עבור לתוכן

מה ההבדל בין ראוטר אלחוטי ל-WAP?

Featured Replies

פורסם

האם בשביל רשת אלחוטית בבית (מחשב נייח+מחשב נייד) אני צריך ראוטר אלחוטי, WAP או שזה בעצם אותו דבר?

פורסם

מנפלאות הגוגל

http://www.google.co.il/search?hl=iw&lr=&oi=defmore&q=define:WAP

Wireless Application Protocol, standard for accessing the internet with wireless devices, e.g. mobile phones

ראוטר אלחוטי (או בשמו המקצועי יותר Access Point) מריץ עליו פרוטוקול WAP

פורסם
  • מחבר

אני מחפש תשובה ספציפית. אם כולם היו מחפשים בגוגל אז היית נשאר בלי עבודה.

פורסם

חצי צודק

אם היית מחפש WAP היית רואה שמדובר בפרוקוטול תקשורת אלחוטית.

בכל מקרה נראה לי שאת התשובה שרצית קיבלת...

פורסם

אני מחפש תשובה ספציפית. אם כולם היו מחפשים בגוגל אז היית נשאר בלי עבודה.

:lol:

אהבתי

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי נובעת מבלבול מסויים. עד עכשיו הייתי סגור על העניין שצריך ראוטר. שמתי לב שמוכרים WAP (והוא נראה כמו ראוטר). השאלה שלי היא: האם זה ראוטר אלחוטי ופשוט קוראים לו בשם אחר) או שזה התקן אחר.

עכשיו אתה מבין למה אני שואל???

פורסם

ראוטר אלחוטי הוא גם WAP

אבל זה לא נכון הפוך

ההבדלים במחירים ממש קטנים (אם בכלל) אז עדיף ראוטר.

ראוטר הוא בעצם WAP "חכם" עם DHCP, NAT, לפעמים גם פיירוול

והוא לא תלוי במשהו אחר (מלבד המודם) בשביל "לחלק" לכל מחשב מה שהוא צריך

אמנם זה לא הסבר מקצועי במיוחד אבל אני מקווה שזה יענה לך על השאלה

פורסם

אני חושב שאני רואה ממה נובע הבלבול

אין כזה התקן חומרה שנקרא WAP, הכוונה כנראה ל-Access Point שבהגדרה הוא אלחוטי ככה שפשוט לא נכון יהיה לקרוא לו Wireless Access Point.

AP רגיל הוא בעל חיבור רשת יחיד וכל מה שהוא עושה זה מעין המרה מרשת קוית לרשת אלחוטי, כלומר אתה צריך לחבר לו סוויץ אם אתה רוצה לחבר לו יותר מהתקן אחד וראוטר אם אתה רוצה שהוא גם יחלק אינטרנט (או מחשב שעושה ICS)

ראוטר אלחוטי הוא מכשיר המשלב AP סוויץ וראוטר

עכשיו נשאלת השאלה מה אתה צריך ואיזה ציוד כבר יש לך...

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי בראשית הת'רד: יש לי מחשב נייח ומחשב נייד. חשבתי על משהו בסגנון של תקן g. מה שמפריע לי הוא שהמחשב הנייח נמצא בממ"ד ואני מפחד שהאות לא יעבור כמו שצריך.

פורסם

האות לא יעבור דרך קיר בטון, הברירה היחידה שלך היא להעביר כבל רשת דרך הקיר אל מחוץ לממד ושם לחבר את ה-AP או הראוטר האלחוטי.

מה הדרישות שלך מהרשת? אתה רוצה שיתוף אינטרנט בלתי תלוי? יש לך מודם רשת? יש לך ציוד כלשהו שקנית כבר (סוויץ/האב/ראוטר)

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לגלוש בנייד מכל מקום בבית. גם שיתוף קבצים יכול להיות נחמד. השאלה היא: מהי המהירות שאפשר להגיע אליה?

פורסם

b יספיק לך לישומי אינטרנט.

g בלי קירות בטון ובלי מרחק גדול מידי יתן לך מהירות של כמה מגה (byte) בודדים (1-2) לשניה, די סביר.

שכח מאלחוטי דרך קיר בטון, הסיכוי שזה יעבוד נמוך וגם אם זה יעבוד יהיו המון ניתוקים ומהירות מאד איטית.

אם אתה קונה משהו משולב עם סוויץ תמיד תוכל לחבר את המחשב עם חוט לסוויץ ולהעביר ב-9MByte\s אם יש לך משהו כבד להעביר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים