עבור לתוכן

שאלות כלליות לגבי שרתים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי חור בהשכלה בכול הנוגע לשרתים...

ולכן רציתי שמישהו יסביר ויבהיר לי כמה דברים בכול הנוגע לשרתים:

קודם כול האם הם כמו מחשבים רגילים ואם לא במה הם שונים?

מהו מפרט של שרת טיפוסי בימינו?

מהו הxeon ומהו הitanium ובמה הם שונים?

ומה צריך שיהיה בו כלומר יש צורך בחומרה מיוחדת ומהירה או חיבור לשרת עם קצב העלאה והורדה מהירים?

תודה מראש לכול המגיבים!!!

פורסם

שרת זה קופסא שמחוברת לרשת ועושה משהו בשביל מחשבים אחרים ברשת.

הרבה פעמים הקופסא הזו היא מחשב.

בהתאם למה שהשרת אמור לעשות, יכול להיות שהוא צריך להיות מחשב חזק (למשל שרת database, שרת web גדול, firewall ארגוני...)

יש מקרים שלא צריך מחשב מיוחד (dedicated) שישמש כשרת, אלא אפשר להשתמש במחשב שמשמש כ- PC רגיל (למשל ברשת ביתית, טבעי שאחד המחשבים יהיה שרת הדפסה).

לכן אין דבר כזה "שרת טיפוסי". תלוי בייעוד.

xeon הוא מעבד של אינטל שדי דומה ל- pentium 4 אבל מאפשר עיבוד מקבילי.

Itanium (ו- Itanium 2) הם מעבדי 64 ביט של אינטל שלא כ"כ הצליחו לחדור לשוק השרתים. בעיקר בגלל שהם לא מריצים בכלל אפליקציות 32 ביט, והם גם די (מאוד) יקרים.

פורסם
  • מחבר

תן לי להבין... כמות היוזרים שהוא יכול להכיל תלויה בחיבור שלו לאינטרנט או במפרט שלו (מעבד זכרון חזקים יותר)?

פורסם

כיוון ששרת נמצא ברשת, לא יכול להיות שתהיה בעיה בחיבור שלו. לכן יש צורך ברוחב פס מספק.

שרת הוא מחשב לכל דבר אשר הביצועים שלו מוקדשים למטרה מסוימת. על השרת אתה שם אפליקציה (אתר אינטרנט, שרת קבצים, database, שרת משחקים, פורום).

מה שאני הולך להגיד הוא כללי אבל...

הביצועים שנדרשים משרת הם שונים ממה שאתה דורש מהמחשב. שרת צריך "כוח סוס" והמחשב שלך צריך מהירות. השרת צריך לשרת בקשות של המון משתמשים בו זמנית והמחשב שלך משרת רק אותך. אם תריץ את doom3, המחשב שלך יהיה יותר חזק משרת. אם תריץ אתר כמו hwzone המחשב שלך יקרוס ושרת לא.

לפעמים אתה תראה על שרת מעבד עם מהירות קלוק נמוכה אבל זה לא ממש משנה כי זיכרון המטמון שלו גבוה וכאן היתרון. לפעמים אתה תראה שרתים עם 2 מעבדים איטיים, אבל שניים כאלה יעבדו יותר טוב מאשר מעבד אחד מהיר. כמות של זיכרון RAM היא גם משמעותית מאוד.

בשרת מאוד חשוב האמינות והUp-Time. הכוונה היא ששרת צריך לעבוד כל הזמן ללא הפסקה ולא יכול להרשות לעצמו ליפול. תאר לעצמך איזה שם היה יוצא לwalla אם האתר שלהם היה נופל כל הזמן.

אותו דבר לגבי תחזוקה של שרת. אם צריך להחליף הארד דיסק או ספק  על הPC שלך, אתה חייב לכבות אותו. בשרתים זה לא מומלץ. האם ynet יכולים להגיד "סליחה, האתר לא זמין כי אנחנו מוסיפים הארד דיסק"? בגלל זה לשרתים יש רכיבי חומרה שניתן להחליף או להוסיף תוך כדי עבודה. רכיב חומרה שאפשר לשלוף או להכניס ללא גרימת נזק הוא רכיב חומרה בעל יכולת Hot-swap. יש שני ספקים ואם אחד מתקלקל אפשר לשלוף את הספק התקול ולהחליף.

אגב, גם אצלך במחשב יש Hot-swap: התקני USB!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים