עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

למה כל הספקים בארץ מציעים אותה סחורה ?

Featured Replies

פורסם

אני פשוט לא מבין למה לכל ספקית אינטרנט יש את אותם המבצעים, אותם הדילים, אותה טריק של חצי השנה, אותה מהירות של 512\750\1.5\2.0\2.5

ואותו קצת ההלעה מזדיין...

למה ?

מישהו מוכן לפרט לי ?

אני לא מבין למה למשל אף ספקית לא מציע 5MBIT ? או 0.5MBIT UPLOAD ?

האם יש איזו בעיה בתשתית, יש בעיה בטכנולוגית הADSL ?

והכי הורס אותי שבכבלים שזו טכנולוגיה אחרת יש בדיוק את אותם תנאים כמו בADSL...  :nixweiss:

אני אשמח להבין את השוק הזה קצת יותר...

פורסם

על הון ושלטון שמעת? הכל פה זה מונופולים,הרי יש 2 תשתיות בארץ..של בזק ושל הכבלים...על היתר תחשוב לבד.

סתם לדוגמא תיכנס לכל אתר של ספק אינטרנט בארץ ונסה לברר כמה עולה אינטרנט עיסקי,אתה תראה שהם יקרים רצח אבל מהירות הupload שלהם בכלל לא משהו.

זה אפשרי,אבל מונעים זאת מאיתנו,אין מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

למה ? מה האינטרס ?

אינטרנט זה לא איזה משאב, זה לא כמו מים או דלק או אוכל... מהירות אינטרנט יש בלי סוף אז למה מגבילים ?

עוד אף אחד לא הסביר לי למה כל ספק אינטרנט התלבש על אותם תדרים בדיוק.

אני מכיר הרבה אנשים באירופה למשל ששם הUPLOAD RATE שווה בדיוק לDOWNLOAD RATE.

עכשיו מי החליט שכל ספק יתן רק 13KB UP ?

זה איזה הסכם משותף של כל ספק אפשרי ?

ואיך זה קשור לממשלה בכלל ? מה אכפת להם... מצדם שזה יהיה 100KB UP, מזה משנה ?

פורסם

עזוב אחי אתה תוכן מים...היו הרבה מאוד אשכולות על זה וכבר הגענו לממשלה...

רק לידיעתך אם אתה מתעקש אתה יכול להויסף 60 ש"ח ולהכפיל את המהירות העלאה שלך...מחיר מוגזם...אבל זה מראה שיש את זה...

פורסם

אינטרנט זה לא איזה משאב, זה לא כמו מים או דלק או אוכל... מהירות אינטרנט יש בלי סוף אז למה מגבילים ?

מהירות האינטרנט תלויה בחיבורים בין המחשבים. מספר החיבורים האלו הוא מוגבל, ומכאן שקיים רוחב פס סופי.

בנוסף הקמת קווי החיבור האלו עולה הרבה מאד כסף - הנחת כבלים מתחת לימים אוקיינוסים בעזרת ספינות מיוחדות (שגם קוברות את כבלים מתחת לקרקעית) או שימוש בלווינים לצורך תקשורת אלחוטית. גם התחזוקה עולה הרבה כסף.

אם אני לא טועה, בארץ הקווים שייכים כולם לבזק וספקיות האינטרנט מחכירות אותן ממנה. כמובן שזה עולה כסף, ובנוסף הם מקבלים רוחב פס מוגבל. אם הספקיות ייתנו לכל לקוח אפילו 1Kbps יותר, רוחב הפס הפנוי של שלהם ייקטן והם יוכלו לצרף פחות לקוחות = פחות כסף.

לדעתי, הסיכוי היחיד שהמצב יישתנה הוא אם חברה אחת תציע שירות יותר טוב (יותר מהירות באותו מחיר) ואז לשאר החברות לא תישאר ברירה אלא ללכת בעיקבותיה, אבל כרגע נראה שהחברות מרוצות מהמצב הקיים.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהקווים באוקינוס מוגבלים ברוחב פס שאנחנו בכלל מתקרבים אליו, ובכל מקרה זה שטויות מה שאתם אומרים כי מצד אחד אפשר לתת 3MBit הורדה לכל דורש אבל אי אפשר להוסיף עוד כמה KB מסכנים לשליחה ?

()_O

אינטרנט של 1.5MBit למעלה ו 1.5MBit למטה, תופס אותו רוחב כמו 3MBit למטה.

פורסם

זה לא עובד ככה.

כל הספקיות רוצות להוריד כמה שפחות מחירים (מחיר גבוה = יותר רווח). אלא מה? אם מישהו יוריד מחירים, הוא יביא עוד לקוחות (יותר לקוחות = יותר רווח).

ואז מה שקורה זה מן משחק פוקר. כולם משחקים עם הקלפים צמוד לחזה, פתאום ספקית עושה חישוב ומגלה שהיא יכולה להוריד מחירים

או

שהיא תרוויח אותו דבר רק בחבילה שנראית יותר זולה (אבל עם התחייבות). הספקית יוצאת למדיה עם פרסומות.

מה עושות שאר החברות? הם לא "יוצאות פראייריות" (כי אחרת הם יאבדו לקוחות לטובת הספקית הזולה = פחות רווח). שאר הספקיות מיישרות קו ומורידות מחירים שוב.

תשים לב. אין פרסומות, לכולם יש את אותם מחירים, פתאום ספקית יוצאת עם מבצע. תוך שבוע שאר הספקיות יוצאות באותה מבצע ומיישרות קו ואז יש שוב שקט לכמה חודשים.

תהליך זה יוצר שחיקה של מחירים ושחיקה של רווחים. מי שמרוויח זה השוק. נכון, יכול להיות שספקית אחת לא תצליח להשוות מחירים (כי אז היא תפסיד) או שהיא תשווה מחירים ותמכור אינטרנט במחיר הפסד. ספקית כזאת יכולה להיסגר אבל יש מספיק אנשי עסקים שינסו לקנות או להקים ספקית נוספת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.