עבור לתוכן

לכל אותם אלו שלא אוהבים להתפשר על הinput לשערות האוזן,

Featured Replies

פורסם

יצא לא מזמן המכשיר הזה:

http://www.benchmarkmedia.com/digital/dac1/default.asp

מדובר בDAC (ממיר דיגיטלי לאנאלוגי), מהטובים ביותר שראה השוק לאחרונה, ובמיוחד ביחס למחירו (1000$). הDAC הושווה לDAC-ים שעולים מעל 10,000 דולר בStereophile,

ואף קיבל את פרס "Stereophile's Editor Choice" ל2004. כבר הרבה זמן שStereophile נחשב לאחד מעיתוני הסטריאו הכי רציניים, וזה שמכשיר כלכך זול מקבל כזו ביקורת זה אכן יוצא דופן.

המכשיר בכלל פותח לשימוש אולפני, ופשוט זלג אל השוק הביתי לאחר שאנשים הבינו את הפוטנציאל.

המכשיר כולל בתוכו גם מגבר אוזניות סופר-איכותי (וכמובן line outs, לחיבור למערכת), ויכול לקבל סיגנל דיגיטלי אופטי\קואקסיאלי של עד 192KHZ ב24 ביט.

כמובן שזה יהיה בזבוז משווע עם כמעט כל מערכת נפוצה, לכן מומלץ להשתמש בו עם אוזניות איכותיות - Sennheiser HD580\600\650, Sony CD3000, Grado RS1 וכו'.

מוגש כשירות לכל אלו מכם שרוצים לעלות רמה, בלי לשלם יותר מדי.

(אני מתכנן על אחד כזה, ביחד עם הHD650 שיגיעו אלי בשבוע הבא..  :smile1: )

• תגובות 39
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חחחחחחחחחחחח, נראה לי למטורפים ביותר... אני מסתפק בכרטיס קול שיש לי, תודה :)

וגם נראה לי אם כבר לכזה דבר כדאי כבר להשקיע ב SACD או DVD-AUDIO

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחחח, נראה לי למטורפים ביותר... אני מסתפק בכרטיס קול שיש לי, תודה :)

וגם נראה לי אם כבר לכזה דבר כדאי כבר להשקיע ב SACD או DVD-AUDIO

לא למטורפים בכלל. כל אחד ששמע פעם מערכת high-end (מערכות ב30 אלף שקל ומעלה, נניח), מבין כמה הבדל יש וכמה טוב דברים יכולים להשמע.

זו בסך הכל כניסה זולה ומאוד אטרקטיבית לעולם הhigh-end, במחיר של שני כרטיסי מסך יקרים.. לא כזה נורא ( :screwy:, אתם בוודאי אומרים לעצמכם).

לגבי SACD, היציאה הדיגיטלית בו היא DSD, ולא PCM (שזה האות הדיגיטלי שיוצא כיום מכל נגן CD, DVD או כרטיס קול), מה שאומר שהוא לא יפעל עם DAC קונבנציונלי.

ובמילא אין SACD-ים עם יציאות דיגיטליות כרגע, בגלל בעיות של הגנת זכויות יוצרים (מה לעשות שלסוני יש את Columbia, מחברות המוסיקה הגדולות ביותר...).

אני לא בדיוק יודע מה קורה עם DVD-A, בעיקרון הוא כן עובד עם PCM כך שאם יש מכשיר כזה עם יציאה דיגיטלית, אני חושב שאפשר יהיה להשתמש בו עם הDAC1.

בכל מקרה, אף אחד לא באמת צריך את הSACD והDVD-A כרגע, על מערכת פשוטה לא תשמע שום הבדל רציני - אם בכלל, ומבחר הכותרים מוגבל-משהו.

פורסם

מוזר, לא ראיתי על זה כלום בקהילת Head-fi. אבל לא משנה עד כמה זה טוב, גם עם DAC כזה צריך כרטיס קול עם יציאה אופטית טובה, אחרת זה לא ילך.

אם תשאל אותי, אם כבר להשקיע 1K$ אז באיזה מגבר נחמד של Jan Meier .

בכל מקרה, תתחדש על האוזניות וברוך הבא למועדון המצומצם- עם איזה מערכת אתה מתכוון להריץ את האוזניות? מתוכננת הגברה? בכמה קנית אותם?

אגב, אצלי יש אוזניות Beyerdynamic DT931, כרטיס קול EMU 0404 ומגבר DIY שמבוסס על התרשים של הCorda HA-1 שJan Meier פרסם ב Headwize.

ועוד משהוא, שיהיה ברור- DVD-Audio וSACD זה שטויות(אני אפילו לא חושב שיש צורך להסביר למה, כי זה ברור).

אם כבר מוזיקה באיכות גבוהה אז תקליטי ויניל זה גבולי- למרות שבכל זאת גם Audio CD יכול להוציא איכות לא רעה, במיוחד בנגנים יותר יקרים.

פורסם
  • מחבר

funny you should mention...

http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=78848

;D

יש לא מעט hype סביבו... הת'רד הזה סתם מייצג, ומעניין מאוד טכנית. תנסה את AudioAsylum, גם שם הוא מדובר (כמו כל דבר שמקבל editors choice בSP).

בגלל שאין לי מקום כרגע לשים את המערכת שלי, חשבתי לעשות טרייד-אין על רוב המערכת שלי (ולהוסיף סכום נכבד) בעבור מגבר Cary SLI80 (אינטגרייטד מנורות עם יציאת אוזניות מהטובות שיש בשוק) ביחד עם Cary CD303/200 (דמו שיש ליבואן בתצוגה), ולהשתמש באלו עם הHD650.

אבל זה לא הגיוני, במיוחד לא בהתחשב בזה שאני כן מתכנן לסדר חדר ייעודי למערכת בדירה בעוד מספר חודשים, כך שאני מעדיף לחכות עם השדרוגי ציוד - ואז כבר לעשות שדרוג מאסיבי, כולל רמקולים.

האוזניות הן בנוסף למערכת בכל מקרה, לצורך חיבור למחשב בעיקר, ואולי גם איזה DVD זול כטנרסנפורט. כך שהDAC1 מתאים לי בול, גם אם המגבר אוזניות שלו לא הטוב בשוק - פשוט הוא טוב מספיק בשביל לשמוע כשאתה נמצא מול המחשב.

נהיה לי כבר אוסף מרשים של אוזניות  :smile1:

Sennheiser HD497 (האוזניות el-cheapo שלי)

Sennheiser HD590 (של העבודה)

Etymotic ER4P (נרכשו בשביל להעביר בנעימים את תקופת הצבא והאוטובוסים וכך אכן עשו.. אני עדיין משתמש בהן בעבודה לצורכי בידוד, אתה שומע פחות רעשים מאשר חרש בחלל)

ועכשיו הHD650...

אגב, לשאלתך, ה650 עלו לי 350 דולר, מheadroom (יש שם קוד הנחה "HD650", פחות 100 דולר מהמחיר שלהן). שלחתי אותן למישהו בארה"ב, שחוזר עוד שבוע בערך. משתלם-משהו.

פורסם

המכשיר כולל בתוכו גם מגבר אוזניות סופר-איכותי (וכמובן line outs, לחיבור למערכת), ויכול לקבל סיגנל דיגיטלי אופטי\קואקסיאלי של עד 192KHZ ב24 ביט.

כמובן שזה יהיה בזבוז משווע עם כמעט כל מערכת נפוצה, לכן מומלץ להשתמש בו עם אוזניות איכותיות - Sennheiser HD580\600\650, Sony CD3000, Grado RS1 וכו'.

מוגש כשירות לכל אלו מכם שרוצים לעלות רמה, בלי לשלם יותר מדי.

(אני מתכנן על אחד כזה, ביחד עם הHD650 שיגיעו אלי בשבוע הבא..  :smile1: )

אז זה אפשר לקנות את זה במקום מע' סטריאו עם רמקולים ולהוסיף אוזניות ולקבל מע' HIFI  ב 1500$? (ה-HD650 שוות כל כך הרבה כסף?)

...

אגב, אצלי יש אוזניות Beyerdynamic DT931, כרטיס קול EMU 0404 ומגבר DIY שמבוסס על התרשים של הCorda HA-1 שJan Meier פרסם ב Headwize.

ועוד משהוא, שיהיה ברור- DVD-Audio וSACD זה שטויות(אני אפילו לא חושב שיש צורך להסביר למה, כי זה ברור).

אם כבר מוזיקה באיכות גבוהה אז תקליטי ויניל זה גבולי- למרות שבכל זאת גם Audio CD יכול להוציא איכות לא רעה, במיוחד בנגנים יותר יקרים.

למה אתה מעביר את האות דרך כרטיס קול? לא עדיף יחידה נפרדת של קורא CD?

המגבר שבנית באיכות סאונד גבוה?

למה DVD-Audio זה שטויות, CD-AUDIO קרוב מאוד לגבולות השמע? ניסית לשמוע מקור של פאטיפון עם המגבר והאוזניות שלך?

פורסם
  • מחבר

אז זה אפשר לקנות את זה במקום מע' סטריאו עם רמקולים ולהוסיף אוזניות ולקבל מע' HIFI  ב 1500$? (ה-HD650 שוות כל כך הרבה כסף?)

זו בדיוק הייתה הכוונה שלי. ב1500 דולר (מחיר HD650 + הDAC1 + משלוחים מחו"ל + כרטיס קול בסיסי עם יציאה אופטית) אפשר לבנות מערכת מדהימה - שום מערכת מבוססת

רמקולים בתקציב דומה לא תוכל אפילו להתקרב. תצטרך להשקיע בערך פי 5 בשביל רק לקבל משהו בר-השוואה, וגם אז, בהרבה מאוד פרמטרים, מערכת האוזניות תהיה טובה בהרבה.

אני רואה אנשים קונים מערכות סטריאו mid-fi בסכומים כמו 10K - זה סכום שלא יביא לך מערכת מאוד איכותית, אבל כן יביא לך מערכת אוזניות שהיא כמעט reference.

למה אתה מעביר את האות דרך כרטיס קול? לא עדיף יחידה נפרדת של קורא CD?

DAC טוב לא יבדיל בין מקורות דיגיטליים שונים. כרטיס קול או CD, התוצאה תהיה אותה תוצאה (מדובר כרגע על אות דיגיטלי בלבד, כן?).

המגבר שבנית באיכות סאונד גבוה?

המגבר עליו הוא התבסס נחשב למגבר מצויין.

למה DVD-Audio זה שטויות, CD-AUDIO קרוב מאוד לגבולות השמע? ניסית לשמוע מקור של פאטיפון עם המגבר והאוזניות שלך?

סידי קרוב (למעשה, בפרמטרים מסויים הוא עובר את) גבולות השמע בתיאוריה. בשביל להפיק את כל מה שהמדיה מסוגלת, אתה צריך מערכת רצינית.

SACD יניב שיפור במערכות יקרות, כנ"ל DVD-A. גם שם, לא תמיד, מאוד תלוי בכותר. אם הכותר הוא פשוט CD מומר לSACD\DVDA, כמובן שזה בלוף.

בקיצור, רוב האנשים עם רוב המערכות רחוקים כלכך ממיצוי CD פשוט, כך שפורמטים high-res יהיו בזבוז כסף מוחלט.

פורסם

האות שלי הוא עובר מהמחשב -> לכרטיס קול -> מגבר -> אוזניות. אגב, הכרטיס קול הזה שיש לי השווה ע"י רבים בהד-פיי מהמשתמשים הוותיקים (אלה שגם באים למפגשים שלהם) לנגני CD ב1000$ מבחינת איכות קול.

בימים אלה אני בעיקר עובד עם קבצים על המחשב ולא עם דיסקים, בעיקר בגלל שאין תקציב ומקום לציוד "מתקדם". ובכלל, אני רק בתחילת דרכי בתור "אודיופיל", בנתיים אני עובד עם הדברים היותר בסיסיים.בקשר למגבר, בעיקרון הוא אמור להיות באיכות גבוהה (Audiophile Mid-range) אך אני לא יכול להעיד עליו לאומת מגברים אחרים(אין לי "קשרים" עם עוד אנשים בתחום התעניינות הזה אז לא ממש יצא לי לשמוע ולהשוות עם ציוד של אחרים חוץ מכמה אוזניות במפגש הפורום האחרון), וחוץ מזה שאבא שלי בנה אותו ולא אני אישית.

אגב, כבר הרבה זמן לא היה פה בפורום אודיו איזה תראד מעניין וניראה כאילו כל האודיופילים ברחו מפה.

נחמד לדעת שיש עוד אנשים שמתעניין בתחום.

פורסם

בקיצור, רוב האנשים עם רוב המערכות רחוקים כלכך ממיצוי CD פשוט, כך שפורמטים high-res יהיו בזבוז כסף מוחלט.

קודם כל תודה על התגובה האינפורמטיבית.

אז אם CD-A לא מנוצל במלואו ברב המע' זה אומר שמבחינת הRES הנשמעת רב המע' מוציאות תווך תדרים איכותי ממש נמוך.  אם CD-A זה 20KHZ לפי נייקווסט והוא לא מנוצל טוב אז זה הבדל נשמע מורגש מאוד...

פורסם

אני מאוד מקווה שאתם האודיופילים למניהם שומעים רק מוזיקת CD AUDIO או WAV (טוב נו, אפשר גם LOSELESS COMPRESSION כמו FLAC), ולא מתפשרים על חרא כמו MP3, AAC, MPC, OGG ומה לא :)

וברצינות, הדברים האלו הרבה יותר גרועים מ DAC פחות טוב, או אלמנטים אחרים, באיכות השמע הסופית (אני לא מדבר על תת-רמה של רמקולים, ברמקולים סבירים).

חוץ מזה, יש את כל נושא דחיסת המוזיקה (לא MP3 וזה, אני מדבר על DYNAMIC RANGE COMPRESSION שיש בציוד), דברים כמו DVD-A ו SACD לא מופשעים מזה פחות מאשר ב AUDIO CD רגיל?

פורסם

האות שלי הוא עובר מהמחשב -> לכרטיס קול -> מגבר -> אוזניות. אגב, הכרטיס קול הזה שיש לי השווה ע"י רבים בהד-פיי מהמשתמשים הוותיקים (אלה שגם באים למפגשים שלהם) לנגני CD ב1000$ מבחינת איכות קול.

בימים אלה אני בעיקר עובד עם קבצים על המחשב ולא עם דיסקים, בעיקר בגלל שאין תקציב ומקום לציוד "מתקדם". ובכלל, אני רק בתחילת דרכי בתור "אודיופיל", בנתיים אני

אתה משמיע עם WAV או MP3 (הקשבתי פעם לMP3 באוזניות איכותיות ובמגבר ביתי רגיל וזה נשמע כמו מסור כזה) ?

לא הבנתי אבל למה צריך כרטיס קול, אפשר נגיד לחבר את זה לקורא CD במע' סטריאו רגילה, לא?

אני מאוד מקווה שאתם האודיופילים למניהם שומעים רק מוזיקת CD AUDIO או WAV (טוב נו, אפשר גם LOSELESS COMPRESSION כמו FLAC), ולא מתפשרים על חרא כמו MP3, AAC, MPC, OGG ומה לא :)

וברצינות, הדברים האלו הרבה יותר גרועים מ DAC פחות טוב, או אלמנטים אחרים, באיכות השמע הסופית (אני לא מדבר על תת-רמה של רמקולים, ברמקולים סבירים).

אני מסכים ב100%, MP3 באיכות הכי גבוהה לא מתקרב למקור :nono:
פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה האינפורמטיבית.

אז אם CD-A לא מנוצל במלואו ברב המע' זה אומר שמבחינת הRES הנשמעת רב המע' מוציאות תווך תדרים איכותי ממש נמוך.  אם CD-A זה 20KHZ לפי נייקווסט והוא לא מנוצל טוב אז זה הבדל נשמע מורגש מאוד...

בSACD, ההבדל הוא בשיטת הדגימה. DSD היא דגימת 1bit (נדמה לי, אם כי יכול להיות מימוש שלה ב4 ביט וכו') דיפרנציאלית, כלומר כל דגימה מסמנת עליה או ירידה מהדגימה הקודמת.

כלומר, נניח שאתה מתחיל עם אות ברמה של 0dB. מה שקורה הוא שכל ביט שיגיע, יסמל אם האמפליטודה עלתה או ירדה.

סתם דוגמא לא קשורה למציאות, נניח שכל דגימה מסמנת 1 dB של שינוי עוצמה, אז חמש דגימות של "1" יסתכמו ב5 dB של הבדל.

נשמע רע, נכון? אז זהו, שלא, כי הDSD עובד בתדר דגימה של 2.1-משהו מגה הרץ, כך שבסך הכל זה עובד לא רע.

הוא מציע רוחב פס גדול יותר ותחום דינאמי רחב יותר מCD ב44khz ב16 ביט. הDSD מתקן בעיות quantization, לא רק רוחב פס או תחום דינמי.

כמובן שזה קצת יותר מורכב מזה, תחפש הסבר רציני באינטרנט אם זה מעניין אותך.

DVD-A הרבה יותר קרוב לCD הקונבנציונלי, פשוט בתדר יותר גבוה ואורך מילה יותר ארוך (192khz/24bit). שומדבר מהפכני כמו DSD. מה שהוא כן הביא איתו זה

Multichannel audio, אם כי SACD הציע תמיכה גם בזה לא מזמן.

לשם השוואה, PCM (הצורה הסטנדרטית שקיימת בכל CD או DVD), קיצור לPulse Code Modulation, מקודד כל דגימה כערך אבסולוטי. כלומר, 44 אלף פעמים בשניה (44khz)

האות נדגם ומיוצג כמילה באורך 16 ביט שמסמלת מהי האמפליטודה (כלומר כמה dB האות).

וDSD, כפי שאמרתי, מקודד רק את ההפרשים, ועושה את זה בתדר גבוה בהרבה.

לגבי מה שאמרת - כמעט כל מערכת מסוגלת להפיק תחום תדרים רחב למדי, לפחות 60 הרץ עד 20 קילוהרץ (הבעיה היא לרוב בבאסים, שם קשה לרוב הרמקולים לרדת).

אבל בשביל שזה גם ישמע טוב, צריך הרבה יותר מכיסוי שלם של כל התדרים.

חוצמזה, אגב, שטוענים שיש כלמיני השפעיות פסיכו-אקוסטיות לתדרים אולטרה-סוניים (כלומר כאלו מעל 20KHZ), למרות שאנחנו לא מסוגלים לשמוע אותם ישירות.

כמובן שבתחום הזה, פורמט high-res משפר פלאים את המצב הקיים. אם כי, זה לא מספיק, פשוט כי ברוב הציוד יש low-pass filter שמגביל את התדר ל20hz עד 20khz (בשביל להתגבר על רעשי RF).

כלומר, אתה יכול לקנות נגן SACD top of the line, אבל המגבר שלך פשוט לא יעביר את מלוא האינפורמציה...

פורסם
  • מחבר

איכשהו, ואני באמת לא יודע איך, טוענים שיש השפעה קטנה למדי של MP3 על איכות השמע, במיוחד בbitrate גבוה עם מקודד טוב.

בכל מקרה, אוסף המוסיקה שלי הוא בדיסקים מקוריים (לא אוסף גדול, בערך 200 דיסקים, אבל גדל עם הזמן ותלושי המשכורת..).

אני שומע גם streaming radio תוך כדי סתם עבודה שגרתית.

חוץ מזה, יש את כל נושא דחיסת המוזיקה (לא MP3 וזה, אני מדבר על DYNAMIC RANGE COMPRESSION שיש בציוד), דברים כמו DVD-A ו SACD לא מופשעים מזה פחות מאשר ב AUDIO CD רגיל?

הdynamic range compression מתרחש בשלב ההקלטה, לא הפלייבק. אם כי, ציוד הפלייבק כמובן מוגבל ברוחב הדינמי שלו.

לפורמטי high-res יש תחום דינמי רחב הרבה יותר מזה שיש בCD, אבל בשביל לנצל אותו, צריך כמובן ציוד מתאים.

הטווח הדינמי נגזר מאורך מילת הדגימה (16 ביט בCD, בDVDA 24 ביט, בDSD זה משהו אחר לגמרי, בגלל צורך העבודה הייחודית זה משתנה עם התדר. בתדרים נמוכים יש לSACD טווח דינמי אדיר, ככל שהוא עולה הטווח קטן - בסופו של דבר, הוא איפשהו בין DVDA וCD רגיל מהבחינה הזו).

פורסם

אני לא סובל לשמוע מדיסקים, גם כשאני קונה, בגלל שכל הזמן להחליף דיסקים זה לא כיף... אם אתה רוצה, אתה יכול להמיר אותם במחשב לפורמטי דחיסה שלא מאבדים מהאיכות כלום, כמו FLAC (או בפורמטים שכן מאבדים אבל יותר טובים מ MP3 כמו MPC ב BITRATE של 192 ומעלה)..

אז בפועל, DVD-AUDIO לכשהוא מיושם נכון, ויש מערכת סאונד מספיק טובה, יכול לתרום בהחלט לשיפור החוויה (בניגוד למה ש47 אמר), כפי שאני מבין לפחות.

פורסם

קודם כל אחי, x0d , סחטיין על כל ההסבר הטכני המעמיק, :xyxthumbs: למדתי משהוא חדש.

אתה משמיע עם WAV או MP3 (הקשבתי פעם לMP3 באוזניות איכותיות ובמגבר ביתי רגיל וזה נשמע כמו מסור כזה) ?

אני שומע בפורמט Looseless של Monkey Audio אחרי שאני עושה קידוד ראשוני לWAV בתוכנה בשם EAC (זה נורא חשוב ליצור את הקובץ המקורי עם תוכנה טובה- מניסיון, יש הבדל ברור בין העתקת שירים לWAV בתוכנה הזאת לבין איזה תוכנה פשוטה אחרת כמו זאת שבנויה בתוך JetAudio למשל).

אגב, הרבה פעמים יצא לי לשמוע קובץ Mp3 שנשמע יותר טוב מקובץ Looseless (זה כמובן תלוי בבנאדם שעושה את תהליך הקידוד).

לא הבנתי אבל למה צריך כרטיס קול, אפשר נגיד לחבר את זה לקורא CD במע' סטריאו רגילה, לא?

באשר לכרטיס קול, ניראה לי שיש איזה אי הבנה קטנה- לא משנה באיזה מצב, חייבים כרטיס קול כשלהוא כדי להוציא קול מהמחשב.

עכשיו יש כל מיני סוגים של כרטיסי קול, איכותיים יותר ופחות.

מה הופך כרטיס איכותי? בעיקר איכות הDAC שיש עליו (מה שהופך אות דיגיטלי מוצפן לאות אנלוגי) שיחד עם החיבורים על הלוח, איכות החומר ממנו יוצר הכרטיס, איכות הנגדים והcaps (שכחתי איך אומרים את זה) משפיעים על איכות הצליל הסופית. שהאיכות הסופית שמתקבלת זה מה שבאמת חשוב ולא שום נתונים טכניים שלא אומרים כלום.

עכשיו, כשאתה מחבר מחשב למערכת סטריאו אתה בעצם סתם משתמש ברמקולים של המערכת סטראו שלך, לא קשור לתפקיד של כרטיס קול.

ורק בשביל ידע כללי, כל ה"מערכות סטראו" האלה ממש לא איכותיות.

אז בפועל, DVD-AUDIO לכשהוא מיושם נכון, ויש מערכת סאונד מספיק טובה, יכול לתרום בהחלט לשיפור החוויה (בניגוד למה ש47 אמר), כפי שאני מבין לפחות.

כמו שכבר x0d אמר, אתה עוד לא מנצל לגמרי את ה Audio CD אז איך תנצל את המקסימום בDVD Audio.

וכשאמתי שזה שטויות הכוונה שלקנות משהוא בפורמט הזה שיהיה שונה ויעבוד רק על מכשיר אחד בבית שלך, ולהיתעסק עם העיניין הזה (שגם להזכיר שכל הכרטיסי קול בסטראו כמו שלי לא תומכים בזה) זה לגמרי לא מצדיק את זה, במיוחד כשאתה לא יכול לנצל במלואו את הפורמט ה"ישן" אז אין לאן למהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים