עבור לתוכן

העלאת המתח

Featured Replies

פורסם

רציתי לעשות אוברקלוק יותר גבוהה ממה שהצלחתי , לכן העלתי את המתח מ2.0 ל2.2 .

וזה באמת הצליח , הצלתי לעלות את הבאס ל115 במקום 110.

אבל מה גרם לכך שהצלחתי?

לפי מה שהבנתי העלאת המתח גורמת ליותר חום , ולמה לא הצלחתי לעלות את הבאס ל115 לפי שהעלתי את המתח ? זה לא היה בגלל החום?

עכשיו בעצם גם העלתי את החום אבל הצלחתי להרים את הבאס , זה לא מובן לי.

ועוד משהו , יש לי 3 מאווררים במארז , אחד של הספק , עוד אחד של 80 ועוד אחד של 120.

בנתיים דלת המארז פתוחה , כי אין לי אמצעי לעשות את החור במארז . ברור לי שהאוויר הקר שהמאאוורים דוחפים די מתבזבזים כאשר הדלת פתוחה , אבל אני לא כל כך בטוח שאם אני יסגור את הדלת ויעשה חורים למאווררים , הטמפרטורה תהיה יותר נמוכה.

השאלה שלי בקיצור היא ,מה מקרר יותר טוב , 3 מאווררים (שניים מכניסים אוויר ואחד מוציא - בדיסור טוב שהמליצו עליו פה) או דלת פתוחה?

פורסם

אתה צריך שההוצאה שלך תהיה יותר גדולה מההכנסה אפילו בקצת.

עריכה: בנוגע להעלאת המתח, הסיבה מדוע הצלחת לאחר העלאת המתח לעבוד במהירות השעון הגבוה יותר היא כזאת; כאשר אתה עושה OC לחלק מסויים במחשב אתה מריץ אותו מעבר למהירות השעון שהוא אמור לעבוד בה, מעבר למהירות מסויימות האות נחלשת ואז מתחילות ה"בעיות" להתרחש כמו חוסר יסיבות או חוסר עובדה בכלל. לכן, העלאת המתח למעשה מחזקת את ה"אות" ומאפשר לו לעבור גם במהירות הגבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי , תודה

בקשר למאווררים , למה צריכים לגרום לכך שיותר אוויר יצא מאשר יכנס ? זה באמת יתן טמפרטורה יותר גבוהה?

זה נראה לי קצת מוזר , אבל זה מה שאני יעשה ,את המאוורר של הספק אני לא יכול להפוך (אולי כן אבל אני אוותר על זה) , אז אני ישים את ה120 למעלה שיוצא אוויר ואת ה80 בצד שיכניס

תודה

פורסם

אוקי , תודה

בקשר למאווררים , למה צריכים לגרום לכך שיותר אוויר יצא מאשר יכנס ? זה באמת יתן טמפרטורה יותר גבוהה?

זה נראה לי קצת מוזר , אבל זה מה שאני יעשה ,את המאוורר של הספק אני לא יכול להפוך (אולי כן אבל אני אוותר על זה) , אז אני ישים את ה120 למעלה שיוצא אוויר ואת ה80 בצד שיכניס

תודה

אני אמר לך את זה ע"ס מסמכים שAMD וגם אינטל בעצמם מפרסמים כל הזמן לOEM בנוגע לאיוור מארזים.

פורסם

בעיקרון אתה צריל לחץ שלילי במארז(יותר אוויר יוצא) אבל בלי להגזים אחרת המארז שלך יהפוך לגוש אבק אחד גדול במהרה.

פורסם
  • מחבר

אוקי

אז מה אתם ממליצים , על לשים את שני המאווררים כמוציאיי אוויר או את ה80 דוחף אוויר ואת 120 מוציא?

פורסם

אפשרי, כעיקרון תנסה מספר שיטות עד שתגיע לכדאית ולטובה ביותר...

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאין לי כל כך דרך לבדוק את זה , אין לי חיישנים על המעבד או על הלוח אם .

אם למשל אני קונה קריסטל אורב , יש שם חיישן שבודק מה הטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי?

יש מאווררים שבאים על חישן?

אפשר לקנות חיישן בודד?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים