עבור לתוכן

האם כדי לקרר דיסק קשיח שפועל ב-7200 rpm?

Featured Replies

פורסם

יש לי דיסק קשיח של segate

baracuda 7200 rpm. קניתי לו מין מאוורר כזה שמתלבש על אחד מכניסות ה-"5.25 והשאלה היא האם זה שווה את זה. הסיבה שאני שואל היא שהמאורר הזה (שהוא בעצם 3 מאוררים קטנים) מרעיש בצורה מחרידה.

האם דיסק קשיח מסוג זה מתחמם בצורה שיכולה להפריע לי ובעצם אני צריך לקרר אותו.

פורסם

למען האמת זה בכלל לא אפקטיבי, יש לי אחד כזה הוא הוריד לי כ 2 עד 3 מעלות בלבד, ולי יש מאוורר אחד, אז תעשה את החושבים ותגיע למסקנות....

פורסם
  • מחבר

למען האמת זה בכלל לא אפקטיבי, יש לי אחד כזה הוא הוריד לי כ 2 עד 3 מעלות בלבד, ולי יש מאוורר אחד, אז תעשה את החושבים ותגיע למסקנות....

אני לא יודע איך אתה מודד את הטמפ' של הדיק הקשיח אבל אם אתה אומר שמאורר אחד מוריד את הטמפ' ב-3 מעלות אז 3 מאווררים מורידים ב-6 - 7 מעלות לפחות.

שווה או לא?

פורסם

אני לא יודע איך אתה מודד את הטמפ' של הדיק הקשיח אבל אם אתה אומר שמאורר אחד מוריד את הטמפ' ב-3 מעלות אז 3 מאווררים מורידים ב-6 - 7 מעלות לפחות.

שווה או לא?

תראה לי יש את האנרמקס עם צגים קטנים שמציגים את הטמפרטורות, השאלה מה אתה רוצה?

H.D קר

או פחות רעש

או שניהם ביחד....

פורסם
  • מחבר

אמת היא שאני רוצה את שניהם יחד.

אני לא יודע כמה זה אפקטיבי ואם מלכתחילה צריך לקרר.

פורסם
  • מחבר

בדוק את הטמפרטורה עם ובלי המגירה....

תשקול גם את האפשרות לחבר את המאוררים במגירה ב-7 וולט.

מה הטווח הטמפ' הנורמלי להרד דיסק מסוג זה? יכול להיות שהמאורר כן משפיע אבל זה עדיין בתחום הסביר

segate baracuda 40 Gb 7200 rpm

פורסם

חשבתי פעם לקנות איזה מאוורר אחד של 80 מ"מ או 120 מ"מ :asthanos:

ופשוט להצמיד אותו מעל ההארדיסק, לא רעיון? אני בטוח שזה יוריד את הטמפרטורה שלו בצורה יותר משמעותית :)

פורסם

למה אתה קודם קונה ואח"כ שואל אבל לא משנה תמיד טוב עוד קירור במחשב.

פורסם
  • מחבר

למה אתה קודם קונה ואח"כ שואל אבל לא משנה תמיד טוב עוד קירור במחשב.

מה לעשות שעל הקופסה לא כתוב: "לא ממליצים לקנות כי זה מרעיש בנשמה".

פורסם

כדאי לך לקרר ולפי מה שהוא אמר זה כן כדאי 2 מעלות זה שינוי די טוב שיוריד גם חלק מהטמ"פ במארז

פורסם
  • מחבר

עם מאוורר 37 מעלות ובלי -42 מעלות.

פורסם

ככה... אני עבדתי שנים עם עשרות דיסקים במהירות הזו ואף פעם לא שבק לי דיסק בגלל חום! המגירות הללו מיועדות לדיסקים מסוג סקאזי ולא לדיסק IDE!

עושים יותר מידיי הייפ סביב מוצרי "קירור" כך שלעיתים אנשים קונים מוצרים שהם ממש ממש לא צריכים. דיסקים קשיחים עובדים היטב בטמפרטורה בה הם נמצאים והורדה של 5 ואפילו 10 מעלות לא תשנה כלום.

פורסם

בדיוק.

פורסם
  • מחבר

באתר של החברה הם אומרים שהוא עובד בטמפ' של 0-60 מעלות. בטוח יש משהו שיודע באיזו טמפ' דיסק קשיח מהסוג הזה עובד.

חוץ מזה האם יש עוד תוכנה שמודדת את הטמפ' של הדיסק חוץ מזו שהומלצה למעלה?

כמו כן תיקון: הטמפ בלי המאורר היא 45 מעלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים