עבור לתוכן

אני עומד להתחיל ללמוד נהיגה ולגשת לבחינת תיאוריה...כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

אני יודע שאני צריך להוציא טופס לפני...איפה אני מוציא את הטופס ובכלל כל הפרטים שאתם יכולים לתת לי על הטופס?

אני מוציא את הטופס וזהו? אני יכול ללמוד נהיגה ולגשת לתיאוריה?

פורסם

אחי אני ניגשתי לתאורייה רק בשעור 28 אין מה למהר... מוציאים את התופס בממסי שנמצא ליד כיכר הדמעות בחולון איפושהו באזור תל גיבורים ליד משרד הרישוי תשאל כל אחד יודע

פורסם

רשימת סניפי מ.מ.ס.י

קצת לא מעודכן, אבל אני מניח שזה עדיין יכול לעזור לך.

מה שאתה צריך לעשות בשביל לגשת למבחן התאוריה זה:

- ללכת לאחד מסניפי מ.מ.ס.י עם תעודת זהות ולהוציא טופס ירוק. הטופס לא עולה כסף. ותשתדל לבוא בהופעה מכובדת, כי אתה תצטלם שם והתמונה שתצא היא התמונה שתהייה על הרישיון שלך אחרי שתוציא אותו.

- עם הטופס הירוק אתה הולך לאופטימיטריסט (לא צריך רופא עיניים, כל אופטימיטריסט מוסמך בחנות משקפיים זה מספיק). אתה עושה שם בדיקה מהירה לעיניים, זה עניין של דקות ספורות. הבדיקה עולה בסביבות ה-50 ¤, תלוי באופטימיטריסט. אחרי הבדיקה הוא יחתום לך על הטופס הירוק.

- עם הטופס הירוק אתה הולך לרופא המשפחה. הוא מסמן לך שם מה שצריך וחותם גם הוא.

- אתה ממלא על הטופס הירוק את שאר הדברים שאתה צריך למלא. זה הרבה שאלות על הבריאות שלך ברובן. אם יש בעיות מינוריות, לא צריך/כדאי להזכיר אותן. הם סתם יעשו לך בעיות. למשל, אם כאב לך הראש פעם אחת, לא צריך לכתוב שאתה סובל מכאבי ראש...

- אתה הולך לבנק הדואר, משלם את האגרה (113 ¤ אם אני לא טועה) ומקבל קבלה על זה. את התשלום הזה אתה יכול לעשות גם ביום שבו אתה ניגש לתאוריה.

זהו, עם הטופס הירוק החתום על-ידיך, ע"י רופא משפחה וע"י אופטימיטריסט, ועם הקבלה על האגרה, אתה ניגש למבחן התאוריה בסניף משרד הרישוי הקרוב לביתך. כמובן שרצוי להקדיש איזה יום בשביל ללמוד למבחן כדי לא סתם לגשת ולבזבז כסף על זה.

אגב, בשביל להתחיל ללמוד נהיגה, אתה פשוט צריך להתקשר למורה שאתה רוצה ללמוד אצלו ולקבוע שיעור ראשון. לא חייבים לעשות תאוריה לפני שמתחילים ללמוד.

פורסם

אז זהו, שמבחינת החוק היבש, כן חייבים לעבור תיאוריה לפני שעולים על ההגה.

פורסם

החוק היבש אכן, אני אישית הגעתי עד שיעור 18 בלי תיאורייה, ואז המורה איים עלי שהוא לא ילמד אותי אם אני לא אעשה.

ואכן, לכמה תלמידים שלו הוא לא היה מסכים ללמד אותם שאין להם תיאוריה.

מה שגם שאם יש תיאורייה אפשר לרוץ עם השיעורים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה לעוזרים

אופטימטריסט אצלי חינם....כי חבר של ההורים שלי הוא אחד כזה...[=

תמונת פספורט אז בעצם ואת הטופס?

כל השארק זה רק להחתים?

סבבה......תודהההההההההה רבההההההההההה

פורסם

בלי תמונת פספורט

יצלמו אותך שם במקום

פורסם

אתה לא מביא תמונת פספורט. אתה הולך לסניף של מ.מ.ס.י, הם מצלמים אותך במקום, התמונה נכנסת ישר למחשב, ועל המקום מדפיסים לך טופס ירוק עם התמונה שהרגע צילמו. שוב, ההוצאה הזאת של טופס ירוק לא עולה כסף. כל מה שאתה צריך (וחייב) להביא זה תעודת זהות.

פורסם

:lol:

אף אחד, גם לא לפני 20 ו30 שנה, לא עשה תאוריה לפני, אלא תוך כדי לימוד נהיגה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי... :xyxthumbs:

שאלה אחרונה...לשיעורי נהיגה עצמם...אני גם צריך את הטופס או שהטופס רק לתיאוריה וטסט? (הטופס לתיאורה וטסט נכון?)

פורסם

לשיעור הראשון צריך (שהמורה ידע מי מולו)

יש מורים שמחזיקים את הטופס הזה אצלם. (נראה לי יותר נוח)

לתאוריה ולטסט כמובן שצריך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים