עבור לתוכן

מחשב נתקע (אולי הספק אשם)

Featured Replies

פורסם

סידרתי (בפעם המי יודע כמה) מחשב למישהו.

המחשב בזמן התקנת הוינדווס ולאחריו בטסטים שלי עבד 10 אך כמו כל תקלה כשזה הגיע לדודה שלי (לה אירגנתי אותו) הוא נתקע לה מלא יש לציין 2 עובדות:

1. הספק כח לא מוציא אוויר כמעט בכלל (ברמה שאפשר להידהם).

2. הוא עוד עבד בזמן שהיה אצלה (כשהראיתי לה שהוא עובד).

יכול להיות שהבעיה נובעת מהחום שנוצר בספק אולי???

הדרייברים מותקנים פיקס וכל עניין התוכנה סודר בצורה מושלמת (המומחיות שלי). מה עושים ????

פורסם

אם כל ענייני התוכנה תקינים (דרייברים, וירוסים, רוגלות), אז הבעיה היא כמובן חומרתית.

בדוק את כל החיבורים במחשב (בתוך המארז), תבדוק שכל המאווררים תקינים, שגוף הקירור יושב טוב על המעבד ושכל הרכיבים במקומם.

נסה גם לנקות אבק (אני משתמש בשואב אבק) מכל מקום, ובעיקר מהמאווררים (גם מהספק כוח, בלי לפתוח אותו כמובן).

אח"כ תריץ בדיקה לזיכרונות (+memtest86).

אם עדיין יש בעיות, תתחיל להחליף חומרה, הכל מספק הכוח, בו אתה כבר חושד.

פורסם
  • מחבר

אבל נראה לך הגיוני שספק כח 300 וואט ועוד של HEC יעשה בעיות כאלה? או שזה תקין לפעמים בספקי כח מצב של אי-הוצאת אוויר ?

פורסם

תראה, אם המחשב היה נכבה או עושה reset, זה היה מצביע נוסף על ספק הכוח. אבל בגלל שאתה אומר שהוא פשוט נתקע (ואני מניח שבנתקע אתה מתכוון שהכל פשוט קופא), זה יכול להצביע על מספר גורמים, בינהם גם ספק הכוח.

הגורמים האפשריים:

ספק כוח - ה windows מאד תלוי בדיסק הקשיח, ואם הדיסק הקשיח מפסיק לתפקד, אפילו לזמן קצר (בין אם זה בגלל בעיה בדיסק עצמו או בגלל קפיצת מתח שנגרמת כתוצאה מבעיה בספק הכוח), ה windows ייתקע.

זיכרון - אם הזיכרון לא תקין, הוא יישלח למעבד מידע ופקודות לא תקינות, שסביר ביותר שייגרמו לקפיאת המחשב.

טמפרטורה - אולי יש בעיית קירור במחשב, דבר שיכול לגרום לתקלה הנ"ל.

לוח אם - הלוח פשוט לא תקין.

בקשר לספק הכוח - בד"כ מדובר במכשיר שמבצע המרה של מתח מ 220V מסוג AC ל 12V, 5V, 3.3V וכד' מסוג DC. הפעולה הזו יוצרת חום, שאותו יש לשחרר, וזהו בדיוק תפקידו של המאוורר שבספק הכוח. אם יש תקלה במערכת הקירור הזו (ואני מבין מההודעה הראשונה שלך שיכול להיות שיש), הטמפרטורה של הרכיבים בספק יכולה לעלות לרמה כזו שבה הרכיבים לא יעבדו בצורה תקינה (לכל רכיב יש טווח טמפרטורות בו הוא עובד בצורה תקינה). כמו כן, קח בחשבון שגם החומרה הכי יקרה יכולה להתקלקל, גם ספקי כוח של HEC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים