עבור לתוכן

טיסה אחת בשבילנו (+8 שנים עברו) - דיון משולב.

Featured Replies

פורסם

תחנומי למשפחות ניספי אסון המסוקים,

אני זוכר את המקרה כאילו זה קרה אתמול,

את הכיסוי החדשותי הנרחב ואת הקיטבג שצילמו

את פצצות התאורה והתחמושת שהתפוצצו ללא הרף ואת ההתקבצות מול הטלוויזיה.

73 מטובי הלוחמים נספו סתם בגלל תאונה,

יהי זכרם ברוך.

קצת על שואת הארמנים:

http://members.fortunecity.com/fstav1/armenia/armenia1.html

שאגב, אני בטוח שהיתה תמריץ עבור היטלר להשמדת יהודי אירופה, כי גם אז העולם שתק.

רק יוסי שריד המליץ להכניס את שואת הארמנים לתוכנית הלימוד ובושה שעדיין לא עשו כן.

עם ה"טיסה אחת בשבילנו" ראיתי רק את ה5 דקות האחרונות ובכל זאת זה היה מרגש.

רק שם מבינים את עוצמת המאורע,

אני חייב להשיג את הסרט התיעודי המלא.

פשוט מבינים כמה חסרי הגנה היינו אז, ואיך למרות המצב, הגנה לא חסר.

תחיה עם זה במקום לעשות סרטי ניצחון (או שתקפוץ לשטחים לרגע).

nice-1 , אני מריח פה נסיון השוואה זנותי לפלסטינים?

מה אתה מערב אותם בכלל....

בעניין קוריאה, יש בארץ את עמותת "קוריאה לא לשתוק"

יש הפגנה אגב ב1.2.05...

תוכן המכתב:

נושא: הזמנה לעצרת מחאה כנגד מחנות הריכוז וההמתה בגזים בצפון קוריאה

חברים יקרים, מכתב זה נשלח אל החותמים על העצומה הדורשת גינוי רשמי מאת

משרד החוץ לנעשה בצפון קוריאה.

אנא, הפיצו הזמנה זו בדוא"ל (מצורף קובץ), בלוחות מודעות ובע"פ בקרב

חבריכם ומכריכם.

אנו מקווים לראותכם עמנו בעוד 10 ימים, במחאה עבור הנושא החשוב הזה.

ע ש ו א ת ה ד ב ר ה נ כ ו ן !

הועד הישראלי למען אסירי המחנות בצפון קוריאה מזמין אתכם:

הזמנה לעצרת מחאה כנגד מחנות הריכוז וההמתה בגזים בצפון קוריאה

הידעת?

בימים אלו ממש, שישים שנה אחרי אסון עמנו באירופה, נרצחים ומעונים אלפי

בני-אדם במחנות ריכוז ובתאי גזים בצפון קוריאה. בין הנרצחים והמעונים,

משפחות שלמות כולל הזקנים והטף, בהם מבוצעים ניסויים בנשק כימי ושאר מעשי

זוועה.

מעשי צפון קוריאה נתונים לגינויים רשמיים מצידם של מדינות רבות וכן

ארגונים מכובדים כיד-ושם ומכון ויזנטל, ואילו אחת נותרה אדישה ושתיקתה

רועמת ? מדינת ישראל.

משיקוליו הבלתי מוסברים מסרב משרד החוץ לגנות באופן רשמי את הנעשה.

הפגנה ? לא נשתוק!

זוהי חובתנו המוסרית שלא להניח לנושא.

כישראלים, שמדינתם נוסדה על אודיה העשנים של השואה, כיהודים, כבני אדם

בעלי מצפון, לא נוכל להחריש ולשתוק. עלינו לשבור את שתיקתה המבישה של

מדינתנו ולקרוא קריאה גדולה, ולו למען מצפוננו, כדי שנוכל להישיר מבט

לראי ולילד שלנו שישאל בעתיד מה עשינו אנו.

עצרת מחאה

בעוד 10 ימים, ביום שלישי ה-1.2.05, במלאות שנה לפרסום העדויות אודות

השמדת אסירים פוליטיים ובני משפחותיהם בתאי גזים, נערוך עצרת מחאה ונדליק

אלפי נרות לזכרם של אלפי הנרצחים במחנות הריכוז הצפון קוריאנים.

העצרת תתקיים בירושלים מול משרד החוץ (דרכי גישה ומפה מצורפים למטה)

החל משעה 16:00. בעצרת נקרא למשרד החוץ לשבור את שתיקתו המבישה לנוכח

העדויות על השמדה בצפון קוריאה. יוקרנו על גבי מסך, בין השאר, קטעים מתוך

כתבת ה- BBC אשר חשפה לראשונה את העדויות אודות ההשמדה בגז. עם רדת

החשיכה נדליק אלפי נרות לזכר אלפי הנרצחים, גברים ונשים, זקנים וטף, בתאי

הגזים ושאר מיתות משונות במחנות הריכוז הצפון קוריאנים.

עשו מעשה מוסרי ? הצטרפו אלינו

אנו קוראים לכם: תלמידים, חיילים, סטודנטים, בני תנועות הנוער, תלמידי

הישיבות והמכינות הקדם צבאיות, וכל מי שנפשו נחמצת למשמע זוג המילים "תאי

גזים" ? בואו, והביאו את חבריכם, והאנשים במסגרת בה אתם נמצאים. יחד

נבקיע את חומות השתיקה.

יהיה קריר ורצוי לבוא לבושים היטב.

לשאלות ניתן לפנות אלינו בדוא"ל: info@korea-lo-lishtok.com

ניתן גם לפנות בטלפון: 8311697 052 (דרור)

האירוע מתואם ומאושר ע"י המשטרה וכוחות הביטחון.

עם מה להגיע?

אנו מבקשים, אנא הביאו עמכם, כל אחד, דבר מה מהפריטים הבאים:

1. שלטי מחאה מעשי ידכם

סיסמאות מומלצות:

"לעולם לא עוד!"

"ישראל יודעת ושותקת!"

"אדישות = רשעות"

"די לשתיקה המבישה!"

"תאי גזים - אסור לשתוק!"

"הודעת גינוי רשמית - חובתנו מוסרית!"

"קו?ל ד??מ?י א?ח?יך?, צ?ע?ק?ים א?ל?י מ?ן-ה?א?ד?מ?ה"

"רבותיי ההיסטוריה חוזרת"

"כי את הזוועה הזו אי אפשר להשתיק"

"NEVER AGAIN !"

"עברה שנה וכלום לא השתנה!"

2. חבילת נרות גדולה (עדיפה שקית משפחתית של נרות מבער) וגפרורים.

3. כל תרומה כספית לקופת ועד המחאה תתקבל בתודה ובברכה.

אנו גוף התנדבותי ומרבית עלות הפעילויות יוצאת מכיסנו הפרטיים.

סיוע נוסף

כל מי שרוצה לסייע לנו בהפקת העצרת מוזמן ליצור עמנו קשר.

דרושים לנו אנשים שרוצים לנגן באירוע, אנשים שרוצים לשאת דברים, פעילים ,

אנשים עם כושר טכני,וכן, אנו פתוחים להצעות נוספות.

דרכי גישה

לנוסעים ברכב:

ממערב:

לבאים מכיוון תל-אביב, יש לפנות ימינה לשדרות הרצל, להמשיך דרומה ולפנות

שמאלה בשדרות יצחק רבין לכיוון משרד החוץ החדש.

ממזרח:

לבאים מכיוון גן סאקר: משדרות יצחק בן-צבי יש לפנות שמאלה לשדרות יצחק

רבין דרך המנהרה להמשיך עד חניון הלאום.

מצפון:

לבאים מהשכונות הצפוניות ניתן להגיע בציר בגין כביש 4 יציאה בשדרות רבין.

לבאים מהתחנה המרכזית, הגישה דרך בנייני האומה.

מדרום:

לבאים מכיוון מוזיאון ישראל, הכנת וקריית הממשלה הגישה דרך שדרות הלאום

או דרך צומת האוניברסיטה העברית בגבעת רם.

למגיעים באוטובוסים מהתחנה המרכזית יש להשתמש בקווים הבאים:

קוים מספר 9, 28, 24, 24א'

תחנות האוטובוסים מוקמו בסמיכות למשרד:

ברחוב בנק ישראל (יציאה משער דיפ', הצד המערבי של המשרד וליד בנין הג'ינרי השכן.)

תחנה נוספת ברחוב זוסמן (שדרות הלאום) בין המשרד ובית המשפט העליון

(יציאה משער הטקס.)

אתר ועד המחאה:http://www.korea-lo-lishtok.com/

כתבה בנושא: http://www.haayal.co.il/story_2029

מצפים לראותכם,

הועד הישראלי למען אסירי המחנות בצפון קוריאה

• תגובות 39
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון:

זה לא דמגוגיה ולא נעליים בעלות הברית יכלו לעשות משהו בלי בעיות הם יכלו להפציץ את המחנות ולהפסיק את פעולתן.

מרימון אם היו משמידים את המחנות איך בדיוק היו הורגים את היהודים? עם כדור בראש? זה יותר מידי כסף על כדורים המחנות היה הפתרון "לבעיית היהודים" אם היו משמידים אותם זה היה נפסק והרבה יהודים היו ניצלים.

דבר שני:

אני יגיד לכם מה זו דמגוגיה דמגוגיה זה מדינות כמו צרפת שוודיה בלגיה וכול יפי הנפש בעולם הזה שכול פעם בוכים על "רצח העם הפלסטיאני" כשבכול העולם מתרחשות רציחות באפריקה מחסלים שבטים שלמים כמו כלום והם לא מצייצים וזה לא מעניין אותם וכול זה בגלל נפט.

NICE1 מה שהולך בשטחים זה לא שואה אתה תבין את זה במוקדם או במאוחר הערבים שונאים אותך הם רוצים אותך מת או שוחה מפה בים התיכון לפני קום המדינה הציעו להם 3/4 מהשטח של המדינה הם לא רצו! ברק הציע להם כול מה שאפשר הם לא רצו! הם רוצים הכול הכול או כלום ואתה, אתה מטרד שמפריע להם תגן על חייך או תמות אנחנו מתעסקים עם חיות כאן לא עם בני אדם וכמה שהמילים שלי קשות זו המציאות!.

פורסם

ציטוט של עצמי, שאני מאמין מתאים פה לא פחות

זוהי אולי הסיבה הכי מהותית למדינת ישראל,

"כאן הפכתי להיות מספר"

פורסם

פרקש, מה קשור נפט לשבטים באפריקה? :kopfpatsch:

(ולמקרה שתהית, מה שעשית במשפט הזה זה בדיוק דמגוגיה בגרוש)

ואתה מדבר על הפצצת המחנות כאילו זה כ"כ טריוויאלי...

ואם היו פוגעים עם הפצצה דווקא במגורי האסירים ולא בתאי הגזים? כל שהיית עושה זה לעזור לנאצים...

זה לא כמו היום, שיש פצצות חכמות ואינטליגנטיות ועם תואר שני במדעי התנהגות האויב...

אז אתה ורקת פצצה ופחות או יותר קיוות שהיא תגיע לאן שאתה רוצה...

ודרור, אתה מתלהם בדיוק כמו כל מה שאתה יוצא נגדו בכזאת תקיפות... (דמגוגיה anyone?)

ואני לא מאמין שאתה משווה את המצב עם הפלסטינאים למצב בשואה... זו השוואה כ"כ לא קשורה, כ"כ מחליאה, כ"כ מנותקת מהמציאות, כ"כ, תסלח לי, אדיוטית ומטומטמת...

וד"א, לא שזה כ"כ משנה, אבל לפחות מבחינה מספרית, הטורקים רצחו "רק" (במרכאות כפולים ומכופלים) כמליון וחצי ארמנים, בעוד הנאצים רצחו 6 מליון יהודים, ועוד מליונים מעמים אחרים ומקבוצות בעמם שלהם - צוענים, הומוסקסואלים, נכים, מוגבלים שכלית וחולים ("מבצע אותנסיה") ועוד.

פורסם

אני יגיד לך מה קשור הצרפתים וכול שאר הפלצנים כול הזמן בוכים על הפלסטינאים רק כדי שהסעודים יתנו להם נפט בזול וללא בעיות, שבטים באפריקה שמושמדים מעניינים להם את הישבן הצרפתי המסריח שלהם זה הקשר.

אם לנו היה נפט תיהיה בטוח שהפלסטינאים לא היו מעניינים אף אחד.

פורסם

דווקא שבטים באפריקה קשורים - גם שם מתבצעים טיהורים אתניים אבל לשאר העולם לא מזיז:"מה זה כושי הורג כושי?", ככה זה בשבילם.

פורסם

אני אומר שעם לכושי הנטבח היה נפט או כול עוצר טבע חשוב אחר היחס היה שונה, ואני גם אומר שאם הכושי הטובח לא היה מוסלמי היחס גם היה שונה.

פורסם

דווקא לחלקם יש אוצרות טבע - בקונגו שמעתי יש יהלומים, במקומות אחרים יש פחם וכו'. פנה אליי בפרטי שאני אמצא את

האתר של ה-CIA בנושא מה יש למי ומי נגד מי בפירוט רב יותר עם כל הסטטיסטיקות. בכל אופן, המריבות גם לא תמיד

מוסלמים נגד לא מוסלמים, זה הרבה מהפכנים שרוצים לתפוס את השלטון בכוח הזרוע ולהפוך את כולם לעבדים כמו בימים

ה"טובים" שבהם שכר בבני אדם, קניבליזם וביגמיה היו דבר נורמאלי כמו לשאוב אבק.

פורסם

אני דיברתי על המלחמה שהייתה באיזו מדינה ברח לי השם שהמוסלמים שם טבחו בלא מוסלמים הרגו איזה 500000 או יותר ואף אחד לא נקף אצבע.

פה צה"ל רוצח איזה פלסטינאי וכבר כול הצרפתים שווידים בלגים וכול השאר קופצים( וסתם לידע כללי הצרפתים זרקו פסולת גרעינית בקונגו ומישהו אמר משהו?)

פורסם

עוד בלימודיי בתיכון בשיעור הסטוריה המורה דיברה על אותה תכנית להפצצת אושוויץ, והמסקנות היו שזה לא היה מועיל, יקר מדי, קשה מאד לכוון (זה לא משנה אם זה היה פוגע באסירים, רובם היו מוצאים להורג בכל מקרה) על תאי הגזים עצמם או המסילות רכבת (שניתנות לתיקון מהיר). בקיצור ההשמדה לא הייתה נפסקת, אולי קצת, נקודתית, לזמן קצר, אך הדרך היחידה באמת להפסיק את ההשמדה היא להרוס את הרייך השלישי, ולכך היה צריך להקדיש את מירב המאמצים, וכך עשו.

קל מאד להאשים את בעלות הברית שלא עשו כלום בנידון, כי אנחנו רואים את זה רק מנקודת המבט שלנו.

נ.ב. nice-1, איך אתה מצליח כל פעם, כל פעם, להפוך דיונים על בטנם, לאנטי ישראליים. ואיך אפשר להשוות את המלחמה בפלסטינים לשואה? זו בורות לשמה.

פורסם

בכול מקרה בעלות הברית םעלו בטיפשות את היטלר היה אפשר לעצור הרבה ליפני אבל זה לא עניין אותן.

הם גם לא עמדו לצד צ'כוסלובקיה שזאת חולקה להיטלר ונכבשה בסופו של דבר על ידיו ואותו דבר לגבי פולין רק שזה כבר איים על קיומן הן עשו משהו יכלו לחסוך לעולם את המלחמה הנוראה הזאת הרבה ליפני שהיא התחילה.

אבל הכול זה ספקולציות ההסטוריה כבר קרתה צריך להפיק ממנה את הלקחים.

פורסם

כמה שטויות בת'ראד אחד :kopfpatsch:

דבר ראשון,N1 מה קשור פלשטינאים ומה קשור בכלל שואת הארמנים עכשיו ?

מי שלא יודע על זה אז זה חור בהשכלה וכמובן שהייתה שם השמדת עם מזוויעה אבל הנושא כרגע הוא שיחרור אוושויץ ושואת העם היהודי ברקע מלחמת העולם השנייה אז אל תכניס דברים אחרים לנושא מספיק כבד.

ישראל מכירה ועוד איזה מכירה בשואה הזאת אבל לנו יש מספיק להתמודד איתו.

ובכלל... חיים הכט לא מייצג את מדינת ישראל ומותר לו לעשות סרט תעודה על מה שהוא רוצה והתגובה שלך פשוט מוציאה אותך מפגר.

הדעה שלי לגביי תיאורית "העולם שתק" קצת נוטה לשני צדדים, מצד אחד אני ממש לא מקבל את הזלזול הזה שאומץ בארץ כלפי שאר העולם בעיקר בטקסי שואה של מערכת החינוך.

בניגוד לעולם של היום שיש או"ם ויש את ארצות הברית כמעצמה שמשקיפה על כל העולם ומטפלת בכל דבר שנוגע ולא נוגע לה - בעבר זה לא היה ככה.

גרמניה הייתה מעצמה בסדר גודל מטורף ועוד לפני ההשמדה ההמונית של יהודי אירופה שהתחילה בסביבות 41 (למרות שגם ב39 עם הפלישה לפולין התחיל ההרג) בעלות הברית ובעיקר בריטניה כבר היו במלחמה עם מדינות הציר ישר עם פרוץ המלחמה.

עכשיו צריכים להבין שמדברים על מלחמת עולם אז אנחנו מדברים על מדינות הציר (ובעיקר גרמניה) שמשתלטות על כל אירופה וביחד עם גרמניה הולכות יד ביד איטליה, רומניה, קרואטיה, פינלנד שהייתה בעלת ברית פאסיבית שנחלמת ברוסים וגם מנצחת ועוד מדינות קטנות שפשוט לא התנגדו וגם שיתפו פעולה בהשמדת יהודים.

וזה רק באירופה... המלחמה עם יפן הייתה מלחמה קשה ביותר לארצות הברית ומ41 רוב המאמץ המלחמתי האמריקאי רוכז באוקינוס השקט.

אז לפני השואה וההשמדה במחנות הייתה המלחמה הכי גדולה שהעולם אי פעם ידע ונהרגים עשרות מליונים בכל החיזתות על הכדור הזה וצריך להבין שלפני שהעולם עוזר ליהודים (שבנינו אנחנו עם קטן שמפוזר בכל אירופה, חלקו מתבולל בחברה החילונית וחלקו האחר חרדי שחי בניתוק מהעולם בעיירות קטנות) יש לו קודם מלחמה לנצח וצריך לדאוג לאינטרס של המדינה שנלחמת וצריך להתחשב בחיילים של אותה מדינה, ברור שהמטרה הסופית היא שחרור אירופה ונצחון במלחמה אבל אי אפשר פשוט להתאבד עם כל הצבא בלי תכנון ולזרוק אותה על אירופה כי יש דיווחים שהורגים יהודים.

מ43 כבר היה ברור שיש השמדה המונית במחנות של יהודי אירופה אבל עד כמה שאני יודע המלחמה הייתה אז בשיא וגם צריך לזכור שבערך בשנה הזאת כבר הרוגים יותר מ2 מליון יהודים (לפחות לפי מה שאני למדתי).

בסרט של הכט הוא אמר ב44 כבר המלחמה בסוף וזה ממש לא נכון... רק ביולי 44 מתחילה הפלישה לצרפת שרק לתכנן אותה ולארגן את כל הכוחות הלוחמים ולהביא את כל הצי הימי ולארגן את כל המטוסים והציוד ואימונים ולדואג הכל ישמר בסוד וכל זה בזמן שיש מלחמה בצד השני של העולם זאת משימה ממממממש לא פשוטה.

וזה שמטוסים עברו מעל אירופה בזמן המלחמה זה עדיין לא אומר שיש עלינות אווירית לבעלות הברית וגם נגיד שהיו מפציצים את אוושויץ היו הורגים הרבה יהודים (שכבר עמדו למות אבל בכל זאת, זה לא היה לגמריי ברור לטייסים אני מניח), ומקסימום היו הורסים כמה משרפות ואיזה קטע קטן ממסילת רכבת... זה עדיין לא היה מונע הרג של יהודים וגם זאת לא הייתה הדרך היחידה להשמדה, עד שהחליטו לעבור למחנות השמדה ולהביא ברכבות לאוושויץ יהודים מכל אירופה ההשמדה הייתה בבורות מוות, ביריות...

ואם מישהו חושב שהרוסים היו יכולים לעזור אז שיחשוב עוד פעם, עד 43 הצבא הרוסי היה בהפסדים קשים, חיל האוויר הרוסי היה אולי הגרוע ביותר מבין כל הצבאות במלחמה וגם האבדות של הטייסים הרוסים היו באחוזים מטורפים, והאבדות של הסוביטים (אזרחים וחיילים) היו 20 מליון איש בסיום המלחמה !

אז מה שנכון זה שלא היו הפצצות על תשתיות ההשמדה ההמונית, לא היו נסיונות למבצעים כאלה אבל אני אישית כיהודי יכול להבין את זה ובמלחמה שבה נהרגו כ60 מליון איש בסך הכל נראה לי שאפשר קצת פחות לבוא בטענות על בעלות הברית.

אני בסרט של הכט הרגשתי כאילו שהוא עושה מהאמריקאים אנטישמים והממשל האמריקאי קיבל את זה בסבבה ששורפים יהודים וזה ממש שטויות.

להגיד שהעולם שתק ? כשנהרגים 60 מליון ב6 שנים אז זה לא נראה לי כל כך הגיוני, אולי אפשר להגיד שהוא היה מרוכז בדברים אחרים ושהיה לו סדר עדיפויות אחר.

זה לא מדוייק. יש האומרים שהיטלר עצמו אף לא ידע על קיומה של אושוויץ ורק קציניו היו ממונים לטיפול בנושא שאלת היהודים הוא... הוא עצמו היה רק האויר שבתוך הפלוץ הגדול הזה שנקרא הרייך ה-3, לאו דווקא הריח. מישהו כבר היה מקציב משאבים אחרים להשמדה, או שניתן היה להשמיד את המחנה כליל ובכך גם לפגוע באסירים (שאח"כ השורדים היו מתלוננים למה כן הפציצו?). הפצצה כזאת היתה מביאה לכך שהנאצים היו מזרזים את תהליך ההשמדה בדרכים יצירתיות יותר ולא צרייך יותר מכמה דקות בשביל לחשוב על כמה.

בעלות ברית הפציצו מספיק ולא תמיד היכן שצרייך. הם הפציצו ערים אזריות רבות, לא מחנות צבאיים, אלא שכונות מגורים שלמות. דרזדן למשל - לא נשארה שם אבן על אבן בתום המלחמה. מה שמוזר - התושבים לא מיהרו לדפוק פיצויים מבעלות הברית. כנראה בגלל שהמנצחים אף פעם לא עומדים למשפט.

היטלר ידע טוב מאוד על כל מה שקרה והוא לא רק היה "ראש הממשלה" או היה גם המפקד העליון של הצבא והוא יזם ולקח חלק בתכנון כיבוש אירופה והמלחמה.

והפצצה על דרזדן באה בשביל לפגוע במורל בגרמניה וגם כתגובה על הפצצות הגרמנים על ערי בריטניה ולא רק ע"י מטוסים, הגרמנים פיתחו את הטיל הבליסטי הראשון שנכנס לפעילות מבצעית והם שלחו מאות כאלה על הבריטים, ותחשבו איך מדינה שלמה הושבתה כנפלו פה שני סקאדים...

ובטח שהתושבים לא ידרשו פיצויים... לעם הגרמני אין בכלל זכות דיבור.

ולסיום כל אלה שמנסים להפוך את הדיון הזה למשהו שקשור לישראל כמדינה אז תרדו מהעץ, זה ממש לא קשור.

פורסם

כל שנה מחדש אנו שואלים את אותה השאלה "למה העולם שתק?" גם עכשיו כאשר האנשים שבאמת יכלו לענות לנו על השאלה הזאת כבר אינם בין החיים. אז אולי טוב יותר מלשאול למה, פשוט לא להיות "השותקים בתור", וכמו שאמרנו "לעולם לא עוד" נוודה שבאמת "לעולם לא עוד"?

פורסם

היטלר ידע הכל...

1) DER FURHER

2) הוא השתתף בועידת ואנזה

3) הוא קיבל דוחות...

לידע כללי:

8/05/45 יום שחרור מחנה הריכוז האחרון.

פורסם
  • מחבר

nice-1 ידוע, בכל היסטוריית האתר כ-"שמאלני הקיצוני" של הפורום. הבן אדם הזה, לא משנה מה תביא לפניו, ינסה להראות לך כמה שפלה מדינת ישראל, על כך שכל יום אנחנו רוצחים ילדים פלסטינאים, כובשים עם אחר וכל השטויות האנטי-ציוניות שלו ושל חבריו הפרו-פלסטינאים (אתם בטוח מכירים אותם מהתיקשורת, כל חשד קטן וכבר הופכים קצינים מובחרים לרוצחים בדם קר).

היום, גבירותי ורבותי, nice-1 היקר שלנו הגיע לשפל חדש. הוא השווה את שואת יהודי אירופה למצב הפלסטינאים באינתיפדה הנוכחית. לפי דעתי, זה דבר לבל יעבור בשתיקה - זוהי בגידה בכל אותם ניצולי הזוועות. אני פשוט לא מבין כיצד הוא מעז בכלל לעשות אנלוגיה כזו. זה פשוט מחליא ברמה שלא ראיתי בחיים שלי. רק הרצון למצוא אפילו את הסימן המשווה הקטן ביותר בין 2 המקרים, שהשוני ביניהם הוא עצום! הוא מחליא אותי - וצריך להחליא את כולנו.

בקשר לנושא שואת העם הארמני - היה לי וויכוח עם אבא שלי ערב לפני הסרט, והוא הבהיר לי שבין הטורקים לעם הארמני היתה מלחמה! מלחמה אמיתית, מוכרזת. בזמן אותה מלחמה, פעלו הטורקים וביצעו פשעי מלחמה בכך שהם מחקו כפרים שלמים של ארמנים. לעומת זאת - יהודי אירופה נרדפו על לא אבל בכפם! יהודי אירופה נשחטו רק בגלל היותם יהודים. אי אפשר להשוות בין 2 המקרים!!

מה שראיתי פה היום - גורם לי לבחילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים