עבור לתוכן

מה ההבדל בין מארז ATX לבין מארז MICRO ATX ?

Featured Replies

פורסם

קניתי מארז ATX גנריק ב 120 ש"ח השאלה אם הוא יתאים ללוח ABIT SG72 שבהוראות יצרן שלה רשום שהוא מותאם ל MICRO ATX

ועוד שאלה ? ::)

במארז עצמו יש מן ברגים מוזהבים בתחתית שאמורים לבודד בין המארז ללוח האם השאלה שלי אם אחרי כל פעם שאני רוצה להחליף לוח אם אחר במארז אני צריך לשנות את המיקום של אותם ברגים(מבודדים מוזהבים) ? מפני שבכל לוח אם החורים שמיועדים למבודדים ממוקמים במקום אחר !

שאלה אחרונה - מבטיח :smile1:

אם אני נוגע בחלק התחתון של לוח האם בשבבים עם היד למשל בהתקנה של הלוח על המארז אני יכול להרוס את הלוח ?

כי היה מקרה פעם שניסיתי לשים לוח אם חדש של פנטיום 3 על המארז הישן והמבודדים שעל המארז המוזהבים לא התאימו במיקום שלהם לחורים שעל לוח האם החדש והנחתי את הלוח האם החדש על תחתית המארז כדי לראות איפה למקם את המבודדים המוזהבים מחדש ובגלל "המשחק" של המיקום פחדתי כל הזמן שהלוח לא יהרס השאלה אם לוח אם רגיש כל כך ויכול להיהרס מהר ? בגלל מגע באיזה שבב.

והאם יש אפשרות או דרך אחרת להחליף לוח אם בלי לשנות את המיקום של המובדדים או שזה ככה תמיד שמחליפים לוח אם חדש במארז ? בגלל שלכל לוח צריך לדאוג שהמבודדים יתאימו לחורים שעליו. ( חשבתי פעם שיש תאימות בכל החורים בלוחות של ה ATX שיש תקן אחיד ושלא צריך לשחק במבודדים ) אבל בכל לוח זה שונה מניסיון.

פורסם

למארז ATX יש תאימות גם ל MICROATX, בגלל זה יש לו מיקום להרבה חורים אפילו שלא כולם בשימוש בלוח הספציפי שלך, זה בגלל שהוא מתאים להרבה "סוגים".

בהחלפת לוח צריך לבדוק שה"זהבים" ממוקמים נכון כמו בלוח שיש ברשותך.

חשוב לשים את ה"זהבים" רק במקום שיש חורים! ברגע שתבריג לחור הלא נכון, ה"זהב" יכול לקצר את ההלחמות בגב הלוח.

כל עוד הלוח לא מחובר לחשמל לא פעיל, אין בעיה לגעת בו עם היד כל עוד אתה לא גורם לנזק פיזי! לא מעקם ולא גורם לניתוק של רכיבים..

אתה לא יכול לקצר מעגלים אם הלוח לא בחשמל ולא פועל.. (:

חשוב לשמור על זהירות בהתעסקות עם הלוח אם, כי לא כל הרכיבים מולחמים חזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים