עבור לתוכן

פעילות ענפה של מטוסי קרב לאחרונה... שמתם לב?

Featured Replies

פורסם

Borg - אתה טועה. בהירושמה נפלה פצצת האטום "ילד קטן" אשר התבססה על קליע אורניום אשר נורה אל גוש אורניום, וזו היתה בעוצמת הרס השקולה ל12.5 קילוטון TNT, כלומר 12,500 טון TNT. בנגסקי נפלה הפצצה "איש שמן", אשר היתה מבוססת על כדור אשר בתוכו עוד כדור פלוטוניום. הכדור הגדול קרס אל הכדור הקטן ויצר את תגובת השרשרת הגרעינית. עוצמת הפיצוץ של פצצה זו היה 22 קילוטון TNT, כלומר 22,000 טון TNT.

עוצמת הפיצוץ של פצצת מימן, אשר חזקה מפצצות אטום של היום פי כמה מאות, אם לא יותר, היא כ-15-20 מגהטון TNT, כלומר 20 מיליון טון TNT, פי 1000 מהפצצה בנגסקי.

אגב - אמרת שנשק אטומי חלש יותר מנשק גרעיני. איזו שטות - מה ההבדל ?

אגב, להפעלת פעולת השרשרת בפצצת מימן משתמשים בפצצת אטום,

פצצת מימן זה למעשה מה שקורה בשמש שלנו, אותה פעולה של היתוך גרעיני (שחזקה פי כמה מביקוע גרעיני שקוראת בפצצת אטום)

• תגובות 63
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א. אני בן 19.5.... אבל הטכניון כבר הוסיף לי כמה שערות לבנות  ;)

ב. אין כאן קטע של התנשאות, זה פשוט נראה שיש כאן אנשים שפשוט רוצים לכתוב ולכתוב בלי בכלל לבדוק שמה שהם כותבים הוא נכון... וזה חבל כי זה מוריד מערך ורמת הדיון...

אתה רוצה את הדעה שלי?

ישראל לא תתקוף - אין לנו את היכולת האווירית לתקוף במקביל 5 אתרים שבכל אחד מהם צריך להוריד מספר בניינים (בניגוד למה שהיה בעירק ב-81, שם באמת כמו שכתבת מטוס אחד עם פצצה אחד יכל לסיים הכל).

ארה"ב לעומת זאת יכולה לתקוף - היא אפילו יכולה להרים 5 מטוסי הפצצה (נגיד איזה B1B) שאני בספק אם לאירנים יש מה לעשות נגד זה (ואני לא בטוח אם המכ"מ שלהם מסוגל להינעל אליהם) ופשוט לשטח את החמישה אתרים הללו. האם הם יעשו את זה - לדעתי לא. ואז אנחנו ניהיה צריכים להסתדר עם מדינה שיעית ענקית עם נשק גרעיני ממש ליידנו....

אבל כמו שאמרתי - זה בכלל לא נושא התראד...

זה פשוט מעצבן שאתה בא לקרוא תגובה לדיון ופתאום אתה רואה משהו כמו מה שכתבת לי,

מצטער שהורדתי את רמת הדיון בגלל משפט אחד.

שמח שהבהרנו את זה ;)

חבל שלר כל המודרים כמוך, אפילו מבוגרים ממך מתנהגים בצורה מכפירה, המשך יום נעים!

פורסם

Borg - אתה טועה. בהירושמה נפלה פצצת האטום "ילד קטן" אשר התבססה על קליע אורניום אשר נורה אל גוש אורניום, וזו היתה בעוצמת הרס השקולה ל12.5 קילוטון TNT, כלומר 12,500 טון TNT. בנגסקי נפלה הפצצה "איש שמן", אשר היתה מבוססת על כדור אשר בתוכו עוד כדור פלוטוניום. הכדור הגדול קרס אל הכדור הקטן ויצר את תגובת השרשרת הגרעינית. עוצמת הפיצוץ של פצצה זו היה 22 קילוטון TNT, כלומר 22,000 טון TNT.

עוצמת הפיצוץ של פצצת מימן, אשר חזקה מפצצות אטום של היום פי כמה מאות, אם לא יותר, היא כ-15-20 מגהטון TNT, כלומר 20 מיליון טון TNT, פי 1000 מהפצצה בנגסקי.

אגב - אמרת שנשק אטומי חלש יותר מנשק גרעיני. איזו שטות - מה ההבדל ?

אני די בטוח ש"ילד קטן" היה בעוצמה של 20 קילוטון ו"איש שמן" היה בעוצמה של 40 קילוטון. יש לך סימוכין רישמיים הסותרים את זה?

פצצת אטום מיוצרת באמצעות אוראניום מועשר הניתן לייצור באמצעות צנטריפוגות ואמצעים אחרים.

פצצת גרעין מיוצרת באמצעות פלוטוניום מועשר הניתן לייצור רק בכור אטומי.

פצצת מימן זה לא פצצת גרעין?

בשמש מתבצעים ללא הרף פיצוצים משני סוגים:

א. היתוך גרעיני - היתוך שני אטומי מימן ליצירת אטום הליום.

ב. ביקוע גרעיני - ביקוע של אטום הליום לשני אטומי מימן.

ארה"ב ורוסיה מחזיקות במספר פצצות בעלות עוצמה של +500 מגאטון.

פורסם

זה פשוט מעצבן שאתה בא לקרוא תגובה לדיון ופתאום אתה רואה משהו כמו מה שכתבת לי,

מצטער שהורדתי את רמת הדיון בגלל משפט אחד.

שמח שהבהרנו את זה ;)

חבל שלר כל המודרים כמוך, אפילו מבוגרים ממך מתנהגים בצורה מכפירה, המשך יום נעים!

אתה פשוט לא מבין אותי. זה פשוט מעצבן שאתה בא לקרוא תגובה לדיון ואתה רואה תגובות לא נכונות, דעות שכתובות כדעות ובכלל שאנשים כותבים רק כדי לכתוב בלי שיש להם מה לאמר...

ולא, אני לא שמתי לב לשום פעילות ענפה של מטוסי קרב לאחרונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים