עבור לתוכן

מסך כחול ותקיעות ב - XP - דחוף

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי:

Pentium 4 2.4

ram - 256 ddr, 266 hz

geforce 4 mx 440 128 ddr

widnows xp pro

אז ככה - הבעיה היא שכשאני משחק, לאחר משהו כמו 20 דקות המחשב נתקע לחלוטין, המסך שחור והמקלדת לא מגיבה, או לחילופין מסך כחול שאומר שהווינדוס ניסגר בכדי למנוע נזק למחשב שלי, ושאם המסך הזה מופיע יותר מפעם אחת אז אני צריך לבדוק חומרה חדשה שהתקנתי, ואפילו להסיר אותה אם הבעיה נמשכת.

מה שכתוב יותר ארוך מזה, אבל זה הרעיון הכללי. אם צריך, אני יכול להעתיק אותו הנה.

בנוסף, בסוף המסך כתוב Starting memory dump או משהו בסגנון. פעם אחת היה כתוב בהתחלה IRQ_DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL.

בעבר הלא רחוק בכלל היו לי בעיות עם הלוח אם (הראשון מת בנסיבות לא ברורות, ולאחר 3 ימים הלוח החדש שקניתי עשה בעיות דומות, אבל במעבדה אמרו שזה לא מאותה סיבה ושלחו אותו לספק, שסידר את הלוח). מאז עברו כחודשיים (שבהם הייתי בבית בסופי שבוע בלבד), ולא היו בעיות.

לפני כחודש התקנתי את HALF LIFE 2, ואז הופיע בפעם הראשונה המסך הכחול. זה היה קורה אחרי הרבה זמן, משהו כמו שעה וחצי של משחק לדעתי, אולי קצת פחות. רק מאז אתמול העסק התחיל לצאת משליטה, ואני לא יכול לשחק בשום דבר יותר מחצי שעה עד שהמחשב קורס.

יש לציין שלאחרונה התקנתי צורב חדש, אבל הוא פועל בסדר גמור, ובשביל הנסיון ניתקתי אותו היום והמסך הכחול עדיין הופיע, אז אני לא מאמין שהוא הגורם.

בבקשה תמליצו לי מה לעשות

ותודה מראש.

פורסם

תנסה לעדכן את הדריברים של הכרטיס מסך

ולעדכן את הביוס ואם זה לא עובד יכול להיות שיש לך בעיה באחד החלקים

יכול מאוד להיות שזה בעיה או של הזכרונות או של לוח אם אבל תנסה ללכת עם חבר למחשב ולהחליף כל

פעם חלק אחר עד שתגיע לחלק שעושה בעיות

פורסם

לי הייתה בעיה דומה,במשחקים המסך נכבה,אצלי הבעיה הייתה הספק,אולם כניראה שיש לך בעית זיכרון כיוון שנרשמת לך ההודעה. נסה להחליף את 2 הדברים הללו ותעדכן.

פורסם
  • מחבר

הדרייברים של הכרטיס מסך מעודכנים.

לעדכן את הביוס - אף פעם לא התעסקתי בביוס, אין לי מושג איך עושים את זה וזה לא נראה לי מאד חכם לעשות. עד עכשיו לא היו בעיות, אני לא מאמין שזה קשור וחבל לסבך את המחשב יותר ממה שהוא כבר מסובך..

אני חושב שזה יכול להיות הכרטיס מסך - נניח שהוא מתחמם, הוא יכול לגרום לכזו תגובה במחשב? ואם כן, האם יעזור לי לקחת כרטיס geforce 2, לשחק ולבדוק אם המחשב נופל?

האם יש עוד אפשרות לבדוק אם זה בגלל חום (כשאני בודק בסאנדרה ישר אחרי שהמחשב נופל, כתוב שהטמפ' של הלוח אם היא 20 מעלות, ואני לא יודע איפה למצוא את הטמפ' בביוס)?

בקשר לזיכרון - אני לא מאמין שהוא החלק הבעייתי כאן. הוא עבד חלק במשך שנתיים, ואני לא חושב שיש סיבה שהוא יפסיק עכשיו. המחשב נופל בזמן משחקים בלבד, לא בשום זמן אחר...

בעבר היו לי בעיות עם המאוורר של הספק, וכרגע המאוורר של הכרטיס מסך פועל, אבל לא מהר כמו המאווררים האחרים במחשב.. ניסיתי לסדר אותו, אבל אין לי מושג איך כל כך.

פורסם
  • מחבר

טוב, חדשות:

חבר הציע לי שיטה מצויינת לבדוק אם זה בגלל חום - פשוט לפתוח את המארז, ולכוון לשם מאוורר (ממש על הכרטיס).

הרצתי כרגע HL2 במשך שעה רצופה בלי בעיות, המסקנה: חום.

השאלה היא האם החום הוא מהכרטיס או מהספק (שצריך לעבוד חזק רק כשהכרטיס הגרפי עובד חזק)?

בנוסף, מה אפשר לעשות (אני לא יודע עד כמה זה חכם לעבוד על המחשב כשמכוון עליו מאוורר כל הזמן..) - ולא, אני לא רוצה ממש להחליף את הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

טוב, לא נעים לי להקפיץ, אבל זה די חשוב.

ערכתי כמה ניסויים, שימנתי את המאוור, ועכשיו הוא מסתובב בצורה חלקה. אבל הבעייה עדיין קיימת - אני חושב שהמחשב מחזיק מעמד קצת יותר זמן מאשר הוא החזיק קודם לפני שהוא נכבה, אבל עדיין קורס לאחר זמן מה.

הפתרון היחיד שאני רואה כרגע הוא קניית כרטיס חדש - ומיכוון שהמחשב שלי די ישן, נראה לי שהכרטיס R9550 הוא האופטימלי על מנת להריץ משחקים חדשים במשך עוד כשנה על הגדרות סבירות ו FPS סביר. (http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=108377.0)

הכרטיס הזה עולה 400 שח, ואני יכול לקנות אותו עוד היום - השאלה היא האם יש סיכוי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלא רכיב אחר? חשוב לי לדעת מכיוון שאני לא אקנה את הכרטיס אם הבעיה היא לא בכרטיס הנוכחי שלי.

פורסם

לא כדאי שתשקיע בקירור שיעלה פי שניים פחות ולא בכרטיס חדש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים