עבור לתוכן

מתחמם,חם,לוהט,אש!!!(ATHLON XP 2100)

Featured Replies

פורסם

כפי שהבנתם לפי הכותרת יש לי בעייה רצינית עם המעבד הזה.

עכשיו שאני סתם באינטרנט כביכול המעבד נמצא ב IDLE הטמפרטורה שלו היא 67 מעלות.

המאוורר שיש עליו הוא מה שקיבלתי איתו שזה מאוורר פשוט+היטסינק זול מאלומניום.

אני לא יודע מה לעשות פשוט,במארז שלי אמורה להיות זרימת אוויר טובה(ENERMAX)ובסך הכל אני מפחד שיישרף לי המעבד.

לא נראה לי שהפיתרון הוא פשוט לקנות איזה היטסינק מפלצתי ולשים עליו מאוורר דלתא ולגמור עם זה(בכל זאת המחשב בחדר שלי ואני צריך לישון שהמחשב עובד בלילה,ואם אני אשים דלתא אני אחיה במטוס כל החיים)

אז מה אתם חושבים לעשות?

פורסם

תוודא שההיטסינק יושב טוב על המעבד ותבדוק אם יש משחה טרמית על הליבה...

פורסם

תעגל כבלים.............

תריץ cpuidle

ותקנה סינק טוב אבל עם מאורר שקט

מספיק לא?

פורסם
  • מחבר

ההיטסינק יושב טוב ויש משחה טרמית.

אגב כל פעם שאני מריץ cpuidle המערכת נופלת ועושה ריסטרט,בקיצור התוכנה לא עולה ואותו דבר עם PCMARK

פורסם

התוכנה הזאת סתם זבל :AR15: לא עושה כלום ולי אפילו חיממה אותו!

פורסם

תפסיק כבר לפחד מ 67 מעלות! לא יקרה כלום!!!!!!!

וחוץ מזה למה אתה מצפה, זו טמפרטורה הגיונית ונורמאלית לחלוטין, *אתה עם המאוורר המקורי*!! קנה HSF נורמאלי וזה יוריד את זה.

פורסם

התוכנה הזאת סתם זבל :AR15: לא עושה כלום ולי אפילו חיממה אותו!

גם אצלי קרה אותו דבר בדיוק >:( >:(>:(

אם אין תקציב לכל הקניה כדי לקרר את המעבד והמעבד נשרף תמיד יש אחריות.

פורסם

קנה היטסינק טוב וממוצע, שיעשה עבודת קירור טובה יותר...

פורסם

ThemalTake Volcano 7+

יעשה את העבודה לפי דעתי אך אם אתה משקיע יותר פנה למוצרים של ThermalRight

פורסם

לדעתי לא שווה להוציא הרבה כסף על קירור, אחרת כל הקנייה של איי אמ די מפסיקה להיות משתלמת...

חוץ מזה שממהירות 2000 מגה-הרץ ואילך הנורת'ווד של אינטל עוקף קצת...

פורסם

אבל לאייאמדי יש מערכת שברגע שהמעבד מגיע לחום שהוא נשרף המחשב מכבה את עצמו...

זה רעיון אדיר

פורסם

עם איזה משחה השתמשת ?

ואיזה HSF יש לך ?

אם זה המקורי של AMD +המשחה שמגיעה איתו אז חבל על הזמןן זה ממש זבל של שילוב וזבל של מוצרים כל אחד

1. רצוי להחליף HSF אני אישית ממליץ מעוד על AX7 יש לי אותו והוא מעולה (תוכל למצוא אותו בסימפלטק שהם גם היבואנים)

2. רצוי שתנקה את המשחה הטרמית ותמרח משחה יותר איכותית כמו AS3 (יש אותה בפנדה ) חשוב לשים לב לא למרוח יותר מידי כי זה עלול לא לעזור ואף לגרום לטמפ' גבוהה מעט יותר (חשוב לקרוא טוב את ההורראות לפני שמורחים .

3. מאורר ל-HSF אני ממליץ על THRMALTAKE SMART FAN 80 הוא שקט ואיכותי יש לו גשש טמפ' שמשנה מהירות סיבוב ביחס לחום

אני משתמש בו .

4. לגבי התוכנה CPUIDLE אני ממליץ בחום אצלי היא הורידה 2-3 מעלות אומנם אך מדיווח של אנשים שמשתמשים בה יש גם ירידה של כ-10 מעלות בחום המעבד .

5. עפ"י המלצת AMD (ניתן לראות באתר החברה ) זה להשתמש ב-PSU בעל שני מאוררים כך שמאורר פנימי שיושב ממש מעל המעבד שואב אויר חם הנפלט מהמעבד החוצה דרך הספק והמאורר החיצוני . כמו כן שווה לבדוק אם המאוררים במארז יוצרים זרימת אויר אחידה וטובה אויר קר נכנס ואויר חם אמור להשאב .

אלו הן רק עצות שאתה יכולל לקבל או לא - זו דעתי מקוה שעזרתי ;)

פורסם

זה רעיון אדיר

לא שמעתי על טכנולוגיה כזו למעבדים ?

יש לוחות עם מערכת הגנה כזו כמו לוח של ASUS A7V333 אשר דוגם את חום המעבד ואמור לסגור את המערכת לפני השריפה !

למרות זאת שמעתי על לא מעט מעבדי AMD שכן נישרפו כתוצאה מחום יתר :o

פורסם

חחחחח באתר של טום יש מעבדים שנשפרו כשאר הורידו להם את ההיטסטינק ורק הAMD נשרפו...

הפנטיומים רק ירד למשל במשחק הFPS מ 100 ל 15 אבל לא נשרפו ולא כלום...

איזה קטלני רק הריבוע באמצע של האייאמדי נשרף

פורסם

זה רעיון אדיר

כן, אבל כבר הוכח שהמערכת אינה יכולה למנוע שריפות וזו מהסיבה שגלאי החום במעבדים האלה בודק טמפרטורה פעם בשנייה וזה לא מספיק מהר. זה כן מספיק מהר להתחממות איטית אבל אם פתאום נופל ההיטסינק הטמפרטורה ישר תקפוץ לאיזה 100 מעלות צלסיוס (וזה רק בשנייה הראשונה) ותגיע עד ל 300 מעלות תוך מספר שניות. יענו אפילו אם המעבד ניצל, כלומר גלאי החום סגר את המחשב באותה שנייה אז עדיין יש סיכוי שהמעבד נפגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים