עבור לתוכן

כיצד לחבר מחשב נישא למחשב נייח?

Featured Replies

פורסם

אני מעונין לחבר את המחשב הנישא שלי ibm t23 למחשב הנייח (מצ"ב מפרט בחתימה) בצורה פשוטה ומהירה. אני לא מעונין להכנס להגדרות רשת מכיוון שהמחשב הנישא שלי כבר מוגדר לרשת אחת(בעבודה). אני פשוט רוצה להעביר חומר מהנייד לנייח בחיבור פשוט וזול, מה עושים?

תודה

פורסם

תחפש תוכנה (או תשיג ) שנקראת Pc Anywere

זו תוכנה שמקשרת בין מחשבים היא של Symantic

נ.ב

הקישור הוא דיי איטי אתה צריך כבל LPT ל LTP

פורסם

אפשר גם לקנות כבל USB שמאפשר חיבור בין מחשבים, אבל הוא עולה בסביבות 300 שקל.

פורסם

אתה יכול עם כבל LPT או עם כבר סיראלי...

תלוי איזה יציאות יש לך בנישא...

ובקשר לרשת אתה יכול פשוט להוסיף שיתוף קבצים זמנית בנייח/נישא ואז פשוט לבטל את V בשיתוף...

פורסם

כעקרון הכי פשוט זה לקנות ערכת USB שעולה 250 ש"ח. אפשר בפלונטר, ואפשר גם ב

www.vivance.co.il

שהם החברה עצמה. כבל USB שצד אחד אתה מחבר לנישא, צד שני למחשב השולחני ותעביר קבצים חופשי.

פורסם

PCANYWHERE

או

דרך כרטיס רשת חיבור ישיר אם אין אז תקנה זה שווה לפעמים

פורסם

יש לך מספר אופציות לבחירתך:

1. חיבור בעזרת רשת, כרטיס רשת PCMCIA לנייד (300 ש"ח) כרטיס רשת רגיל (PCI או ISA) לנייח (50 ש"ח) וכבל רשת מוצלב (30 ש"ח) סה"כ 380 ש"ח ~.

אתה מגדיר את כרטיסי הרשת בכל אחד מהמחשבים, מגדיר פרוטוקולים (NETBEUI אם אתה לא רוצה להסתבך בכתובות, או TCPIP אם אתה קצת מתמצא בזה), מוסיף שיתוף קבצים ומדפסות ו ... זהו ... רק תגדיר את התיקיה הרצוייה כמשותפת ו 2 המחשבים שלך מחוברים.

היתרון: מהיר

החסרון: דורש טיפה התמצאות בתהליך (אבל ממש טיפה :) )

2. חיבור באמצעות Laplink, כבל אחד (טורי או מקבילי לבחירתך) שנראה כמו כבל למדפסת (אם בחרת במקבילי כמובן) או כמו כבל מאריך לעכברים הישנים (אם בחרת בטורי) אלא שמספר חוטים בתוך הפלג עצמו מוצלבים

מחירו נע בין 100 ש"ח ל 400 ש"ח ?(תלוי ביצרן, בתוכנה הנלוית, ובמידת ה'גנבות' של המוכר).

אתה מחבר את הכבל אל היציאה הנבחרת, טורי או מקבילי לפי הכבל שרכשת, וכעת עליך לבחור באיזה תוכנה להשתמש:

א. ברוב מערכות ההפעלה קיים "חיבור ישיר" (מתחת ל"התחל" -> "תכניות" -> "עזרים" -> "תקשורת" ... במידה ולא קיים עליך להוסיף אופציה זו בתוך לוח הבקרה).

ב. תוכנת PCANYWHERE שהוזכרה בעבר מאפשרת חיבור שכזה

ג. תוכנת Ghost מאפשרת בעזרת חיבור Laplink קביעת Host ו Guest אך החסרון בתוכנה זו שהעברת הנתונים היא כמו ב DOS וללא ממשק גרפי.

היתרון: פשוט וזול

החסרון: איטי

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

יש לך מספר אופציות לבחירתך:

1. חיבור בעזרת רשת, כרטיס רשת PCMCIA לנייד (300 ש"ח) כרטיס רשת רגיל (PCI או ISA) לנייח (50 ש"ח) וכבל רשת מוצלב (30 ש"ח) סה"כ 380 ש"ח ~.

אתה מגדיר את כרטיסי הרשת בכל אחד מהמחשבים, מגדיר פרוטוקולים (NETBEUI אם אתה לא רוצה להסתבך בכתובות, או TCPIP אם אתה קצת מתמצא בזה), מוסיף שיתוף קבצים ומדפסות ו ... זהו ... רק תגדיר את התיקיה הרצוייה כמשותפת ו 2 המחשבים שלך מחוברים.

היתרון: מהיר

החסרון: דורש טיפה התמצאות בתהליך (אבל ממש טיפה :) )

כל כרטיסי הרשת כבר נמצאים אצלי במחשבים, ישנו ברשת מדריך מסודר העוזר לבצע את ההגדרות הנ"ל?

פורסם

2. חיבור באמצעות Laplink, כבל אחד (טורי או מקבילי לבחירתך) שנראה כמו כבל למדפסת (אם בחרת במקבילי כמובן) או כמו כבל מאריך לעכברים הישנים (אם בחרת בטורי) אלא שמספר חוטים בתוך הפלג עצמו מוצלבים

מחירו נע בין 100 ש"ח ל 400 ש"ח ?(תלוי ביצרן, בתוכנה הנלוית, ובמידת ה'גנבות' של המוכר).

אתה מחבר את הכבל אל היציאה הנבחרת, טורי או מקבילי לפי הכבל שרכשת, וכעת עליך לבחור באיזה תוכנה להשתמש:

א. ברוב מערכות ההפעלה קיים "חיבור ישיר" (מתחת ל"התחל" -> "תכניות" -> "עזרים" -> "תקשורת" ... במידה ולא קיים עליך להוסיף אופציה זו בתוך לוח הבקרה).

ב. תוכנת PCANYWHERE שהוזכרה בעבר מאפשרת חיבור שכזה

ג. תוכנת Ghost מאפשרת בעזרת חיבור Laplink קביעת Host ו Guest אך החסרון בתוכנה זו שהעברת הנתונים היא כמו ב DOS וללא ממשק גרפי.

היתרון: פשוט וזול

החסרון: איטי

בהצלחה

כבל כזה שהולך מLPT לLPT עולה בשכונה 26 שקלים חדשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים