עבור לתוכן

Vertex & Pixel Shaders

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה Vertex Shaders ן Pixel Shaders ? ???

פורסם

אני לא ממש מבין בנושא הזה אבל זה פחות או יותר זה:

שני הדברים שציינת הם אפשרויות "הצללה" בתלת מימד.

ההבדל בינהם הוא כזה:

Vertex מצליל משולש לעומת Pixel שמצליל פיקסלים בנפרד ומאפשר פירוט צל רב יותר, במיוחד אם הוא מוטל על קיר או דבר אחר.

שוב זהו הסבר מקוצר ולא תכליתי, שמישהו שלומד גרפיקה או שמבין יותר יסביר יותר טוב.

פורסם

Vertex Shader מפעיל אפקטים על פוליגונים אבל הוא לא יכול, נגיד, לשים צל על חצי פוליגון. Pixel Shader יכול להפעיל אפקטים ברמת הפיקסל הבודד. לכן כרטיס עם Pixel Shader יראה תמונה הרבה יותר טובה מכרטיס בלי Pixel Shader שמשתמש ב-Vertex Shader לרינדור אותן הסצינות.

פורסם

כמו כן מתכנתים יכולים לכתוב אפקטים משלהם ולא להסתמך על מה שה api תומך בו

פורסם

טוב. כבר הסברתי את זה פעם אחת, אבל אני מוכן לעשות זאת שנית.

כפי שכולנו יודעים, הגרפיקה התלת ממדית בימינו מבוססת על משולשים. אנו מזינים למערכת העיבוד הגרפית את נתוני הקודקודים של המשולשים, יחד עם נתונים אחרים, אומרים למערכת כיצד אנו רוצים לצייר אותם, והמערכת מביאה לנו תוצאה על המסך.

לכל קודקוד של משולש מצורפים נתונים על מיקומו בעולם, צבעו, נתוני תאורה ונתונים שקובעים קיצד יש "להדביק" על המשולש טקסטורות. Vertex Shaders הן תוכניות קטנות שתפקידן לקבל את הנתונים הנ"ל, לשנותם, ולהחזירם למערכת הגרפית. בעזרת תוכניות אלה ניתן לבצע שינויים גאומטריים בעצמים התלת מימדיים (סיבוב, הזזה, שינוי צורה וכו...), תאורה, מיפוי טקסטורות מתקדם ואפקטים רבים נוספים.

לאחר שהמערכת הגרפית מסיימת לעבד את הגאומטריה, היא מגיעה לשלב של ייצור פיקסלים. לכל פיקסל קיימים מאפיינים כגון צבע, עומק (מרחק מהצופה) ונתונים נוספים. הפיקסלים מיוצרים על ידי שילוב הנתונים הגאומטריים, התאורה וטקסטורות. Pixel Shaders הן תוכניות קטנות שבעזרתן קובעת המערכת הגרפית את המאפיינים של כל פיקסל ופיקסל על המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים