עבור לתוכן

בעיית רשת : חלק מהקבצים המשותפים נעלמים - מוזר ביותר !!!

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם, אני מאוד מקווה לקבל עזרה בתופעה שמטרידה את מנוחתי בימים האחרונים.

אז ככה, יש ברשותי שלושה מחשבים. לצורך העניין, אני אגדיר אותם כמחשב A , מחשב B ומחשב C.

מחשבים A ו- B הם העקריים ומחשב C אינו דומיננתי ומשמש לאחסון קבצים בלבד.

על כל שלושת המחשבים מותקנת מערכת הפעלה חלונות XP SP2  כולל כל העדכונים האחרונים מ Windows update .

במחשבים A ו- B מותקן  Zone Alarm suite שזה פיירוול + אנטיוירוס.

במחשב C מותקן קרספסקי אנטיוירוס ופיירוול מובנה של SP2 .

שלושת המחשבים מחוברים ברשת באמצעות נתב + פיירוול מובנה בנתב.

יש בניהם אינטרנט משותף + שיתוף קבצים. המערכות הפעלה מותקנות לפחות 8 חודשים על גבי המחשבים. את הנתב התקנתי לפני 2-3 חודשים.

מאז שהתקנתי את הנתב, לא ניתקלתי באף הודעת אזהרה מהפיירוול או מכל ווירוס שהוא.

לעומת זאת, תוכנות ריגול נכנסות בשפע ולשם כך אני משתמש ב  SpySweeper , שעושה עבודה מצויינת.

למחשב , A , B ו C מוגדרת תקייה משותפת אחת.

הכל עבד כמו שצריך עד לפני שלושה ימים.

מה שקורה זה שאני לא מצליח לראות חלק מהקבצים והתיקיות שבמחשב B. אך כשאני ניגש למחשב פיזית, הכל נמצא וקיים כמו שצריך, פשוט כרגיל.

לדוגמא: בתקייה המשותפת(של מחשב B) ישנן 7 תיקיות  שמתוכן ניתן לראות רק 4 במחשב A ו C .

וכשנכנסים לאחת התקיות, אז רואים רק 3 מתוך 5 קבצים שאמורים לראות.

לאן הם נעלמים ?!?!

איך הצלחתי בכל זאת להיכנס לתקייה שלא רואים ? רשמתי ב Address bar את השם של התקייה ולחצתי ENTER וכך הצלחתי להיכנס לתקייה ( אך את הקבצים שאמורים

להיות בתוך התקייה עדיין לא רואים.

מה שניסיתי לעשות עד כה :

-סריקת מחשב B מפני ווירוסים - לא מצא כלום

-סריקת תוכנות ריגול - מצא איזה 15-17 , הוסרו אך הבעיה נשארה.

-הסרת הדרייברים של הכרטיס רשת והתקנתם מחדש - לא עזר.

-הסרת zonealarm והתקנת קרספסקי וסריקה על הרמה הגבוהה היותר - לא מצר כלום.

-עקבתי אחר המאמר הבא :http://support.microsoft.com/?kbid=825826 - לא עזר.

-ניסיתי לשחק עם התקיות, לבטל שיתוף, לשתף תקייה אחרת , להעביר קבצים מפה לשם ..... נשאר פחות או יותר אותו דבר...

השערה : אני בטוח שהבעיה במחשב B בלבד וששאר המחשבים פועלים כראוי. התופעה מתרחשת רק בתקיות המשותפות של מחשב B.

נקודה נוספת, כשאני לוחץ לחצן ימני ומאפיינים על תקייה בתקייה המשותפת במחשב B , אז יש V בצבע אפור על Read Only , וכשאני מסיר את ה V

לוחץ על OK ונכנס שוב למאפיינים אז ה V מופיע מחדש ( בצבע אפור) הוא פשוט לא רוצה להעלם. אם אני מסמן אותו לצבע שחור יוצא וחוזר למאפיינים אז הוא חוזר להיות אפור....

חבר'ה,בבקשה, אתם מוזמנים להעלות רעיונות או אם מישהו ניתקל בתופעה ויודע מהו הפיתרון - זה יהיה מושלם.

זה הזמן להפעיל את המוח כי  יש פיתרון לבעיה מלבד התקנת מערכת ההפעלה מחדש.

:nixweiss: :nixweiss: :nixweiss:

פורסם

דבר ראשון, תוודא מה זה תקלה ומה זה בעיה בהגדרות. תפעיל CMD ותכתוב: NET VIEW

זה יראה לך את כל המשאבים המשותפים ברשת. כל מה שלא מופיע שם, פשוט לא מוגדר.

הצעד הבא שהייתי עושה הוא להפעיל את האשף הגדרות הרשת של XP, אחד הדברים הכי יעילים בווינדוס. פשוט תגדיר בכל מחשב את השיתוף מחדש.

כמו כן, לשים פיירוול על פיירוול לא כל כך מומלץ. הייתי ממליץ לך להוריד את הפיירוול של הראוטר, פשוט כי לפי דעתי יותר נוח לעבוד עם פיירוולים תוכנתיים.

פורסם
  • מחבר

עשיתי net view וזה מראה לי את השמות של מחשבים A, B , ו- C .

זה אומר שמהבחינה הזאת הכל טוב ?

הרצתי שוב את האשף, הגדרתי מחדש את שלושת המחשבים, ושום דבר לא השתנה.

שיחקתי עוד קצת עם התקיות המשותפות ובקצרה :

רואים 4 תקיות משותפות מתוך 7 , כשיוצרים תקייה חדשה , פתאום מתגלה תקייה אחרת , שמקודם לא ראו אותה.

מוחקים תקייה זו או אחרת, וזה משפיע על השיתוף, פתאום תקייה אחרת ( שלא מחקנו ) נעלמת.

הרצתי את פקודת : sfc/scannow תחת CMD שהיא בודקת את תקינותם וגירסתם את קבצי המערכת. אבל זה לא שינה את המצב...

אז זה אומר שאף אחד לא יודע מה התופעה , איך היא נגרמת ואיך אפשר למנוע אותה ?

פורסם

יכול להיות שהקבצים נסתרים??

לא נראה לי שיש בעיה ברשת אלא בעיה במחשב שהוא לא רואה את כל הקבצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים