עבור לתוכן

כבל RS232 לUPS של ADVICE (דגם PR750)

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום,

ברשותי UPS של ADVICE מדגם PR750. הוא אצלי כשנה וחצי ולאחרונה הוא עשה בעיות. שלחתי אותו לתיקון, ואכן הוא הגיע (היום) תקין לאחר כשבוע (אמרו לי שהבעיה הייתה בסוללה והחליפו לי אותה מהדגם של 7A לדגם של 9A).

עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה שלי כרגע היא עם כבל התקשורת שלו. לפני כשנה וחצי לא קיבלתי את כבל התקשורת( COMM ל COMM) שאמור להגיע עם ה UPS וזה גם לא היה קריטי כל-כך. כששלחתי אותו לתיקון, ביקשתי לקבל את הכבל המתאים. הכבל שקיבלתי עם ה UPS מתאים מבחינת החיבורים, אבל על האריזה כתוב שזהו כבל מאריך RS232. התקנתי את התוכנה המתאימה מהאתר של ADVICE, אך היא לא הצליחה לזהות את ה UPS באחת מהיציאות הטוריות (1-4). ניסיתי את התוכנה גם ב XP וגם ב 2000, אך ללא הועיל. בנוסף בדקתי ב BIOS שהיציאות מופעלות ומוגדרות נכון. דיברתי עם האדם ששלח את ה UPS לתיקון והוא אומר שהספק שלו אומר שזה הכבל המתאים.

מכאן עולה שיש 3 אפשרויות למקור הבעיה:

1. 2 יציאות ה COMM שיש לי במחשב לא תקינות.

2. יציאת ה COMM שב UPS לא תקינה.

3. הכבל לא מתאים/לא תקין.

לפי הכותרת אתם יכולים להבין שאני מהמר על הכבל, ולכן ברצוני לשאול האם מישהו יודע האם הכבל שקיבלתי הוא אכן הכבל המתאים, או שהכבל המקורי שהייתי אמור לקבל מחווט אחרת ולכן אין תקשורת עם ה UPS.

אודה על התגובות.

פורסם

למה הם לא מייצרים אותם עם USB...

בכל מקרה, כן, זה הקבל הנכון RS232 זה היציאת COM PORT שיש במחשב.. לא נראה לי שיש 2 סוגי חיוט בכבלים האלו...

גם לי יש בעיה שלא הצלחתי לחבר את הפלאפון שלי למחשב דרך COM PORT ב WINDOWS XP... רק ב WINDOWS 98...

פורסם

כשאני קניתי את ה-PR750 שלי אני זוכר שהיה כתוב בפירוש שאם רוצים כבל ארוך יותר צריך לקנות מאריך RS232 ולשרשר אותו לכבל שהגיע עם האל פסק - אי אפשר להשתמש רק במאריך בלי המקורי.

פורסם
  • מחבר

Holy - גם אני קראתי את ההודעה הזו באתר שלהם, ולכן שאלתי האם יש משהו מיוחד בכבל שלהם (כלומר חיווט לא סטנדרטי שמונע אי אפשר להשתמש במאריך תקני).

icebreak - עדיין לא בדקתי אם זיהוי ה UPS עובד ב 98 - בדקתי רק ב XP וב-2000, למרות שיש לי גם 98 מותקן (למעשה, הפעלתי אותו והוא נפל, אז החלטתי לוותר). אני אנסה שוב ואודיע אם זה עבד או לא.

פורסם

אם הם כותבים את זה כנראה שהחיוט שלהם הוא לא ישר כמו ב-RS232

אם אני זוכר נכון אפילו יש קצת חומרה בכבל המעפן הזה (בתוך הקונקטורים)

פורסם
  • מחבר

טוב, גם ב 98 זה לא עובד...

כנראה שבאמת הכבל לא מתאים, ואם באמת יש חומרה כלשהי בתוך הכבל כמו ש Holy אומר, אז אין לי סיכוי לסדר את זה בעצמי.

תודה על התגובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים