עבור לתוכן

טיסה אחת בשבילנו (+8 שנים עברו) - דיון משולב.

Featured Replies

פורסם

היום לפני 8 שנים התנגשו באוויר מעל שאר-יישוב שני מסוקי יסעור (CH-53) של חיל האוויר כשהם עמוסים חיילים שהתכוננו לפריסה בדרום לבנון - כולם נספו באסון.

הזמן לא מרפא - לזיכרם של הטייסים והלוחמים.

נושא נוסף - במלואת 60 שנים לשחרור מחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ-בירקנאו יזם חיים הכט הפקת סרט שמציג את השאלה מדוע לא תקפו כוחות בעלות הברית במשך כל שנת 1944 את מחנות ההשמדה כשהם יודעים בברור שבמקומות אלה מושמדים מידי יום מאוץ ואלפי יהודים. הסרט גם מציג את הטיסה שנערכה מעל מחנה ההשמדה לפני שנה ע"י מטוסי F-15 של חיל האוויר. הסרט ישודר היום בערוץ 2 בשעה 21:00 ללא פירסומות.

לסיפור המלא

• תגובות 39
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התרגשתי מאד לראות את המטס. מאפס, מהכלום והזוועה של המחצית הראשונה של שנות ה-40, במקום שבו חמלת האדם לא הייתה עוד - טסים עכשיו, מטוסי קרב ש-ל-נ-ו, מהטובים שברא האדם, המוטסים ע"י טובי הטייסים ומבצעים בום על קולי מעל אותו המקום הנורא מכל - אותו מקום אשר יכול היה להיות משותק בכל כך הרבה הזדמנויות, אך הוא ביצע את פעולתו ללא מפריע, ללא דופי, עם הספק של כעשרת אלפי יהודים מידי יום(!!!) והכל "תודות" לבעלות הברית, אשר לא נקפו אצבע וסרבו להביא את עניין טבח וחורבן יהדות אירופה לסדר היום המלחמתי במפלצת הנאצית... אני מצדיע לטייסנו וחושב כי עבור כולנו זוהי סגירת מעגל מרגשת ומצמררת במיוחד!

תחי מדינת ישראל - מדינתו של העם היהודי לדורותיו!

פורסם

אוי ואבוי, פספסתי את הסרט! קיבלתי כאב ראש של החיים והלכתי רגע לשכב לנוח ונרדמתי :kopfpatsch:

יש שידור חוזר מתישהו? :-\

פורסם

דמגוגיה שבדרך כלל שמורה לראשי ממשלות.

לידיעת הקורא הכט, אי שם בהסטוריה, הטורקים (שהם גם ידידינו הקרובים במקרה) ביצעו שואה לעם העותמני.

ישראל היא המדינה הכמעט-יחידה שלא מכירה בשואה הזו.

ישראל תמכה בשלטון האפרטהייד בדרא"פ.

תחיה עם זה במקום לעשות סרטי ניצחון (או שתקפוץ לשטחים לרגע).

פורסם

אף אחד לא אמר (ואם כן, אני לא מסכים איתו) שישראל היא מדינה מושלמת

שזכויות האדם הם מה שעומד בראש מעייניה, אך עם זאת, אני לא חושב שאפשר

להשוות את זה לבעלות הברית שהתעלמו מרצח יהודים, בעיקר כשהייתה להם

אפשרות לעשות משהו בקשר לזה, כמו להפציץ את אושוויץ מהאוויר

(כמובן בעלות הברית אינן היחידות, תסתכלו על הכנסיה הקתולית, למרות שפומבית

היא התנגדה, במציאות היא העלימה עין, ואף תמכה במקומות מסויימים)

פורסם

אף אחד לא אמר (ואם כן, אני לא מסכים איתו) שישראל היא מדינה מושלמת

שזכויות האדם הם מה שעומד בראש מעייניה, אך עם זאת, אני לא חושב שאפשר

להשוות את זה לבעלות הברית שהתעלמו מרצח יהודים, בעיקר כשהייתה להם

אפשרות לעשות משהו בקשר לזה, כמו להפציץ את אושוויץ מהאוויר

(כמובן בעלות הברית אינן היחידות, תסתכלו על הכנסיה הקתולית, למרות שפומבית

היא התנגדה, במציאות היא העלימה עין, ואף תמכה במקומות מסויימים)

העניין הוא שבזמן שאנחנו כובשים עם אחר והמערכת הפוליטית כמרקחה, האוננות מול תוכניות 'ביחד נשרוד לחוד ניפול' ערוץ 2 מיותרת.

וזה מה שהופך את זה לדמגוגיה.

כשנהיה נורווגיה, נעשה מטסי ניצחון וסרטים על מטסי ניצחון, ואז, מי יודע, אולי גם אני אשלוף אותו מול חיים הכט בשידור מיוחד בלי פרסומות.

פורסם

nice-1, אהיה חייבת לתקן אותך, אלו לא האות'ומאנים אלא הארמנים.

אכן, דמגוגיה, אנו אפילו לא יודעים את שם העם שנעשתה לו השואה הזאת. ::)

פורסם

ארר צודקת, יש אנשים שלא ישנו כמה ימים טובים.

אולי אם במערכת החינוך בישראל היו מתייחסים לזה, לפחות באיזה מטס ניצחון, זה היה הרבה יותר חזק בראש.

אני מבין שחוץ מההערה הגאונית, את מסכימה איתי?

(ומה הקשר לדמגוגיה)

פורסם

אני חושב שכל הקטע הזה , התוכנית הזו הי ממש לא הוצגה באור יפה.

היא מתארת את ארצות הברית כמדינה שבאמת לא עשתה כלום ו"שלחה" אותנו למות בתאי הגזים

אבל אינ ממש חושב שזה לא נכון.

רק בגללם ואך ורק בגללם אנחנו עדיין קיימים ואני חושב שאף אחד לא יכול לומר דברים כאלו עליהם

אתם אומרים שהיה צריך איזה 2,3 גיחות כדי להרוס את המחנה אבל אז גם הם היו הורגים יהודים לא רק גרמנים ואז זה לא כמו היום שאפשר לכוון טיל לראש של בן אדם.

ואם תשימו לב שהתמונות שהראו אתמול בערב היו ממש בסוף המלחמה וממש לפני שכוחות הרגליים הגיעו למחנות עצמם.

ובתמונה שם שרואים את את הפצצות שהושלכו מעל המחנה(שאמורות לנחות אחרי, על איזה בסיס גרמני או משהו) שהם אומרים אם הם היו מפילים את הפצצות האלו על המחנה אז הכל היה אחרת.

אבל זה ממש לא צודק לומר את זה כי אם הם היו מפציצים את המחנות אז היום היו עושים תוכניות על זה שהם הרגו אותנו ולא הייתם מסתכלים על זה ככה שלמה הם לא הצילו אותנו אלא למה הם הרגו אותנו, כאילו מה שהם לא יעשו הם יצאו אשמים לא??

וגם תחשבו על זה יש לצבא האמריקאי מטרות יותר חשובות ממחנות השמדה אתם לא הייתם דואגים כודם לתחת שלכם ואז לעם אחר???

אז אותו הדבר עשו האמריקאים הפציצו את המפעלים שמיצרים את הכדורים והמדים וכל מה שקשור  ומנעו מהם להלחם ואם תחשבו על זה זה יותר טוב מלנסות לעצור השמדה במחנה אחד.

לשיקולכם האישי.

אני אמרתי את דעתי (ושלא תחשבו פה שאני איזה ישראלי עמחה מגעיל ששונא כל פעם שבא יום הזכרון לשוא להפך אני ממוצא אשכנזי ואני ממש קשור לנושא וני חיי פה היום רק בגלל רחמנות של גרמנים ומזל)

פורסם

אני מבין שחוץ מההערה הגאונית,  את מסכימה איתי?

(ומה הקשר לדמגוגיה)

אתה שואל ואומר איכה זה שאנו מזכירים את השואה בכל פיפס קטן ושואת אחרים אנו לא זוכרים, ומצד שני לא יכולים

אף להגיד למי עשו את השואה הזאת. כן, אני מסכימה איתך ב-100%. מה שעוד, אני לא רואה את הארמנים בוכים

חצי ממה שאנחנו בכינו ולא מקבלים פיצויים מתורכיה וגם לא מתרצים כל דבר בכך.

פורסם

אתמול ב"מהיום למחר" בערוץ 1, דיבר פרופ' אשר ביצע מחקר בנושא והשמיע ביקורת כלפי התוכנית של חיים הכט בפרט וכלפי גישת ה"הם יכלו להפציץ את אושוויץ ולמנוע את המשך ההשמדה" בכלל; לטענתו, הוא ריאיין את שר החימוש הנאצי אלברט ספיר, אשר אמר כי הפצצה ישירה על אושוויץ ו\או על מסילות הברזל המובילות אליה, לא היו מועילות. לדבריו, ניתן היה לתקן בקלות פגיעה במסילות ברזל ואילו היו תאי הגזים מופצצים, הרי שהיטלר היה דואג להקצאת משאבים לשם המשך ההשמדה בדרכים אחרות. לפיכך, אף אחד לא יכול היה להפסיק את ההשמדה מבלי לשים קץ לרייך השלישי וכאמור, זה בדיוק מה שבנות הברית עשו וסיימו לבצע בתחילת מאי 1945.

פורסם

אני חושב שכל הקטע הזה , התוכנית הזו הי ממש לא הוצגה באור יפה.

היא מתארת את ארצות הברית כמדינה שבאמת לא עשתה כלום ו"שלחה" אותנו למות בתאי הגזים

אבל אינ ממש חושב שזה לא נכון.

רק בגללם ואך ורק בגללם אנחנו עדיין קיימים ואני חושב שאף אחד לא יכול לומר דברים כאלו עליהם

אתם אומרים שהיה צריך איזה 2,3 גיחות כדי להרוס את המחנה אבל אז גם הם היו הורגים יהודים לא רק גרמנים ואז זה לא כמו היום שאפשר לכוון טיל לראש של בן אדם.

ואם תשימו לב שהתמונות שהראו אתמול בערב היו ממש בסוף המלחמה וממש לפני שכוחות הרגליים הגיעו למחנות עצמם.

ובתמונה שם שרואים את את הפצצות שהושלכו מעל המחנה(שאמורות לנחות אחרי, על איזה בסיס גרמני או משהו) שהם אומרים אם הם היו מפילים את הפצצות האלו על המחנה אז הכל היה אחרת.

אבל זה ממש לא צודק לומר את זה כי אם הם היו מפציצים את המחנות אז היום היו עושים תוכניות על זה שהם הרגו אותנו ולא הייתם מסתכלים על זה ככה שלמה הם לא הצילו אותנו אלא למה הם הרגו אותנו, כאילו מה שהם לא יעשו הם יצאו אשמים לא??

:s07:

מה לעשות ישראל מדינה כפוית טובה... מה שלא תעשה פה ירקו לך בפנים... :nixweiss:

פורסם

זה לא מדוייק. יש האומרים שהיטלר עצמו אף לא ידע על קיומה של אושוויץ ורק קציניו היו ממונים לטיפול בנושא שאלת היהודים הוא... הוא עצמו היה רק האויר שבתוך הפלוץ הגדול הזה שנקרא הרייך ה-3, לאו דווקא הריח. מישהו כבר היה מקציב משאבים אחרים להשמדה, או שניתן היה להשמיד את המחנה כליל ובכך גם לפגוע באסירים (שאח"כ השורדים היו מתלוננים למה כן הפציצו?). הפצצה כזאת היתה מביאה לכך שהנאצים היו מזרזים את תהליך ההשמדה בדרכים יצירתיות יותר ולא צרייך יותר מכמה דקות בשביל לחשוב על כמה.

בעלות ברית הפציצו מספיק ולא תמיד היכן שצרייך. הם הפציצו ערים אזריות רבות, לא מחנות צבאיים, אלא שכונות מגורים שלמות. דרזדן למשל - לא נשארה שם אבן על אבן בתום המלחמה. מה שמוזר - התושבים לא מיהרו לדפוק פיצויים מבעלות הברית. כנראה בגלל שהמנצחים אף פעם לא עומדים למשפט.

פורסם

ובכל זאת - מהרגע שלבעלות הברית הייתה יכולת לצמצם את ההרג באשוויץ ועד לסוף המלחמה נרצחו שם יותר מחצי מיליון אנשים...

אבל מה לעשות, זאת בהחלט הייתה דמגוגיה. לעשות סרט כזה כשבעולם נערכות השמדות עמים כל הזמן וזה לא מזיז לנו... עוד כמה שנים יהיה סרט נוסף של "והעולם שתק" רק על שואה אחרת?

פורסם

בצפון קוריאה הם אימצו את שיטת אושוויץ וכבר משמידים מתנגדי שלטון וכאלו שנחשדים לכך בתאי גזים מזה שנים וגם מבצעים ניסויים בבני-אדם במחנות ריכוז בדיוק כמו אז ולא ממש עשינו משהו, גם ארה"ב לא עושה, גם אף אחד לא עושה, כי אין להם נפט ויש להם פצצת אטום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים