עבור לתוכן

מישהו יכול להסביר לי את המשפט הבא?

Featured Replies

פורסם

רשום שאחד מהסעיפים של פגיעה בפרטיות הוא:

"צילום אדם כשהוא ברשות היחיד"

נערך על-ידי massinvallus

• תגובות 36
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול לצלם אדם, אך אם הוא מבקש ממך למחוק את התמונה או לא לפרסם אותה אתה חייב לעשות כן.

אבל מצד שני, לה אין זכות לקחת לך את הפלאפון, לחטט בו ולמחוק/לשנות דברים. מה שהמורה עשתה חמור בהרבה.

פורסם

החוק אומר שאתה יכול לצלם את מי שאתה ררוצה כל עוד זה במקום ציבורי ולא במקום פרטי ששם משהו אחר מכתיב את החוקים...אתה לא חייב למחוק את התמונות...ואם אתה רוצה אתה יכול לבדוק עם עורך דין בדיוק את החוק ואולי לתבוע אותה...חחח :jump:[

כמו שאני תמיד אומר

מי שזונה אילך תהיה זונה בחזרה...

פורסם

תבע אותה

רגע אני לא מבין.... בין כמה אתה שהמורה אומרת לך תן לי את הטלפון ואתה נותן לה??

פורסם

"ברשות יחיד" - כאשר אדם בטוח שהוא נמצא לבדו בחדר ואין אף אחד מסביבו. דוגמאות למקומות כאלו: שרותים, מקלחת וכו'.

צילום אדם שהינו "ברשות יחיד" הינה עבירה על צנעת הפרט.

במידה ואותו אדם נמצא במקרה שלנו מול כתה אין כל בעיה לצלמו אך אם הוא מבקש למחוק את התמונה מסיבה זו או אחרת אתה צריך למחוק אותה.

אותו מעשה של המורה חמור. פגיע בזכות לקניין, רכושו של התלמיד, ממניע אישי ( צילום המורה ) וכמו כן פגיע בפרטיות שת התלמיד מכיוון שהיא חיטטה

בספריית התמונות של התלמיד ללא רשותו והיא הייתה יכולה למצוא שם תמונות מסוג "ברשות יחיד"  ;D

פורסם

אז אורגיה מותר לצלם?

פורסם

אם אתה כבר הולך לפי חוזר מטכ"ל אסור לה לקחת לך שום דבר, לחלוטין, לא למשך השיעור ובטח שלא בצמיתות, כעקרון אתה יכול להתלונן עליה אבל לא יעשו לה כלום זה בית זונות משרד החינוך, גם אם יעשו משהוא המורים ישבתו (העיקר שאחרי זה הם אומרים בטלויזיה שזה לא בסדר שהתלמידים לוקחים את החוק לידיים ושובתים והם לא יודעים מאיפה הם לקחו את זה, אירוניה).

אם אתה רוצה לעשות משהוא זה רק דרך עורך דין פרטי....

פורסם

תלוי מי מצלם.

אם אחד הנוכחים מצלם אותם אז זה בסדר אבל אם גורם זר מצלם זה לא תקין מכיוון שחברי המסיבה יודעים שרק הם נוכחים במסיבה ואינם ערים לנוכחותו של הגורם הזר.

פורסם

אז אורגיה מותר לצלם?

see, now you got me all excited :jump:

פורסם

אויי נו באמת מאיפה הבאת את זה .

מזה השטויות האלו שהמורה לקחה לך את הנייד ?, אסור לה לעשות את זה .

גמו שחברינו פיור גולד אמר זוהי פגיעה בזכות לפרטיות ובזכות לקניין .

אתה יכול לפנות קודם כל למנהלת בית הספר ולהגיש תלונה ובנסוף לזה לגלגל את העיניין לעורך דין .

ולמה לעזאזל הבאת את המכשיר שלך למורה ?

פורסם
  • מחבר

תלוי מי מצלם.

אם אחד הנוכחים מצלם אותם אז זה בסדר אבל אם גורם זר מצלם זה לא תקין מכיוון שחברי המסיבה יודעים שרק הם נוכחים במסיבה ואינם ערים לנוכחותו של הגורם הזר.

אני תלמיד, לא גורם זר.

נערך על-ידי massinvallus

פורסם

תבע אותה אזרחית

אם תלך למשטרה זה סתם ייסגר מחוסר עניין לציבור

פורסם

תיגש לבית דין לתביעות קטנות ותגיש נגדה תביעה על הסעיפית בפגיעה בזכות לפרטיות ופגיעה בזכות לקניין .

אתה יכול להגיד שהיו לך דברים אישיים במכשיר ובלה בלה לבה ומאז אתה מרגיש נבוח ממה שהיא ראתה שם וכל מיני כאלה ולדרוש מלא מלא כסף

ותאמין לי את תזכה

פורסם
  • מחבר

תבע אותה אזרחית

אם תלך למשטרה זה סתם ייסגר מחוסר עניין לציבור

התביעה לא תגרר 7 שנים?

חשבתי על המשטרה, אני מעדיף שהיא תקבל עונש פלילי מקנס כספי, אבל גם זה יספק אותי. תזכור שהיא גם חטטה לי במעיל ולקחה לי את הפלאפון בלי רשותי לפני כמה שבועות וזה יכול להוסיף לתביעה\תלונה.

תיגש לבית דין לתביעות קטנות ותגיש נגדה תביעה על הסעיפית בפגיעה בזכות לפרטיות ופגיעה בזכות לקניין .

אתה יכול להגיד שהיו לך דברים אישיים במכשיר ובלה בלה לבה ומאז אתה מרגיש נבוח ממה שהיא ראתה שם וכל מיני כאלה ולדרוש מלא מלא כסף

ותאמין לי את תזכה

עפ"י מה שאני יודע, אי אפשר לתבוע על דברים כאלה בבית משפט לתביעות קטנות כי זה עבירה פלילית ולא פיצויים כספיים (בין היתר אולי גם פיצויים). אם יש לי סיכוי, אני מוכן לנסות. בקשר למה שאני עשיתי (צילמתי באמצע שיעור), זה בסדר מבחינת החוק?

פורסם

זאת עבירה פלילית אבל אם תלך למשטרה התיק סתם יסגר מחוסר עניין לציבור וסתם בזבזת זמן אצל המשטרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים