עבור לתוכן

פרשת וידוא ההריגה: העד המרכזי הודה כי שיקר

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042014,00.html

"החייל, שעל סמך עדותו, התבסס כתב האישום הודה היום בבית הדין הצבאי כי שיקר בתחקיר, ולא ראה את ירי הצרור, כפי שהעיד במצ"ח. לדברי העד, "רוב החיילים בפלוגה לא אכפת להם מהילדה בת ה-12 שנהרגה, והרבה אנשים עשו את זה כדי להעיף את המ"פ". לשאלת הסנגור, עו"ד אייזנברג "עשו מה?", והעד השיב: "שיקרו בתחקירים"

אני לא אומר שהוא זכאי, אבל ראבק, תנו לבית משפט להחליט!

חבל רק שהרבה מיהרו לגזור את דינו של אותו מ"פ עוד לפני שהסתיים המשפט. הכל בגלל הרייטינג.

זה קורה הרבה, ולכן הם (בתקשורת) צריכים לשים לב טוב:

תפסיקו לשפוט אנשים. כמה שהתחקירים שלכם כוללנים ומפורטים עדיין אתם לא שופטים.

אל תשכחו מה התקשורת "השופטת" גרמה בתיק מע"צ.

אילנה דיין - מחכה לתשובה ממך.

פורסם

האמת יוצאת לאור?

העיקר שמחר הוא חוזר לשיבוץ ביחידה.

ושאילנה דיין תלך קיביניימט.

פורסם

וזה לא נראה לכם מוזר שפתאום הוא הודה שהוא שיקר?

למען האמת לא ממש איכפת לי, לא מהחייל ולא מהילדה ולא מאף אחד שקשור למקרה הזה.... אבל בכלל לפי דעתי העד המרכזי אולץ "להודות" "ששיקר".... וזה לא כזה דבר נדיר במדינה...

פורסם
  • מחבר

"אולץ"...

תגיד, באמת נראה לך?

חייל קרבי ביחידת גיבעתי "אולץ" לעשות משהו?

כל הסיפור שם מסריח. אבל אי אשפר לקבוע מה בדיוק היה שם עד שהחקירה והמשפט יסתיימו.

פורסם

ולמה אתה מתפלא? חיילים בקרבי הם לא בדיוק רובוטים, כל בן אדם אפשר לשבור....

תראה, אני לא טוען שבטוח הוא אולץ ל...... אני רק מעלה שזאת גם כן אפשרות.

פורסם

כבר מהתחלה היה ספק בכל התעלול של החיילים.

מה לעשות הצד השמאלי קיצוני (תקשורתי) חזק מחייל לוחם שנמצא בחזית ושומר על התחת הביקרותי של העיתונות.

קל לצעוק -"צהל לא מוסרי" קשה להוכיח אחרת.

פורסם

הרבה יותר קל לשקר בחקירה מאשר להודות ששיקרת אחר כך..

אבל אני שמח שזה יצא לאור.

לדעתי אילנה דיין עיתונאית מעולה אבל ידוע שהתקשורת אוהבת להתנפל על אנשים כשיש להם חומר, אפילו אם הוא לא במאה אחוז אמין.

פורסם

התקשורת אוהבת לעשות תחקירים ולמצוא אשמים זה מביא לה רייטינג וממש לא אכפת לה שהיא מאשימה וחורצת את דינו של אדם שהוא עדיין בגדר חשוד.

אני מקווה שאילנה דיין למדה לקח ושתפסיק לשלוח הצהרות להאשים חשודים ולהטיח האשמות שווא בצבא המוסרי בעולם.

אני גם מקווה שהמשפחה והחייל יתבעו את אילנה דיין ואת התקשורת על כך שהאשימו וחרצו את דינו במשפט תקשורתי משפיל כשפסק הדין עדיין לא יצא.

הלוואי שזה יקרה הם ינצחו והתקשורת והכתבים שלה ילמדו לקח.

פורסם

הבעיה מתחילה כאשר התקשורת מפסיקה להיות אובייקטיבית. ברור לנו שגם לעיתונאים יש דיעה משלהם אך הם לא נמצאים בעמדה להציג אותה בגלל ההשפעה הרבה על הציבור.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ממה שקראתי והבנתי הלך בגירית משהו מאוד מסריח והמ"פ ר' ניסה לעשות את זה. סיפורים על חיילים צעירים שלוקחים את פזמניקים

על אלונקות מהמקלחות כדי שאלה לא יתלכלכו, השפלת קצינים(שבירת משקפיים, השתנה למיטה) ועוד חוקים שעברו מזמן כל גבול צבאי אפשרי-

כל אלה לא מצאו חן בעיני המ"פ החדש שניסה לשנות את זה. היסטוריה של הפלוגה מלמדת שאף מ"פ לא נשאר שם יותר מדי זמן וגם קצינים צעירים

ביקשו בכל תוקף לא להגיע לשם ואלה שהגיע עזבו לאחר זמן קצר. קיצור "טחינת צעירות" מעוותת מאוד הלכה לשם, משהו שדומה יותר לצבא הרוסי.

בשבת האחרון היו במוספים של שתי העיתונים כתבה על כך. ממה שהחברים שלי מהפלוגה שתפסו את המוצב הזה במהלך הפעילות בחודשים האחרונים

סיפרו שר' היה לא מפלצת כמו שמנסים לתאר אותו אבל היה נחוש לפעמים יתר על מידה ברצונו לשנות המסורת המעוותתת בפלוגה, מה שאולי גרם לחיילים הוותיקים לעליל עליו את זה.

פורסם
ממה שקראתי והבנתי הלך בגירית משהו מאוד מסריח והמ"פ ר' ניסה לעשות את זה. סיפורים על חיילים צעירים שלוקחים את פזמניקים

על אלונקות מהמקלחות כדי שאלה לא יתלכלכו, השפלת קצינים(שבירת משקפיים, השתנה למיטה) ועוד חוקים שעברו מזמן כל גבול צבאי אפשרי-

כל אלה לא מצאו חן בעיני המ"פ החדש שניסה לשנות את זה. היסטוריה של הפלוגה מלמדת שאף מ"פ לא נשאר שם יותר מדי זמן וגם קצינים צעירים

ביקשו בכל תוקף לא להגיע לשם ואלה שהגיע עזבו לאחר זמן קצר. קיצור "טחינת צעירות" מעוותת מאוד הלכה לשם, משהו שדומה יותר לצבא הרוסי.

בשבת האחרון היו במוספים של שתי העיתונים כתבה על כך. ממה שהחברים שלי מהפלוגה שתפסו את המוצב הזה במהלך הפעילות בחודשים האחרונים

סיפרו שר' היה לא מפלצת כמו שמנסים לתאר אותו אבל היה נחוש לפעמים יתר על מידה ברצונו לשנות המסורת המעוותתת בפלוגה, מה שאולי גרם לחיילים הוותיקים לעליל עליו את זה.

obvious.jpg

פורסם

Enc0der, מצאת איזה אתר עם תמונות? למה אתה מפציץ כל הזמן ;)

אני לא חושב שנדע לעולם מה קרה שם,

בגלל שאני לא מכיר את העובדות, אני לא מאשים אף אחד.

אבל, אם קרה המקרה של הריסוס, אז זה חמור בצורה בלתי רגילה,

אם קרה שהעלילו עליו, זה חמור לא פחות.

פורסם

הוא גילה את הסוד שלי! המאנייק!

טוב, Path Soldier, האופן שבו אתה מציג את זה גורם לי לחשוב... אפילו להזדהות עם אותו מ"פ איכשהו. בין אם הוא עשה מה שנאמר עליו או לא, איפשהו לא אהבו אותו בגלל שלא אהב את המדיניות המפגרת של המוצב וניסו להיפטר ממנו בדרכים שפלות, כמו שהמפקד שלי העליל עליי עלילות דם ממש. זה כואב שבמדינה, במיוחד צבא, בו אנחנו צריכים לדבוק אחד בשני כדי להצליח, כדי לנצח ולשרוד, אנחנו צריכים להיתקל במריבות פנימיות כל כך מכוערות... :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים