עבור לתוכן

השיא של כל השיאים.

Featured Replies

פורסם

ענישה חמורה יותר... המשטרה בארץ מקלה.. שיעברו לשיטה בניו יורק עונשים חמורים .. מחריד שזה מה שהולך במדינה שלנו.. פעם הערסים הקטנים האלה היו רק נטפלים אליך היום אם זה לא נגמר בפציעה אז זה לא "שווה"...

וכן הכל מתחיל מהבית.. ילדי שכונה שלומדים רק את השילילי גם מהטלויזיה... זה לא ייגמר אלא אם כן מערכת החינוך + מערכת הענישה בארץ יחמירו..

לצערנו רוב בתי הספר בישראל רק "מקלקלים" את הלדים יותר מאשר לחנך... בתור בן של מורה אני יכול להודות שהן מפחדות מהתלמידים

• תגובות 52
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל ערס לפני חודש עכשיו היה מטרוסקסואל, עכשיו הקטע של הערסים זה לדקור אנשים.

פורסם

נראה לי הבעיה היא שלוקחים אולר לכל מקום...

לא צריך לקחת אולר לאף מקום גם אם הוא מקום מסוכן, ואם זה מקום מסוכן לא צריך ללכת לשם.

LazyBoy - אני שהייתי בכיתה ו' כבר הייתי הולך בכל העיר גם בשעות הקטנות של הלילה, אני לא מבין מה הבעיה עם זה...

אתה רוצה שנהיה כמו ב LA ששם אחרי 9 בלילה לא יוצאים מהבית והמשטרה עוצרת כל כך שהוא מתחת לגיל 18 אחרי 12 בלילה ?

במדינה כזאת אני לא רוצה לחיות.

או בNEW YORK שהCENTERAL PARK ביום זה המקום הכי יפה בעיר ואם אתה נכנס לשם אחרי השקיעה אתה לא יוצא משם בחתיכה אחת או ששודדים אותך.

היום אני בן 18 אבל גם כשהייתי הרבה יותר קטן פשוט הייתי יוצא מהבית ואומר להורים שלי ביי אני חוזר מאוחר וסוגר את הדלת, וזה לא קשור שההורים לא דואגים או משהו כזה זה פשוט עניין של אחריות על עצמך ואין קשר שלילד מגיע הכל... להיות דיקטטור שאומר עד 12 אתה בבית זה נראה לי נוראי, אני זוכר תמיד שהייתי יוצא עם חברים ואז תמיד היה את החצי שהיו מתחפפים הבייתה אחרי שעה מסוימת והחצי השני שנשאר.

לפי דעתי הבעיה בחברה זה תרבות הערסים וכל ילד גדל על זה שאם מישהו מתעסק איתך הוא מקבל דקירה, אני זוכר שביסודי היו בעיות אז היו הולכים מכות אחד על אחד ואחרי זה נרגעים קצת, לא רוצחים אחד את השני ומחר היו באים לבית ספר ליום חדש כאילו לא קרה כלום וממשיכים, היום אנשים מחפשים את המכות ואם יש מכות אז כל ערס קטן מוציא את הפלאפון ומביא את החמולה עם הסכינים או שהוא פשוט ישר שולף סכין.

פורסם

אכן להגביל ענישה לדעתי זה צעד מתבקש והכרחי

קודם כל השיטה הנהוגה בניו-יורק (ואולי עוד מקומות בארה"ב) של "3 strikes"

שזה אומר שבעבירה הפלילית השלישית שלך אתה כבר מקבל מינימום של איזה 15 שנה

ומקסימום עונש על כל עבירה שאתה מבצע (או משהו כזה בערך)

וכמו כן להגביר את הענישה כבר מהעבירה הראשונה, לא יותר "על תנאי" ודברים כאלה,

אני מדבר על מינימום 3 שנים בכלא על כל עבירה, וזה כבר ירתיע אנשים

עכשיו כמובן שהדבר האידיאלי לעשות יהיה חינוך יותר טוב, אבל חינוך כזה לא מקבלים בבצפר,

אין מה לעשות, גישה כזאת באה מהבית (בהנחה האופטימית שיש אחד כזה בכלל...)

ומה לעשות, כאן זה לא סין ולכל אחד מותר להביא ילדים לעולם (וחבל שזה ככה) ואז יש לך הורים

בני 18 בערך שהם ערס ופרחה אחת שלא מגדלים את הילד ונותנים לו להסתדר לבד, או למשל יש

את הגישה שהילד צודק בהכל ומגיע לו הכל וכל העולם שילך להזדיין ואז הילד חושב שמותר לו הכל

והולך לבצפר ודוקר את מי שמעצבן אותו

בקשר לילדים קטנים שמסתובבים בחוץ מאוחר מאוד, כיתה ו' זה לא בני 10 כמו שאמרו כאן, אבל עדיין לדעתי

זה קצת מוקדם, מצד שני זה כבר מאוד תלוי בהורים, יש את האלה שיותר מ10 בלילה זה מאוחר ויש כאלה

שהילדים לא חוזרים הביתה 3 ימים והם לא דואגים (והם הורים טובים מאוד באמת, יש גם כאלה, בערך ההורים של חצי מהחברים שלי)

ומה לעשות, בערים כמו ניו יורק, אתה לא נכנס לסנטרל פארק בלילה, כמו שבלונדון אתה לא נכנס לאנדרגראונד בלילה

וכמו שבבלפאסט אתה לא יוצא בכלל מהבית אם לא בא לך למות (היה נכון עד לפני בערך 10 שנים)

יש מקומות שלא מסתובבים בהם בלילה (אני גר בי-ם למשל, ואני לא הולך למזרח ירושלים בלילה [וביום גם לא במיוחד, כי אין מה לחפש שם])

וזה תמיד יהיה ככה, אלא אם כן תשים שוטר בכל פינה בעיר זה ימשיך להיות ככה, אבל זאת לא הבעיה

פורסם

זה פשוט מזוויע , זה מפחיד אותי להסתובב בקניון בגלל כאלו דברים(יש לי את החברים שלי והכל , אבל זה מתחיל להפחיד)

כבר ראיתי דקירה אחת מול העיניים שלי בקניון , פשוט אידיוטי.

פורסם

מפחיד ללכת בגן העצמאות בלילה כי פאג יכול לקפוץ מאחור :P

בכל עיר יהיה את הדרעק שלה, ברור שבלי ערסים והומלסים ומסוממים העולם היה מושלם, אבל אי אפשר פשוט להעלים את כולם.

פורסם

מסוממים והומלסים עוד אפשר לסבול , אין להם סכינים ביד!

פורסם

מסוממים והומלסים עוד אפשר לסבול , אין להם סכינים ביד!

מזרק נגוע באיידס או שברים של בקבוק הלכוהול.

יש להם את הנשקים שלהם. חבר שלי היה בכדורעף חופים, נתקע לו מזרק ברגל. לא זוכר כמה, אבל היו לא מספר אחוזים של להיות חולה באיידס.

פורסם

אוזכר פה שלא צרייך לקחת אמצעי הגנה לשום מקום, ואם המקום מסוכן, לא ללכת אליו. אז מה קורה כשהבי"ס נהיה מקום מסוכן?

פורסם

אוזכר פה שלא צרייך לקחת אמצעי הגנה לשום מקום, ואם המקום מסוכן, לא ללכת אליו. אז מה קורה כשהבי"ס נהיה מקום מסוכן?

לא ללכת לבית ספר! מי בכלל צריך הסקלא? (השכלה) ;)

האמת היא שעברו כבר הרבה שנים מאז שהיתי בבית ספר, ואני לא יודע עד כמה המצב חמור היום.

בזמני זה לא היה כל כך רע אני מניח, רק הזריקה השנתית של כיסא על איזה מורה אקראית ומכות בערך פעם בחודש.

אני לא זוכר יותר ממקרה אחד או שניים שהזמינו משטרה לבית ספר בגלל התלמידים. ואני מדבר על תקופה של 6 שנים. (חטיבה + תיכון)

פעם אחת זה זה היה בגלל שאיזה תלמידה זרקה ביצים על המנהל אחרי שהוא הרחיק את אחותה ל3 ימים בגלל בעיות התנהגות. (אתם רואים פה תבנית התנהגותית?)

ולגבי אמצעי "הגנה" - ברור לכולם שמי שלוקח אולר כי מישהו מביא אגרופן אז הוא בעצמו גורם לאנשים להביא סכינים ובתמורה אקדחים וכך הלאה.

אף פעם אל תיקח נשק כי מתי שהוא תצתרך להשתמש בו ואז זה יגמר רע מאוד.

אני באמת מאמין שהפתרון פשוט מאוד.

קצת אומנויות לחימה במסגרת בית הספר ותוך שנה אין שם בעיות התנהגות.

קצת משמעת יפנית תיישר פה אנשים בקלות. כי אלה שלא יתיישרו יקבלו מכות שבאמת כואבות, מה גם שיצר התחרותיות נכנס לילדים בגיל צעיר ואז הם מתחילים ללמוד ברצינות כי הם רוצים להתקדם יותר מאחרים.

אולי אני "קצת" משוחד כי אני מאמן אומנויות לחימה אבל אני רואה את המהפך שעובר על הילדים שמתאמנים ושומע מההורים על ההבדלים בהתנהגות של הילד בבית/בבית ספר.

פורסם

לפי דעתי צריך להחזיר את עונש המוות לישראל מהסיבה הפשוטה ביותר:

היום כל ילד/נער/מבוגר יודע שבמקרה והוא ידקור מישהו אז ישנם כמה אפשרויות:

1. במידה והקורבן שורד ונשאר בין החיים במקרה הכי גרוע לאחר משפט ארוך (זה כמובן בדעה שיערך משפט) של שנתיים פלוס יקבל התוקף (שיטען כמובן להגנה עצמית, או אי כשירות מסיבה נפשית זו או אחרת) מספר שנים מועט (או אפילו עבודות שירות) שיופחתו בשליש (כמעט אוטומטית) על "התנהגות טובה" עלק...

2. במידה והקורבן מת שוב תעלנה הטענות של: הגנה עצמית, איבוד השפיות, וכו וכו וכן גם כאן במקרים בודדים יקבל הנאשם מעל 10 שנים (דבר התלוי באכזריות הרצח ובהד התקשורתי).

ישנה טענה הרווחת כי דקירה היא אקט רגעי המתבצע ללא שיקול דעת ואף ישנם עורכי דין המשתמשים בטענה זאת בזמן משפט, ואני אומר "אתם בטח צוחקים עלי?"

הרי כיצד אפשר לטעון כי דבר זה נעשה ללא שיקול דעת וללא חשיבה? הרי ברגע שאדם יוצא מהבית עם נשק חם (וכאן אני מדבר על סכין ולא על אקדח ברשיון) הוא אינו מחזיק את אותו כלי להגנה עצמית אלא בשביל להרוג נטו!!! (בשביל הגנה עצמית קיימים: גז מדמיע, שוקר חשמלי המנטרלים את הקורבן ללא נזק).

(ושוב יש להפריד בין מקרים אמיתיים של הריגה לשם הגנה עצמית ומקרים של פשוט זלזול בחיי אדם והריגה לשם הנאה)

זילות מערכת המשפט בחיי האדם בפרט ובחוקים שהיא עצמה מושתתת עליהם בכלל נותנת גושפנקא למקרי אלימות שכאלה ולהורדת רף גיל התוקפים.

כושר ההרתעה כיום שואף לאפס ואינו מרתיעה ולו נפש אחת בישראל.

בעיני, ברגע שעונש המוות יחקק בישראל על בסיס: "עין תחת עין" כמו במדינות מסויימות בארה"ב תרד מסכת האלימות פלאים.

ולא אני לא חושב שיש רע בלהוציא אפילו בן 15 להורג, נמאס כבר לפתוח עיתון ולראות שבן 17 מסריח הורס חיים של משפחה שלמה.

למחשבה.

פורסם

יש משפט המבאר את הכל.

"אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו"

אז פעם היה מורא של מלכות דבר שגרם לריסון העם,כיום כמו שאמרו קודמי אין מוראה של מלכות וההמשך של המשפט בהתאם...

אני חושב שכל סרטי האלימות בטלויזיה יוצרים אוירה שמאפשרת ביצוע מעשים כאלה ואף משרה עליהם עננה של כבוד.

כל מעשי ההרג צריכים לבוא ממקום כלשהו ואנחנו צריכים לנטרל את המקום הזה ולפתור את הבעיה מהשורש,אני לא חושב שהחמרת הענישה תפתור את הבעיה והלואי שאתבדה.

פורסם

אני חושב שזה מטומטם לחלוטין להאשים את תעשיית הסרטים (או טלוויזיה, או משחקי מחשב, או מוזיקת רוק או ראפ)

אני רואה סרטים וסדרות אלימות בטלוויזיה מאז שאני זוכר את עצמי,

וכן משחק במשחקים "אלימים" במחשב מאז גיל 6 בערך ושומע מוזיקת ראפ

ובחיים שלי לא חשבתי אפילו על לקחת איתי סכין, ולא משנה לאן אני הולך

ולמען האמת אני מסכים קצת עם mhu, אין בעיה לדעתי להוציא ילד בן 17 להורג, (בכלל אני תומך נלהב בעונש המוות)

שכן לדעתי ילד בן 17 אחראי כבר למעשיו, ולכן צריך לשאת בעונש

הבעיה היחידה עם זה היא באיזה גיל אתה מותח את הקו (אלא אם כן אתה מתכוון להוציא ילדים בני 8 להורג שהוריהם אשמים הרבה יותר מהם במעשה לדעתי)

פורסם

הבעיה היחידה עם זה היא באיזה גיל אתה מותח את הקו (אלא אם כן אתה מתכוון להוציא ילדים בני 8 להורג שהוריהם אשמים הרבה יותר מהם במעשה לדעתי)

אז להרוג את ההורים?

לי לא משנה באיזה גיל, משהו דפוק בילד אם הוא דוקר בגיל כלכך צעיר, אז אם יוותרו לו עכשיו בעוד כמה שנים זה יהיה יותר חמור.

פורסם

ההורים אשמים באותה מידה שהילד אשם.

הילד אמור להיות במעצר בית אז איך הוא מסתובב ברחובות עם סכינים? צריכים לתת לשניהם את אותו העונש שהבן שלהם יקבל, ולבן שלהם צריך לתת כמה מאסרי עולם מצידי שיהרגו אותו אסור לבנאדם כזה להיות עם אנשים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים