עבור לתוכן

רוצה לעשות רשת בין שני מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום!!

משהו יכול להסביר לי איך עושים??

פורסם

איך אתה רוצה לחבר את הרשת שלך ?

לחבר מחשב למחשב?

לחבר את המחשבים לנתב/סוויץ/אב?

פורסם

יש מדריך באתר

ואשף ב XP אם אתה משתמש ב ' XP לפחות באחד המחשבים

פורסם
  • מחבר

סבה מצאתי תאשף אבל עוד משהו שמעתי שיש שתי סוגים של כבלים לכרטיס רשת אחד מצולב ואחד לא מה ההבדל בינהם?מתי משתמשים בכל אחד מהם?

ואיזה אני צריך כדי לעשות רשת בין שני מחשבים(וגם אינטרנט) אבל בלי האב ???

פורסם

חיבור ישיר של 2 מחשבים ללא סוויטץ' מתבצע עם כבל מוצלב

פורסם
  • מחבר

משהו יכול לפרט לי למה משתמשים עם כבל מוצלב ולמה משתמשים עם כבל רגיל????

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה אני ינסה להסתדר לבד!! :nono: :nono:

פורסם

אל תקפיץ ת'רדים. זה לא עוזר בשום דבר ועובר על חוקי הפורום.

בקשר לשאלה שלך, אני אסביר מתי צריך להשתמש בכבל רשת מוצלב ומתי צריך להשתמש בכבל רשת ישר:

כל מכשירי הרשת מתחלקים לשני סוגים:

- מכשירי קצה, Data Terminal Equipment (או בקיצור: DTE) - בקטגוריה הזאת נכללים מחשבים אישיים, קונסולות, מכשירי ניטור רשתות וכו'...

- מכשירי ביניים, Data Communication Equipment (בקיצור: DCE) - פה נכנסים נתבים, רכזות, מודמים וכו'...

הכלל הוא שבין שני מכשירי רשת מאותו הסוג, יש לחבר כבל רשת מוצלב. לדוגמא: מחשב שמתחבר ישירות למחשב (DTE ל-DTE) יצריך כבל רשת מוצלב. נתב המתחבר לרכזת (DCE ל-DCE) צריך גם הוא כבל רשת מוצלב.

בין שני מכשירי רשת מסוגים שונים, יש לחבר כבל רשת ישר. כך למשל מחשב המתחבר לרכזת (DTE ל-DCE) מתחבר עם כבל רשת ישר.

הערות:

1. בחלק מהרכזות יש יציאה מיוחדת הנקראת Uplink. היציאה הזו תהפוך כל כבל שמתחבר אליו, ממוצלב לישר ומישר למוצלב. כך, אם נחבר נתב ליציאת ה-Uplink ברכזת כלשהי, נצטרך לחבר כבל רשת ישר דווקא, כדי שביציאה המיוחדת הזו הוא יהפוך למוצלב, כמו שצריך בין נתב לרכזת. אם נחבר מחשב ל-Uplink, נצטרך לחבר כבל רשת מוצלב, כדי שהיציאה תהפוך אותו לישר.

2. הרבה מאוד מהרכזות כיום כוללות את התכונה Auto MDI/MDX על חלק מהיציאות או כולן. הפיצ'ר הזה אומר שהרכזת מזהה לבד את המכשיר המחובר בקצה השני של הכבל, את סוג הכבל, והיא הופכת/לא הופכת את סוג הכבל לבד לפי הצורך. כלומר, לא משנה מה מחברים לרכזת הזו ועם איזה כבל, הכל יעבוד.

כמובן שאם אתה מתכנן בכלל לא להשתמש ברכזת, ההערות לא ממש חשובות לך.

ד"א, תשובה לאיזה כבל צריך בשביל לחבר מחשב ישירות למחשב, יכלת למצוא גם כן במדריך פה בראש הפורום, אם היית קורא אותו ביסודיות.

פורסם
  • מחבר

בין שני מכשירי רשת מסוגים שונים,

שונים הכוונה מרכזת למחשב

???

ומה הקטע של רכזת ????(שיהיה אפשר לחבר יותר ממחשב אחד לרשת???אפשר תמונה??)

ונגיד אני מחבר מחשב עם כרטיס רשת 10/100 למחשב שיש לו כרטיס רשת 10/100/1000 אז זה גם נחשב שונה????

פורסם
  • מחבר

אני עדיןן (חח) מחככה)

פורסם

סוגים שונים הכוונה לסוגים שונים. הסברתי בהודעה הקודמת בדיוק מה זה סוג של מכשיר רשת. סוג אחד זה DCE, סוג שני זה DTE. סוג אחד שונה מסוג שני, וסוג שני שונה מסוג אחד... באופן מפתיע...

רכזת זה מכשיר שמרכז כמה מכשירי רשת. הוא פשוט נראה עם הרבה יציאות רשת עליו. יש תמונות והסברים בכתבה על רכזות פה.

ובקשר לשאלה האחרונה, שוב, הסברתי את זה בהודעה הקודמת. קרא אותה שוב ותבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים