לי שזה ייתן לך ביצועים טובים אם תנסה להעביר דרכו gigabit ethernet.

כמו שאמרתי - מוצר כזה בטח יהיה בטווח של שנה.

פורסם
  • מחבר

ואללה עובד שם מגניב :)

תשמע העברנו 100MBIT דרך NG שהתקנו בעבודה הקודמת שלי על מחשב מממש מסכן סדר גודל פנטיום 200 והוא עבד כמו גדול... כמובן שזה היה תעבורה ישרה ולא VPN מוצפן או משהו כזה... (התקנו SECURE PLATFORM מלא כאילו) אז על מחשב חזק אני די בטוח שהוא יחזיק גם GB ETHERNET) אני לא מדבר על תעבורה מוצפנת כולה או VPN כל הדרך אבל כש 99% מהתעבורה זה תעבורה רגילה כמו גדול יחזיק לדעתי :)) אני זוכר שממש סתמנו את המחשב ברמת תעבורה עד כדי 100% DOWNLOAD וכמו כלום זה היה בשביל ה NG

לא דיברתי על לרכוש קופסאת FW של צאקפוינט ברמת חומרה זה אני לא יודע איזה ביצועים זה יכול לתת התכוונתי על לשים את המדובר להלן על מחשב יעודי - פנטיום 2 אולי 3 סהכ לא צריך יותר מזה...

ובמקור גם מה שהתווכנתי שאני צריך זה רשת שתומכת GBIT LAN לא WAN - WAN יש לי ADSL מצידי אני לא צריך יותר.. ב LAN ששם מילא אני לא מתכוון להתקיף מחשב אחד עם מחשב אחר :) אני הייתי רוצה GB ETHERNET שזה באמת די הגיוני כמו שאמרת לשים אולי SWITCH אבל זה נוגד את התיכנון של להפחית קופסאות :)

פורסם

טוב, אני מניח שזה תלוי מה מריצים עליו. חלק מההגנות של ה- SmartDefense וה- Web Intelligence עולות הרבה בביצועים.

הנה רעיון.

קח קופסא גדולה יותר, תשים את הקופסאות האחרות בתוכה.

ואז תהיה לך קופסא אחת שעושה את הכל. ;D

טוב, זה לא לגמרי בדיחה. מה הבעיה להצמיד שתי קופסאות אחת לשניה?

אצלי יש מתחת לשולחן ראוטר אלחוטי ומודם כבלים שממש לא מפריעים.

פורסם
  • מחבר

אם כבר קופסא גדולה אזאני אקל קופסא של PC ממש קטן ואבנה עליו את מה שאני צריך פשוט :) נתקע בפנים כמה כרטיסי רשת שרק צריך ומשם הדרך פשוטה כבר :)

כן ברור לי שחלק מפיטרים יותר זוללי עוצמת מעבד מאחרים אבל בכל זאת אותי יספק גם משהו פשוט :)

שאלה - אמרת שאתה משתמש בנתב אלחוטי... באיזה נתב אתה משתמש, ואיך הוא פועל לך? (איזה קצב במיוחד)

והאם הוא עושה לך בעיות בהעברת קבצים גדולים - נגיד קובץ של מעל 800-900 מגה בין המחשבים... ?

פורסם

רכשתי לא מזמן סויטץ' ג'יגהביט של 16 פורטים (+2 GBIC) בעלות כ 500 דולר.

הבעיה היחידה היא שהשם שלו מתחיל ב D :)

פורסם
  • מחבר

ואיך עובד לך הסוייצ הנל? :)

פורסם

עובד נהדר. משמש כ Backbone Switch אצלי בחברה.

כמובן שנשארו כמה פורטים פנויים בסוויטץ', אז נורא מעניין מי זכה להיות משודרג מ100 מגה ל1 ג'יגה :smile1:

פורסם

יש לי D-XXXK 624 ועד עכשיו אני לא הכי מרוצה ממנו.

הוא צריך לעשות reset כמעט על כל דבר, כולל שינוי ערוץ Wireless (מה שאומר שאם הוא מחליף ערוצים אוטומטית הוא גם עושה reset אוטומטית.

כשהוא עושה reset הוא גם מאבד את השעון שלו, והוא לא יודע לעדכן אותו אוטומטית מהרשת.

חוץ מזה הוא לא נורא.

אני מחובר אליו קוית, והשותף שלי מחובר ב- wireless ב- 54 Mb.

לפני כמה זמן עשיתי לו גיבוי של איזה שני ג'יגה ולקח באיזור ה- 20-40 דקות להעביר הכל (לא הסתכלתי בדיוק).

פורסם
  • מחבר

הממ זה מעניין אם הוא עובד נפלא הסוויצ הזה.... כמה מחשבים מחוברים אליו? אתה יודע מה ה THROUGHPUT שלו כי זה לא 16GB אני מניח אלא באזור 2-3GB לכל היותר הרי... איך הניהול שלו אגב...? CLI כמו של סיסקו נגיד או שיש משהו חביב וגרפי? ועדיין אני לא חושב אפילו בכיוון של DLINK וגם להשקיע 500$ בסווית לבית אני לא כל כך מוכן עוד כרגע במילא :)

פורסם

זה הסויטץ':

http://www.d-link.com/products/?sec=2&pid=324

בתאוריה הוא 32Gbps, אני מניח שבמציאות הוא לא רחוק מזה.

אין לי מושג איך הממשק ניהול שלו, עוד לא נכנסתי לזה.

לפני שקניתי את הסויטץ' (לפני כחדשיים שלושה) התשתית היתה של 10 מגהביט. הסיבה שקניתי את הסויטץ' היתה כי החלפתי את ה AS400 בכמה שרתי Windows2003 בעקבות החלפת תוכנת ה ERP שלנו. ברגע שהחלפתי שרת אחד בכמה שרתים והגיבוי צריך להתבצע דרך הרשת, ה 10 מגה חייב להיות מוחלף.

להגיד לך ממש איך הוא עובד מלבד העובדה שהוא לא עושה בעיות אני לא יכול לאמר. אני לא מנהל הרשת (אין לנו מנהל רשת), ואני מטפל בזה פשוט כי אין אף אחד אחר שיכול להחליט בנושא הזה. זה נמצא בעדיפות הכי תחתונה אצלי, ורק מתי שאני לא עסוק בעבודה שלי (די נדיר) אני מתפנה אולי לדברים האלה.

סה"כ לפי המפרט הוא נראה נחמד ובמחיר סביר מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים