עבור לתוכן

פתיחת פורטים בפיירוול

Featured Replies

פורסם

תוכנות שיתוף קבצים ממליצות לפתוח פורטים מסויימים בפיירוול להאצת הורדות.

יש שני סוגי פיירוול: פיירוול תוכנה (כמו: ZoneAlarm ו-Norton Personal Firewall) ופיירוול חומרה מובנה בנתבים.

במחשב שלי מותקן ZoneAlarm Pro 5.5. כדי שתוכנה מסויימת תוכל להתחבר לאינטרנט, אני צריך לאשר אותה בפיירוול. אולם, בפיירוול יש גם אפשרות לפתוח פורטים מסויימים באופן קבוע TCP/UDP.

האם מומלץ לפתוח פורטים מסויימים באופן קבוע ללא שיוך לתוכנה מסויימת?

האם פתיחת הפורטים באמת מאיצה את מהירות הורדת הקבצים בתוכנות שיתוף קבצים באופן משמעותי?

קיימת גם אפשרות של פתיחת פורטים בנתב. יש לי Router של Alcatel דגם SpeedTouch 510. האם לנתב הזה יש פיירוול? אם כן, איך אפשר לנתק/להפעיל את הפיירוול שלו?

אני לא יודע אם אפשר לפתוח בנתב הזה פורטים מסויימים. אבל, אני יודע שניתן לנתב פורטים מסויימים לכתובת IP מסויימת בטבלת NAPT. לנתב שלי מחוברים שני מחשבים, ששניהם משתפים קבצים באותן תוכנות שיתוף קבצים. האם ניתן לנתב פורטים מסויימים שתוכנת שיתוף הקבצים מבקשת לשני המחשבים? ניסיתי להגדיר new entry עבור פורט מסויים לשני המחשבים, אך הוא אפשר לבצע את הפעולה רק עבור אחד המחשבים. האם הגדרת הפורטים בצורה זו בנתב מאיצה את מהירות הורדת הקבצים בתוכנות שיתוף קבצים באופן משמעותי?

:o

פורסם

תוכנות שיתוף קבצים ממליצות לפתוח פורטים מסויימים בפיירוול להאצת הורדות.

יש שני סוגי פיירוול: פיירוול תוכנה (כמו: ZoneAlarm ו-Norton Personal Firewall) ופיירוול חומרה מובנה בנתבים.

במחשב שלי מותקן ZoneAlarm Pro 5.5. כדי שתוכנה מסויימת תוכל להתחבר לאינטרנט, אני צריך לאשר אותה בפיירוול. אולם, בפיירוול יש גם אפשרות לפתוח פורטים מסויימים באופן קבוע TCP/UDP.

האם מומלץ לפתוח פורטים מסויימים באופן קבוע ללא שיוך לתוכנה מסויימת?

אין צורך.. ה FIREWALL שלך יכול לנהל זאת לבד באופן דינמי....

האם פתיחת הפורטים באמת מאיצה את מהירות הורדת הקבצים בתוכנות שיתוף קבצים באופן משמעותי?

כן

קיימת גם אפשרות של פתיחת פורטים בנתב. יש לי Router של Alcatel דגם SpeedTouch 510. האם לנתב הזה יש פיירוול? אם כן, איך אפשר לנתק/להפעיל את הפיירוול שלו?

אני לא יודע אם אפשר לפתוח בנתב הזה פורטים מסויימים. אבל, אני יודע שניתן לנתב פורטים מסויימים לכתובת IP מסויימת בטבלת NAPT. לנתב שלי מחוברים שני מחשבים, ששניהם משתפים קבצים באותן תוכנות שיתוף קבצים. האם ניתן לנתב פורטים מסויימים שתוכנת שיתוף הקבצים מבקשת לשני המחשבים? ניסיתי להגדיר new entry עבור פורט מסויים לשני המחשבים, אך הוא אפשר לבצע את הפעולה רק עבור אחד המחשבים. האם הגדרת הפורטים בצורה זו בנתב מאיצה את מהירות הורדת הקבצים בתוכנות שיתוף קבצים באופן משמעותי?

שים לב שאם אתה פותח פורטים ב ZONEALARM זה לא עוזר בכלום אם הפורטים האלו לא פתוחים ב ROUTER.... לפתוח פורטים זה לנתב אותם לכתובת מסויימת...

אי אפשר להגדיר אותו פורט לכמה מחשבים, מה שכן, אפשר להגדיר בכל תוכנה שתשתמש בפורט אחר לשיתוף (ומומלץ לשנות את הפורט הרגיל !!!), ככה שזה פותר את הבעיה...

עכשיו תדע, שאם למשל אתה משתמש ב EMULE לשיתוף בשתי המחשבים, יש יוזרים שיסכימו להתחבר רק לאחד מהם..

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה, אז כדי ששתי תוכנות יוכלו ל"דבר" אחת עם השנייה הן צריכות ל"האזין" על פורט מסויים שידוע לשתיהן.

Emule 5.0 של LioNetwork מאזין לפורט TCP 6662 ופורט UDP 6672.

לפי מה שהבנתי ממך, אני צריך לפתוח את הפורטים הנ"ל ב-ZoneAlarm ובמקביל גם לנתב אותם ב-Router של Alcatel לכתובת IP שלי. אבל, הבעיה היא - מה קורה עם המחשב של אח שלי שמחובר לאותו Router (ל-Router יש 4 יציאות LAN)? לפי מה שכתבת, הוא צריך להגדיר את ה-Emule שלו להאזנה לפורטים אחרים. האם הדבר ישפר את מהירות ההורדה שלו, כאשר ה-Emule של משתמשים אחרים מאזין לפורט אחר?

:-\

פורסם

אם אני לא טועה, אז כדי ששתי תוכנות יוכלו ל"דבר" אחת עם השנייה הן צריכות ל"האזין" על פורט מסויים שידוע לשתיהן.

Emule 5.0 של LioNetwork מאזין לפורט TCP 6662 ופורט UDP 6672.

לפי מה שהבנתי ממך, אני צריך לפתוח את הפורטים הנ"ל ב-ZoneAlarm ובמקביל גם לנתב אותם ב-Router של Alcatel לכתובת IP שלי. אבל, הבעיה היא - מה קורה עם המחשב של אח שלי שמחובר לאותו Router (ל-Router יש 4 יציאות LAN)? לפי מה שכתבת, הוא צריך להגדיר את ה-Emule שלו להאזנה לפורטים אחרים. האם הדבר ישפר את מהירות ההורדה שלו, כאשר ה-Emule של משתמשים אחרים מאזין לפורט אחר?

1. אתה מתחבר לשרת ואומר לו את הפורט שאתה מאזין עליו, ככה שזה לא בעיה.. כשאתה משנה, הוא מודיע לו... הסיבה גם שעדיף להחליף זה שחלק מהקומות (ספקי שירות ואתרים), בכוונה מאיטים את התעוברה על פורטים ידועים של P2P....

ככה, ששתיכם יכולים לשנות את הפורט הזה, כל אחד למשהו אחר, ואז לפתוח במחשב שלכם ב ZONEALARM ובמקביל ב ROUTER לכל מחשב את ה IP שקבעתם..

פורסם
  • מחבר

אהה... הבנתי. עם זאת, בניגוד לנאפסטר, תוכנות שיתוף קבצים כמו eMule, Bittorent ו-eXeem לא מסתמכות על שרתים קבועים, אלא כל אחד מהמחשבים שמפעילים את התוכנה משמשים כשרת. אז יכול להיות שאתה יכול להגיד לשרת שאתה מחובר אליו לאיזה פורט אתה מאזין והוא יענה לי בהתאם, אבל ה-user של אותו שרת לא אמור לפתוח את הפורטים שלו שיתאימו לפורטים שאני מאזין להם?

מדי פעם בפעם, ובפרט בכל פעם שיוצאת גרסה חדשה, מפורסמים פורטים מסויימים שצריך לפתוח וכותבים שאפשר לבטל את הפורטים הישנים. אם כל אחד יכול להגדיר בתוכנת שיתוף הקבצים שלו איזה פורטים שהוא רוצה, אז בשביל מה מבקשים שכולפ יפתחו את אותם פורטים מסויימים?

פורסם

אהה... הבנתי. עם זאת, בניגוד לנאפסטר, תוכנות שיתוף קבצים כמו eMule, Bittorent ו-eXeem לא מסתמכות על שרתים קבועים, אלא כל אחד מהמחשבים שמפעילים את התוכנה משמשים כשרת. אז יכול להיות שאתה יכול להגיד לשרת שאתה מחובר אליו לאיזה פורט אתה מאזין והוא יענה לי בהתאם, אבל ה-user של אותו שרת לא אמור לפתוח את הפורטים שלו שיתאימו לפורטים שאני מאזין להם?

מדי פעם בפעם, ובפרט בכל פעם שיוצאת גרסה חדשה, מפורסמים פורטים מסויימים שצריך לפתוח וכותבים שאפשר לבטל את הפורטים הישנים. אם כל אחד יכול להגדיר בתוכנת שיתוף הקבצים שלו איזה פורטים שהוא רוצה, אז בשביל מה מבקשים שכולפ יפתחו את אותם פורטים מסויימים?

ב BITTORRENT ו EMULE לא כל מחשב משמש כשרת.. רק מחשבים מיוחדים (כמו RAZORBACK וכאלה) משמשים כשרתים.. כשאתה מתחבר אליהם אתה אומר להם מה פורט ההאזנה שלך והם נותנים את המידע הזה (הכתובת והפורט שלך) לכל מי שרוצה להוריד ממך קבצים....

גם שאתה רוצה להוריד ממישהו אחר, אז השרת מספק לך גם את הכתובות שלו וגם את הפורט שהוא מאזין עליו....

לא צריך שכולם יפתחו את אותם פורטים זה פשוט יותר נוח כשמסבירים ל NOOBIES... למשל ל BITTORANDO החדש ב DEFAULT הוא עובד על RANDOM PORT.. כל פעם הוא בוחר משהו אחר....

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר הסובלני.

אין לי הרבה ניסיון בתוכנות שיתוף קבצים. אני אנסה להגדיר פורטים שונים בכל מחשב ומקווה שזה יעבוד.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים