עבור לתוכן

אסירים עם דם על הידיים

האם לדעתך צריך לשחרר לפלסטינאים אסירים עם דם על הידיים? 983 הצבעות

1. 1. האם לדעתך צריך לשחרר לפלסטינאים אסירים עם דם על הידיים?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

יהודי רוצח מקבל מאסר עולם , שזה אומר 25 שנה , על זה יש ניכוי שליש , סה"כ 15 שנה בפועל

ערבי רוצח מקבל מאסר עולם , שזה אומר מאסר לעולם , עד המוות

למה אי אפשר לשחרר,ערבי בין 60 , אחרי 20 שנה בכלא ?

• תגובות 41
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דיי לקרוא לי יפת נפש, לי אישית לא היה משנה אם היו נרקבים בכלא או שהיו תולים אותם, אבל יש לנו דברים אחרים להתחשב בהם, כמו אפשרות להסדר מדיני עם הפלסטינים. אז נכון אולי שלא מגיע להם להשתחרר, ונכון שהם צריכים להירקב בצינוק הכי חשוך, העונש הוא יותר נקמה של החברה בעבריין, מאשר טיפול משמעתי כלשהו והנקמה הזאת לא תיתן לנו דבר, מלבד להרגשת סיפוק, אבל השיחרור שלהם, אולי, יניב תקווה להפסקת אש ונסיון להסדר אמיתי. לא לנו יהיה לשפוט אם זה הדבר הנכון לעשות. אינני מאמינה שיבוא שלום עכשיו, ישנם הרבה מכשולים בדרכינו אליו, ואלו הם ארגוני הטרור והרצון, הלא גדול כנראה, של האוכלוסיה הפלסטינית להסכם כזה. רק הזמן יגיד מה יהיה.

פורסם

יהודי רוצח מקבל מאסר עולם , שזה אומר 25 שנה , על זה יש ניכוי שליש , סה"כ 15 שנה בפועל

ערבי רוצח מקבל מאסר עולם , שזה אומר מאסר לעולם , עד המוות

למה אי אפשר לשחרר,ערבי בין 60 , אחרי 20 שנה בכלא ?

כן... שאתה רוצח 3 בני אדם אז זה כבר 75 שנה בפנים,

בניכוי שליש: יאללה ניתן 56 שנה,

לא מאסר עד המוות?

אולי בגיל 80 יהיה אפשר לשחרר.

ולא שמעת על מאסר עולם בלי תנאי לשחרור או לניכוי זמן?

פורסם

לא לשחרר, בשום פנים ואופן לא לשחרר.

למישו שהורג מישהו אחר בכוונה ברורה אין זכות לחיות, אז עושים לו טובה ושמים אותו בכלא במקום לתלות אותו.

דם על הידיים - מי שרצח.

מי שהיה בדרך לפיגוע - גבולי, אבל אפשר לשחרר, ולו למען התקווה שזה יביא להסדר הבטחוני והמדיני.

כל אחרים (אסירים מנהליים, ואולי אפילו כאלה שיושבים סתם מלא זמן בכלא, יענו מיצו את העונש, אפשר לשחרר).

פורסם

התקווה בשחרור שלהם תהיה שהם עשו חשבון עם עצמם, בתקופה שהיו במאסר, ובראש סדר העדיפות שלהם עתה נמצאים חיי המשפחה ולא הטרור. שהם למדו להעריך את החופש בזמן שנלקח מהם ויש לי תקווה שהם ינצלו אותו באופן הטוב ביותר, לעצמם ולנו.

למה שמחבל כזה יחשוב על המשפחה שלו הרי שהוא יצא לבצע את הרצח הוא ידע שיש סיכוי לא קטן שהבית של המשפחה שלו יהרס, מחבל כזה היה שולח תבן שלו למוות הדבר היחיד שמעניין אותו זה להרוג יהודים.

תסתכלו גם על הנתונים רוב המחבלים שמשוחררים חוזרים לבצע פעולות טירור באופן ישיר או עקיף קחו את הדוגמא הכי מוכרת אחמד יסין היה בכלא הישראלי המון זמן שוחרר בהסכמים של נתניהו עם ערפאת ומה סופו? חוסל על מעורבותו בטירור.

יסין הוא לא יוצא דופן הוא מה שקורה בדרך כלל למחבל משוחרר וזה יחזור על עצמו.

שרון התחלק על השכל כמה שאני מוכן לוותר כאזרח אני פשוט לא מאמין הוא התחלק על השכל אתה יודע מה "תחזיר" להם שטחים שכבשנו(השטחים האלה מעולם לא היו שלהם אם ירדן רוצה אותם שתיקח אם מצריפ רוצה אותם שתיקח) ללא כול תמורה אבל תחזיר להם גם מחבלים שהרגו או היו מעורבים בהרג של יהודים כדי שכאשר "תחזיר" להם את השטחים בחינם הם יהיו בשקט?????? זה טימטום מוחלט!!.

זה כמו שמוכר יתן לי טלויזיה בחינם ועוד כסף כדי שאני לא יצעק על המוביל שלה פשוט שרון נפל על הראש!.

בקשר לעונש מוות אני תומך, נכון עונש מוות שמור כעיקרון רק לפושעי מלחמה נאצים אבל כמה כאלה כבר נשארו בחיים? ומה ההבדל בדיוק בין פושע מלחמה נאצי לבין מחבל? שניהם הורגים אותנו רק משום שאנחנו יהודים מבחינתי אין הבדל להתחיל להוציא אותם להורג ראינו כבר מה הפלסטינאים הנהורים עשו לחיילים המסכנים שלנו כשתפסו אותם בקבר יוסף אם אני לא טועה לינצ' אכזרי, להתחיל להוציא להורג מחבלים!.

פורסם

תסתכלו גם על הנתונים רוב המחבלים שמשוחררים חוזרים לבצע פעולות טירור באופן ישיר או עקיף קחו את הדוגמא הכי מוכרת אחמד יסין היה בכלא הישראלי המון זמן שוחרר בהסכמים של נתניהו עם ערפאת ומה סופו? חוסל על מעורבותו בטירור.

יסין הוא לא יוצא דופן הוא מה שקורה בדרך כלל למחבל משוחרר וזה יחזור על עצמו.

ואת זה אתה אומר על סמך הנתונים הרחבים שבידיך, לגבי מעשיהם של אסירים משוחררים?

(ד"א, אני לא אומר שזה לא נכון, פשוט אני לא הייתי מתנסח בצורה כ"כ נחרצת וכוללנית)

זה כמו שמוכר יתן לי טלויזיה בחינם ועוד כסף כדי שאני לא יצעק על המוביל שלה פשוט שרון נפל על הראש!.

huh? :nixweiss:

ראינו כבר מה הפלסטינאים הנהורים עשו לחיילים המסכנים שלנו כשתפסו אותם בקבר יוסף אם אני לא טועה לינצ' אכזרי

הלינצ' היה ברמאללה, בקבר יוסף היה משהו אחר (ופה כבר היה ענין של פאשלה ורשלנות ישראלית).

דריה, את בעצמך אמרת שלא צריך להחזיר שטחים כדי לקבל שלום, כי אנחנו לא קונים את הרצון שלהם - שני הצדדים צריכים לרצות בשלום.

אז עכשיו את אומרת שכן לשחרר אסירים? מה ההבדל?

אני בערך בדעה של DXT-עצירים מנהליים אפשר לשחרר, אבל אנשים שמעורבים בטרור - לדעתי אסור לשחרר, לפחות עד לכינון של מערכת משפט וכליאה מבוססת ברשות.

הרי המצב כיום הוא של "דלת מסתובבת" - ואם אנחנו משחררים פעילי טרור, אין שום מניעה שהם לא ימשיכו לפעול נגדנו.

פורסם

בקשר לעונש מוות אני תומך, נכון עונש מוות שמור כעיקרון רק לפושעי מלחמה נאצים אבל כמה כאלה כבר נשארו בחיים? ומה ההבדל בדיוק בין פושע מלחמה נאצי לבין מחבל? שניהם הורגים אותנו רק משום שאנחנו יהודים מבחינתי אין הבדל להתחיל להוציא אותם להורג ראינו כבר מה הפלסטינאים הנהורים עשו לחיילים המסכנים שלנו כשתפסו אותם בקבר יוסף אם אני לא טועה לינצ' אכזרי, להתחיל להוציא להורג מחבלים!.

אם כבר עונש מוות אז הרבה לפני מחבלים הייתי מכניס לרשימה אנסים סידרתיים או אנשים שעשו אונס קבוצתי, או סתם כל מיני עבריינים שעשו דברים נוראיים.

כמובן שאני לא מצדיק רצח אבל מי שבא עם רובה לשטחים שהוא חושב שהם של העם שלו ורואה שם אנשי צבא זרים ואזרחים שבאים לגור שם, לגיטימי שהוא יתעצבן וילחם בזה.

אז נגיד שמישהו עשה את זה ורצח... מה שונה בינו לבין כל רוצח אחר ?

למה זה מצדיק עונש מוות ?

והכי דבילי זה שאתה בא ועושה השוואה בין הלינץ' של שני החיילים, ראית איך האויב שלך מתנהג... אז אתה רוצה לרדת לרמה שלו ?

אם אתה שואל אותי, עדיף לעשות לינצ' או פשוט לירות בבנאדם שעצרת במקום ולהרוג אותו מאשר לקחת אותו לכלא, לתת לו אוכל ואז ולתלות אותו או לחשמל אותו.

פורסם

ההשוואה לא באה כדי להגיד הם עושים ככה בואו נעשה גם מה שבאתי להגיד זה שאנחנו כולאים אותם ומשחררים אותם אבל הם תן להם רק הזדמנות אחת להרוג חייל או יהודי בכלל והם יקפצו עליה מבחינתי הם לא בני אדם.

אתה שאלת מה ההבדל בינו לבין רוצח אחר? אני שאלתי משהו אחר מה ההבדל בינו לבין פושע מלחמה נאצי בדרך כלל ההבדל הוא הכמות אבל רצח זה רצח, הסיבה לרצח היא זהה אז למה לא להוציא גם מחבלים להורג? זה כול מה שאמרתי.

TopGun כשראש הממשלה משחרר אסירים בנימוק של נשחרר אותם בתמורה לשקט בפינוי מבחנתי זו נפילה על השכל אנחנו גם נותנים להם שטחים חינם וגם נותנים להם רוצחים כדי שיהיו בשקט שאנחנו נותנים להם את השטחים.

בסוף נישאר בלי שטחים ועם יותר מחבלים משוחררים.

פורסם

דריה, את בעצמך אמרת שלא צריך להחזיר שטחים כדי לקבל שלום, כי אנחנו לא קונים את הרצון שלהם - שני הצדדים צריכים לרצות בשלום.

אז עכשיו את אומרת שכן לשחרר אסירים? מה ההבדל?

אז זהו, שמעולם לא אמרתי כן או לא לשחרר את האסירים, רק אמרתי שאם כבר ישחררו אותם אז שיהיה לטוב ולא לרע.

בקשר לשטחים - אותם כבר החזרנו ואיזה אינטרס לכל הרוחות יכול להיות לנו להחזיק בשטח עם מליון וחצי פלסטינאים עליו? זה ייצור בעיה דמוגרפית חמורה ומלחמה בתוך השטח. אותם מתנחלים היו צריכים לצאת מעזה כאשר החזירו אותה או לקחת אזרחות פלסטינית (מצידי).

פורסם

בדיוק הכנתי על זה סיכום, אני חושב שבן אדם שרצח ,אין לו זכות שחרור, שישב לו בבית הסוהר ויחנק.

וההסכם הזה שעשו, זמני , כי ,החיזבאלה וכל זה, אמרו שהם לא בעד זה, והם יעשו רק רגיעה קטנה,ואז הם יחזרו.

הערבים ,הם לא דבר שאפשר לבנות עליו, כי הם פשוט לא מסוגלים, הם מגיל 3 לומדים ,לרצוח יהודים, ולהחזיק נשקים. :2gunsfiring:

פורסם

...ובגלל זה צרייך להתיישב בלב אוכלוסיה ערבית שמספרה כרבע מאוכלוסיית ישראל כולה או יותר?!

פורסם

חייבים לעשות הפרדה בין כלמיני האחזויות מבודדות ומאחזים עם קראון ועז, לבין מרכזי אוכלוסיה יהודית, שלפעמים צמודים לקו הירוק.

את הראשונים אין לי יותר מדי התנגדות לפנות, אבל את האחרונים פשוט אסור לנו, ובטח ובטח שלא כ"צעד בונה אמון", "מחווה" או כלמיני כינויים אחרים. ואפילו מעבר לזה - אני לא מבין למה אנחנו בכלל צריכים לתת משהו בשביל שלום. הם צריכים לרצות את זה בדיוק כמונו.

כל עוד הסכם השלום יתבסס על "מתנות" שלנו אליהם, או על אחוז יותר או אחוז פחות מהקרקע, הוא בחיים לא יוכל להיות שלום אמיתי.

למה אנחנו צריכים להיות היחידים שסופגים ומוותרים, מוותרים וסופגים?

לכן לדעתי קודם כל צריך להגיע לשלום, ואח"כ, כשנראה שזה עובד, יוכלו להיות לנו איתם יחסים נורמליים - ואז יהיה אפשר לדבר על החזרת אסירים, עם דם, בלי דם וכו'.

פורסם

מילא שלום עם מדינות, אבל שלום עם הפלשתינאים? הם פשוט מכריחים אותנו לשלום הזה בכך שהם הורגים אותנו! זה ממש מרתיח וזו הכנעות לטרור

הם הורגים בנו, וכדי להפסיק את זה אנחנו נותנים להם שטחים

פורסם

אני זוכר שאמרו לי שהייתי בכיתה ג ' ,עד שתהייה גדול הייה שלום.

טוב אני רואה, שהשלום לא הגיע, גם עם יכפילו אותי כפול 8 פעמיים כיתה ג'.

שהערבים ירסנו את כל החיזבאלה שביהם, ואולי אז הייה אפשר לדבר, ולא ככה שאחד מסכים, אז השני לא.

פורסם

אני זוכר שאמרו לי שהייתי בכיתה ג ' ,עד שתהייה גדול הייה שלום.

גם כשההורים שלך היו בכיתה ג' אמרו להם שיהיה שלום...

"הבטחתם יונה, עלה של זית

הבטחתם שלום, הבית

הבטחתם אביב, ופריחות

הבטחתם לקיים הבטחות...".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים