עבור לתוכן

בעיית ארטיפקטים לאחר הסרת קירור כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי כרטיס מסך PowerColor Radeon 9800 PRO. רציתי לברר איזו ליבה יש לכרטיס שלי אז פירקתי את הקירור סטוק ובדקתי (מסתבר שיש לי R360).

כאשר הרכבתי את הקירור חזרה, הכרטיס התחיל לעבוד עם אקטיפקטים מעצבנים (פסים ורודים כאלה לאורך המסך וגם קוביות עם צבעים שלא אמורים להיות שם לפעמים). יש לציין שהאטיפקטים מופיעים ישר כאשר מדליקים את המחשב ולא כתוצאה ממאמץ של משחק או משהו.

מה ניתן לעשות? אולי לא שמתי מספיק משחה טרמית? יש מצב שהכרטיס נדפק לגמרי ולא ניתן לסדר את זה?

פורסם

קודם כל יש תוכנות שמראות איזה ליבה...חבל על המאמץ

ולגבי הארטיפקטים זה כנראה בעית חום

המאוור לא מותקן כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

הוכחה שהתוכנות הראו לי R350 ובסוף מתברר שיש R360...

הארטיפקטים קיימים ישר בהפעלת המחשב - הוא אפילו לא מספיק להתחמם... והם קבועים - פסים ורודים כאלה

התקנתי את המאוורר כמו שצריך - מה כבר יש לעשות - לתקוע את הצ'ופצ'יקים בחורים.

אולי באמת לא שמתי מספיק משחה - הייתה לי רק כזאת משחה גרועה של זלמן ולא איזה Arctic Silver איכותית

פורסם

תקנה משחה טרמית אכותית

פורסם

משהו מפריע לי פה.. "לא מספיק משחה"?

צריך לשים כמה שפחות משחה.. כמה שיותר דק זה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

לקחתי Arctic Silver 5 מחבר ושמתי שכבה דקה ועכשיו הארטיפקטים נהיו יותר גרועים... הפסים יותר בולטים וכשאני מריץ 3dmark03 זה ממש נראה כמו חירבוש בלי צורה - מלא ארטיפקטים

פורסם

יש לי הרגשה שאתה עושה שם משהו לא נכון.. תעשה את זה, תעיף את כל המשחה הטרמית מהליבה/סינק ואת כל הג'יפה שיש שם (המשחה המקורית זה כמו מסטיק לעוס ישן כזה) שהכל יהיה חלק ויפה, אחריי זה תעשה את השיכבה הכי דקה שאתה יכול רק על הליבה ותתקין את הקירור כמו שצריך, ותגיד לנו אם עדיין יש לך ארטאיפקטים או לא

פורסם

אני לא חושב שהתקנה מחודשת של הגוף הקירור תשנה את תופעת הפסים ...

אתה יכול לנסות , אני הייתי מציע לך לנסות לממש אחריות על הכרטיס , במידה ויש אחריות , ובמידה והיא תכסה נזק שנגרם על ידי הלקוח .

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי כבר... הורדתי את כל המשחה המקורית ושמתי גריז חדש - שכבה דקה ויפה. נהיה רק יותר גרוע.

יש לי אחריות לעוד שנתיים ו-8. איך החנות יכולה לדעת ממה נגרם הנזק?

פורסם

אתה עקרונית צריך להחליט מה אתה רוצה להגיד להם ומה אתה רוצה לספר להם ...

החנות במצב כזה לא יכולה לאמת ממה נגרם הנזק .

אולי אוברקלוק קיצוני , אולי הכרטיס נדפק , אולי הוצאת את הגוף הקירור והחזרת אותו לא טוב , אולי קיצרת בטעות משהו על הכרטיס ?

יכולות להיות אלף ואחת סיבות למה כזה דבר יכול לקרות .

אתה צריך להחליט מה אתה אומר לחנות שממנה רכשת את המוצר .

פורסם
  • מחבר

לא עשיתי לכרטיס אוברקלוק

אני מניח שהסרת הסינק גורמת לאיבוד האחריות, לא?

אני אגיד להם שפשוט ביום אחד בהיר ונעים הדלקתי את המחשב ועל המסך היו ארטיפקטים...

מה הם כבר יכולים להגיד לי?

לא חבל על הכרטיס הזה?

אני חייל מסכן שאין לו שקל על התחת, עלה לי 1300 ש"ח... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

יש מצב שהם יסתכלו על הפינים שמחזיקים את המאוורר במקום ויראו שלחצו עליהם כדי להוציא אותם או שהם יורידו אותו ויראו שזו לא המשחה המקורית?

:s07: :s07: :s07:

בקיצור - מה אתם אומרים - יחליפו לי כרטיס או לא? ואם כן יש מצב שיתנו לי כבר לקחת 6600GT?

פורסם

ROFL

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

לא יתנו לך 6600GT בחיים ללא תוספת תשלום

לא חושב שיש מצב שהם יביטו על הפינים

המשחה שלך מוליכה חשמל :bash: :bash: :bash:

אם נגעת איתה באחד מהבליטות בצבע כסף על הליבה אז בטח קיצרת אותה

תנקה טוב טוב את המשחה ,תקנה אחת ג'נרית מבוססת סיליקון כמה שיותר לבנה ותן לחנות

פורסם

yep...........

קרה לי אותו דבר עם Ti4400 (אמנם לא 9800פרו, אבל גם כרטיס סביר)..........

הוצאתי מהמחשב....... החזרתי.......... והופה, ארטיפקטים. לדעתי קיצרתי שם משהו עם חשמל סטטי. אבל יכול להיות שהסיבה אחרת.

בכל מקרה, ארטיפקטים יכולים להיות גם בגלל הזיכרון, לא?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם צודקים...

נתתי לכרטיס לנוח ממוצאי שבת ועד עכשיו.. הפעלתי אותו ואין יותר ארטיפקטים... כנראה באמת שהגריז קיצר לי משהו שם...

אני הולך להריץ עכשיו 3dmark ואני מקווה שטפו טפו טפו הכל יהיה בסדר

הרצתי 3dmark והכל עבר חלק קיבלתי 5891... נראה לי שבעבר כבר קיבלתי יותר אבל חפיף

תודה לכל העוזרים! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים