עבור לתוכן

קרור מארז הכי פשוט.... לא?

Featured Replies

פורסם

פשוט לקחת מאוור רצפתי בערך בגודל של המארז, לפתוח את המארז משני צידיו (שיהיה זרם אויר) ולהצמיד את המאוור אליו (צד שני לא צמוד לקיר כמובן)

הכי פשוט וטוב, לא?

נ.ב: אתם חושבים שזה זולל יותר מדי חשמל?

:P :P :P :P :P

פורסם
  • מחבר

air.bmp

;D

נ.ב: הדבר העגול הגדול זה מאוורר למי שלא הבין ;)

פורסם

עשיתי את זה פעם כשהמאוור של המעבד הפסיק לעבוד... או שהוא עבד במשהו כמו 1000 RPM...

אבל זה ממש לא נוח, הייתי צריך לקחת את המאוור הריצפתי ולהשכיב אותו על הריצפה, חחחחחח

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה פעם כשהמאוור של המעבד הפסיק לעבוד... או שהוא עבד במשהו כמו 1000 RPM...

אבל זה ממש לא נוח, הייתי צריך לקחת את המאוור הריצפתי ולהשכיב אותו על הריצפה, חחחחחח

מה?

/אני עושה פרצוף מעוות של אי הבנה עמוקה/

פורסם

מה?

/אני עושה פרצוף מעוות של אי הבנה עמוקה/

:lol: :lol:

ומה עם אבק

פורסם
  • מחבר

אבק?

הפתרון שהצעתי הכי טוב נגד אבק, לא?

עדיף על מארז עם 5 מאוורים בסירקולציה... נראה לך שהם מוצאים אבק? רק מכניסים, יותר נכון עושים לו סירקולציה :lol:

פורסם

אבק?

עדיף על מארז עם 5 מאוורים בסירקולציה... נראה לך שהם מוצאים אבק? רק מכניסים, יותר נכון עושים לו סירקולציה :lol:

:nono:

אתה טועה.

פורסם

חחחח המאוורר של המארז פעם שווק חיים... ולא יכולתי בלי מחשב ::) שמתי את המחשב עצמו בתוך המזזגן המרכזי.. ובעזרת השם מצאתי חוטים מאריכים לחשמל של המחשב ולמסך

פורסם
  • מחבר

אבק?

אתה טועה.

לא נכון, אתה טועה. :nono::flipa:

פורסם

תסלח לי, אבל אתה פשוט מתווכח עם עובדות כאן...

פורסם

אבק?

אתה טועה.

לא נכון, אתה טועה. :nono::flipa:

אז לפני שאתה שולף את האצבעות שלך הקשב והחכם,

בוא נצא מתוך הנחה שהמערך הוא 3 מאווררים סטנדרטיים אשר מכניסים אוויר ו-2 מוציאים.

א. השלושה שמכניסים הם, חלשים.. הרבה יותר מהמאוורר העצום שהצבת מול המארז שלך.

כלומר הכמות אבק שהם מכניסים היא מזערית גם בגלל העוצמה החלשה שלהם, היא מספיקה להכניס אוויר.. ואת מרבית האבק.. סבי רלהניח בגלל משקלו.. הם לא ידחפו פנימה, בונסף לכך.. יש לך את הפרונט הפלסטי של המארז אשר מונע את רוב כניסת האבק.. ואם תשים לב לאורףך זמן כי רוב האבק מצטבר בחריצים.

עכשיו.. בוא נאמר שנכנס אבק.. הוא מועט, וגם הוא בד"כ ישכח בתחתית המארז.. ולא יציף את כל הרכיבים.

ב. עכשיו יש לנו זוג מאווררים המוציאים אוויר אשר לא תורמים לכניסת האבק למארז... ואולי אף תורמים בהוצאתו.

מקרה ב:

מאוורר עצום וחזק אשר בקלילות סוחף אבק... דוחף את כל האוויר על מארז .. אשר סגור מכל צדדיו.

יוצר מערבולות מיותרות, רעש.. והכי חשוב. כמות עצומה של אבק.

אז מי טועה?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר, בכוונה עצבנתי אותך כדי שתסביר לי כי לא אומרים בפורום מקצועי פשוט: "אתה טועה :nono:" ובלי להסביר...

בכל מקרה, בסדר.

אולי תטרח לענות לי על השאלה לגבי מארזי ATX?

פורסם
  • מחבר

מקרה ב:

מאוורר עצום וחזק אשר בקלילות סוחף אבק... דוחף את כל האוויר על מארז .. אשר סגור מכל צדדיו.

אז מי טועה?

התכוונתי, אם לא הבנת, שהמארז פתוח משני צדיו. כך יש זרימת אויר מתמשכת ולא אמור להצטבר אבק. (ראה ציור כשרוני שלי בעמוד הקודם ;D)

פורסם

מקרה ב:

אז מי טועה?

התכוונתי, אם לא הבנת, שהמארז פתוח משני צדיו. כך יש זרימת אויר מתמשכת ולא אמור להצטבר אבק. (ראה ציור כשרוני שלי בעמוד הקודם ;D)

אין כזה מארז אשר פתוח משני צדיו.. לגמרי.. הלוח אם.. והכרטיס מהווים בעצמם מעין בליעה של האוויר ויוצרים מערבולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים