עבור לתוכן

בעיה: איך מציגים וידאו עם כתוביות בטלוויזיה ללא "קריעות" בתצוגה?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך ATI 9600XT שמחובר גם לטלוויזה (SONY 100HZ).

כשאני רוצה להציג וידאו אני משתמש בתוכנה BSPLAYER או MP CLASSIC במצב OVERLAY MIXER שעובד מצויין עם ה-THEATER MODE בדרייבר של ATI.

אבל בכדי להראות כתוביות אני צריך לעבור למצב "RENDERLESS" ולהגדיר תצוגת CLONE בדרייבר של הכרטיס.

מה שקורה במצב הזה הן "קריעות" כאלה בתמונה על הטלוויזיה, בעיקר בתנועות מהירות יותר, שנובעות כנראה מחוסר סנכרון עם הטלוויזיה... על המסך של המחשב זה לא קורה.

ל-BSPLAYER יש אפשרות להציג כתוביות גם במצב OVERLAY אבל זה מחייב שהכתוב יופיע על השטח של הסרט עצמו, בלי אפשרות להציג כתוביות מתחת לשטח של הסרט (אי אפשר למקם את הכתוביות מתחת לשטח התצוגה של סרט בפורמט רחב למשל).

מישהו יודע אם יש תוכנה שיודעת לצייר כתוביות גם מתחת לסרט במצב OVERLAY?

פורסם

DVobSub (גוגל)

אבל בכל מקרה אני לא מבין למה אתה רוצה להציג את הכתוביות מתחת לתמונה.. זה לא אמור להיות ככה, וזה בכלל לא נוח.

פורסם
  • מחבר

כשהסרט בפורמט רחב (9:16), מוצג על טלוויזיה רגילה (3:4) אז יש שוליים שחורים - חבל לבזבז אותם לא? 8)

גם בסרט DVD רגיל הכתוביות מופיעות מתחת לסרט.

פורסם

אבל השוליים השחורים הנוצרים כתוצאה משימוש ב"מסך לא נכון" הם "שטח מת", זה לא שטח שנועד לכתוביות...

תחשוב שיש לך טלוויזיה בפורמט רחב, הכתוביות יוצגו כמו שהן אמורות להיות - בערך ברבע התחתון של המסך (שהוא, כאמור, ללא שוליים שחורים).

לשים כתוביות בשוליים השחורים סתם מוציא אותך מהריכוז מהסרט עצמו.. חבל..

פורסם
  • מחבר

אילו היה לי מסך רחב, לא הייתי מעלה את הבעיה. אבל הכתוביות מסתירות לי את הסרט!

אני מעדיף שהן יהיו בדיוק מתחתיו.

בקשר ל-DVobSub, אני צריך לקודד מחדש את הסרט עם זה?

זה לא מה שאני רוצה לעשות.... :-\

אנ ירוצה איזה משהו שיגדיר חלק מהשוליים השחורים כOVERLAY כדי שאוכל להקרין עליהם כתוביות. או משהו דומה.

פורסם

wtf? לא!

אתה מתקין את זה, ואז זה פשוט מוסיף אוטומטית כתוביות לכל סרט, בכל נגן שתפעיל אותו (אפילו WMP), כל עוד שם הקובץ של הכתוביות שווה לשם הקובץ של הסרט (ונמצא כמובן באותה סיפריה).

שם, בהגדרות של התוכנה הזאת אתה יכול לקבוע איפה יוצגו הכתוביות.

דרך אגב, גם ב-MV2 Player (וזה כבר בלי קשר ל-DVobSub) יש לך אפשרות להזיז את הכתוביות לאן שאתה רוצה..

פורסם
  • מחבר

בנגן השני שהזכרת אני יכול להוריד את הכתוביות אל מתחת לתמונה, וככה זה מופיע במוניטור.

אבל בטלוויזיה הכתוביות לא יורדות מתחת לתמונה, אלה נצמדות לחלק התחתון (אפילו שבמחשב רואים אותן מתחת) :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים