עבור לתוכן

תוכנית חדשה במערך החי"ר להוריד את הפז"ם

Featured Replies

פורסם

הרעיון מאחורי התכנית להפסיק את הבדלי המעבד בין הותיק ולצעיר, ולהשתית בפלוגות החי"ר מחלקות מאותו מחזור, כך שלא יווצר מצב שיהיה באותו מחלקה חילים ממחזורים שונים, ואז לא יהיו הבדלי "מעמדות" וכל הנטל יפול שווה על כל החילים במחלקה.

התוכנית הזאת באה בעקבות הפרשה של המ"פ שכויכול וידה הריגה, ואז נחסף ההסיפור של מעללי הפז"מניקים.

התוכנית הזאת תגרום לירידה דרסתית במוטיבציה לשרת בפלוגות השונות בחי"ר, כיוון שחיל לא יוכל לעבור 3 שנים של תחינת תורנויות ושמירות לכל אורך שירותו.

ובשביל זה יש את הפז"ם בצבא, שאגב הוא קיים בכל העולם, ואף בצבאות שונים הוא אף מוקצן יותר (רוסיה, ובכלל כל צבאות ברית וורשה לשעבר).

הפז"ם בפלוגות הלוחמות בא להוריד את הנטל על הותיקים שכבר תחנו מספיק לאורך שנתיים ויותר לאורך השירות שלהם, ולהוריד להם את השחיקה של הרוטינה המבצעית.

אין מה לעשות שאתה צעיר אתה תילנדי, מלקש עשבים, ותקלט צלחות, מוציא ומכניס את התכולה של המכולות של הרס"פ, זה גם מכסן את הצעיר מבחינה פיזית ונפשית, וככול שהצעיר מתקדם בסולם הפז"ם, ונתל עליו פוחת.

אבל לתחון כל הזמן אותו דבר למשך שלוש שנים לא מתקבל על הדעת..

מה שקרה בפלוגה בגיבעתי באמת לא מתקבל על הדעת, כי לפז"מניקים עלה הכוח לראש, והם פשוט חירבנו על הפיקוד, והחזיקו את הפלוגה בביצים, וזה קרה בעוד פלוגות בצבא בגולני בשליחי בשטן, ובעוד פלוגה בגולני, ומה שעשו בשביל להחזיר את המצב לקדמותו, הוא פשוט פירוק הפלוגה והקמה מחדש של אותם פלוגות בלי בחילים הממרידים.

זה שהפלוגות הבעייתיות הפיקוד לא ידע לרסן את הפז"מניקים ובאותה נשימה לתת להם קצת מרכב פעולה וסמחויות, זה לא אומר שפלוגות אחרות הפז"ם לא עובד.

התוכנית הזאת בחיים לא תעבוד..

59021243.jpg

פורסם

אני דווקא חושב שהיא תעבוד מעולה.

מי יודע, אולי עוד נראה את היום שיהיה לנו צבא מקצועי.

פורסם
  • מחבר

מה זה שקשור לצבא מקצועי...

התוכנית הזאת רק תפכית את איכות המערך הלוחם, כיוון שבגלל שיש במחלקות חילים יותר ותיקים ומנוסים, הם יוכלו לתת לצעירים שבמחלקה יותר ידע מהנסיון שלהם, ולהכין אותם לפעילות מבצעית.

כיוון שמה שהם למדו במסלול מהמפקדים לא מתקרב למה שצפוי להם בחזית, ואת זה המפקדים שעברו איתם את המסלול ועלו איתם לותיקות לא יכולים יכולים לתת לצעירים שנכנבים לפעילות מבצעית.

פורסם

נו באמת.

"צה"ל" יכול "להחליט" מה שבא לו.. זה לא אומר שיהיה שינוי בפועל בשטח.

חוץ מזה, שכל הסיפורים והאגדות על "ותיקות-צעירות" זה כבר מזמן, מזמן מזמן, בדיוק מה שזה - סיפורים ואגדות.

פורסם

זה לא נשמע הגיוני שכל מחזור יפתחו פלוגה חדשה עכשיו. הפז"ם זה לא על הכתף, זה בראש וזה בלב, ואם בנאדם הוא בנאדם הוא ילמד לכבד את חברו גם אם הוא נמצא כמה חודשים פחות ממנו בצבא ולא יהפוך אותו לסמרטוט כי אחרי הכל כולם פה אוכלים אותו חרא במשך אותן שנתיים שלוש מזורגגות ואין מה להמציא תירוצים כדי להקל על עצמך ולהפיל על מישהו אחר. זאת התנהגות לא בוגרת ולא אחראית שאין לה מקום ברוח צה"ל.

פורסם

חוץ מזה, שכל הסיפורים והאגדות על "ותיקות-צעירות" זה כבר מזמן, מזמן מזמן, בדיוק מה שזה - סיפורים ואגדות.

לא נכון.

פשוט לא נכון.

בזמנו כשהיתי בצבא הגיעו למקום שפיקדתי עליו אבט"שניקים מיחידות שונות.

ותאמין לי ששמעתי סיפורים מצעירים שהכריחו אותם לשבת על אסלות בחורף כדאי שלוותיקים לא יהיה קר כשהם יתישבו.

כמובן שלא נדבר על צחצוח הנעליים לכל הוותיקים כל בוקר ע"י הצעירים ויש עוד המון דוגמאות שאני יכול לתת לך.

בשורה התחתונה, הותיקות היא למעשה פתח להתבהמות ולא יותר.

פורסם

אתה פשוט מ*יין את השכל, או שלחלופין - זה פשוט מה שהם עשו לשכל שלך...

שים לב שכל מה שאתה אומר זה "שמעתי סיפורים", "אמרו לי" וכו'.

זה בדיוק מה שאני אומר.

זה סיפורים. לא יותר.

ואני בניגוד אליך הייתי עד לפני מספר שבועות במקום שנחשב לאחד המקומות עם הכי הרבה "טחינת צעירות" כביכול בצה"ל.

פורסם

שים לב שכל מה שאתה אומר זה "שמעתי סיפורים", "אמרו לי" וכו'.

זה בדיוק מה שאני אומר.

זה סיפורים. לא יותר.

אולי לא הבנת, אבל האנשים ששלחו אלי היו צעירים שלהם נתנו לעשות את הדברים האלה ולא "לחברים" שלהם.

לא רוצה? אל תאמין.

פורסם

שוב, הם סיפרו לך סיפורים, זה לא הופך את זה לנכון.

אני לא מתכוון להתווכח איתך, כי אני את השירות שלי סיימתי (יצאתי לחפש"ש לפני חודש, וביום שני הקרוב אני הולך לבקר בבקו"ם) כך שזה באמת לא מעניין אותי.

תאמין למה שאתה רוצה, מצידי תאמין גם שכל שעתיים כל הותיקים עומדים בשורה והצעירים מוצצים להם... :screwy:

פורסם

יצאתי לחפש"ש לפני חודש, וביום שני הקרוב אני הולך לבקר בבקו"ם

מזל טוב!

:yelclap:

תהנה. :xyxthumbs:

פורסם

פז"מ יש לו חסרונות ויש לו יתרונות, אבל בשורה התחתונה הורדת הפז"מ מהמערך בצה"ל יפגע בו יותר משר יעיל לו. מה צה"ל מרוויח? שיוויון יחסי בין חיילים.

מה צה"ל מפסיד? ניסיון. מסקנה: צהל מתקיים כבר 50 שנה עם כל העניין הזה של הפז"ם וחיים ממשיכים כהרגלם. אבל שוב, נראה מה יקרה, אולי זה יבוא

לטובה גם.

פורסם

וזה אומר להפיל על חייל לא מנוסה עבודה/משימה? זה לא נשמע אחראי במיוחד... כמו שהיו נותנים אצלינו בבסיס למאבטחים החדשים להידפק בפטרולים בזמן שהותיקים היו מריצים דאחקות בש"ג.

פורסם

נראה לי עו דאיזה שטיק תקשורתי של אייצא לפועל. בסופו של דבר על התורנויות אחראי משק תורנויות ולא אותו מח"ט. או מקסימום איש קבע צעיר.

וכמו שנאמר כאן- וותיקות ופז"ם זה לא על הכתף אלא בראש ובלב. כשהייתי בשלב הוותיקות והיה לי צעיר ונכד אז כן הם רצו והכינו לי קפה ואם היה צריך להעביר מסדרים או ללמד בערב באמצע החורף אז מן הסתם הייתי שולח אותם לעשות את זה , כמו שאותי שלחו בזמן שאני הייתי צעיר- ותמיד קיבלתי את זה. אתה אוכל חרא כצעיר, ונח כפזמנ"יק, כל עוד כמובן בלי ההגזמות של גולני של זובורים וכל השטויות האלה שגורמות לחיילים להתאבד :) אבל צ'ונג שנמצא שנה בצבא ואומר לי "אין לי כוח" כשאני מבקש ממנו בקשה של זקן לעלות על מדים וללכת באמצע הלילה בקור אימים לגף (מרחק של רק 10 דקות הליכה + להתייבש במעבר מסלול המראה כי איזה מישהו החליט לטוס בלילה ) כדי להביא לי משהו טעים לאכול (מה אני אעשה שהייתי רעב באמצע הלילה...?) - אותו צ'ונג חצוף מצא את עצמו כשכל הקומת מגורים שוטפת אותו בקוטג'ים סרוחים, ביצים שהתייבשו חודשיים על הגג , משחת נעליים ומים מדליפה בשירותים כשהוא מדקלם את נאום הצעירות, לאחר מכן מהר התלבש רץ לגף, הביא לי משהו טעים לאכול, ורק אחרי זה ביקש רשות ללכת להתקלח מכל הזוהמה... - אין בזה שום דבר פסול :)

ככה זה הייתה הנורמה כשאני הייתי חייל- התשחררתי לפני שנה, אני מניח שלא הרבה השתנה... ואני בטוח שמפקד חיל האויר לא ישב מחר בלילה לבדוק תורנויות.... (במקרה של החיל שבו הייתי...)

פורסם

וזה אומר להפיל על חייל לא מנוסה עבודה/משימה? זה לא נשמע אחראי במיוחד... כמו שהיו נותנים אצלינו בבסיס למאבטחים החדשים להידפק בפטרולים בזמן שהותיקים היו מריצים דאחקות בש"ג.

מה את משווה פאקינג מאבטחי מתקנים לאנשים שעשו מסלול קרבי?!?!  :kopfpatsch:

תאמיני לי שאחרי טירונות, אימון מתקדם, קו ואל"ל החיילים האלה מאוד מנוסים ומקצועיים בצורה מעולה (לפחות רובם)...

ככה שכאשר הצעירים נטחנים זה חוסר הניסיון שלהם ביחס לוותיקים לא משחק תפקיד...טחינת צעירות לעיתים חוצה גבולות

להתעללות של ממש אבל זה ממש לעיתים, למרות שאני לא מסכים עם אנקודר שאומר שזה לא קורה בכלל כי זה כן קורה.

אולי זה לא קורה כל שעה או כל דקה, אבל בכל מחזור יש איזה מ"כ חכמולוג שחושב שמותר לו הכל ומגזים...

אבל, כאשר מישהו מתקדם עם הדרגות (בקרבי) הוא נאלץ לבצע כמה שפחות מטלות מעיקות כמו ניקיונות, מטבחים, שמירות וכו'

ולאט לאט הוא יוצא מהסבבים האילו ונותר לעסוק בפעילות מבצעית בלבד...

פורסם

טחינת צעירות לעיתים חוצה גבולות להתעללות של ממש אבל זה ממש לעיתים, למרות שאני לא מסכים עם אנקודר שאומר שזה לא קורה בכלל כי זה כן קורה.

שמע, תלוי איך אתה מגדיר "התעללות".

להנפיץ כל מיני עבודות עד השעות הקטנות של הלילה (בעיקר נקיונות, סדר, וכו') - היה, וממש לאחרונה גם זה הפסיק אצלנו.

לשטוף כלים סתם ("להפיל ערכה") - היה, וגם בזה נכנסים עכשיו.

פריקת מכולות - היה בתקופתי, הפסיק מזמן.

בכל מקרה, כל הדברים האלה (שלדעתי לא נחשבים "התעללות") היו בתקופתי (עד לפני שנה-שנתיים), ועכשיו כבר במילא אפילו הם לא קיימים.

מקרים כמו לצחצח לותיקים את הנעליים, לחמם להם את האסלות, לתפוס מקל שהותיק זורק ולהחזיר לו אותו - זה הכל בולשיט. סיפורים ואגדות שמעולם לא היו. גם לא לפני 10 שנים.

אגב, "אצלנו" = מסייעת 51 (שנחשבת כביכול לפלוגה הכי "טוחנת" מאז שאין יותר את רובאית 13)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים