עבור לתוכן

שאלת תשתית של רשת בין 3 מחשבים + שיתוף אינטרנט

Featured Replies

פורסם

אני עובר עכשיו דירה ואנחנו מעבירים תשתיות בקירות וזה, יש לי 3 מחשבים (אם זה משנה אז שתיים מהם רצים על 98SE ואחד על XP),

בקומות שונות וחדרים שונים. אני רוצה לעשות רשת ביניהם להעברת קבצים ושיתוף מדפסת. יש לי ADSL.

אני מבקש מכם כמה דברים, קודם כל איך הולכים החיבורים של שלושת המחשבים לרשת(אבל ככה שגם אם מחשב אחד כבוי השתיים בין השתיים האחרים עדיין תהיה רשת), אם דבר כזה לא אפשרי עם כרטיס רשת אחד לכל מחשב אז תוותרו על זה כי אחד המחשבים דלוק כמעט 24/7.

ועוד דבר שרציתי זה שתמליצו לי איך לשתף את האינטרנט, עם נתב? איך אני מסתדר עם כרטיס רשת אחד בכל מחשב או אולי מחשב אחד עם 2 כרטיסי רשת אבל השאר עם אחד. אני רוצה גם לשלוט ברמת חילוק האינטרנט נגיד מחשב אחד מקבל 50% אחד 20% ואחד 30%, אפשרי עם נתב?

תודה לעונים..

פורסם

solving it with a router sounds good, i got 3 comps @ home, no idea how i would have done it without it

(one comp with 3 network cards ? .. i think not).

and in any case, windows (xp) can't handle i-net division of the type you want, MAYBE 2003 can do that, but i doubt it,

(linux can do it all, but again doubt you want linux on you comp :) )

you can install netlimiter on the other computers, limiting each comp individually

פורסם

כל מחשב עם כרטיס רשת 1 ואם הADSL שלך עובד עם LAN אז המחשב הראשי שמחובר לאינטרנט יצטרך 2 כרטיסי רשת.

כולם מחוברים לראוטר.

פורסם

עם ראוטר לא צריך יותר מכרטיס בודד בכל מחשב

יש כמה אופציות

1 - ראוטר, כרטיס בודד על כל מחשב

2 - שיתוף אינטרנט, 3 כרטיסים על מחשב אחד, כרטיס בודד לשאר המחשבים

3 - שיתוף אינטרנט, 2 כרטיסים על מחשב אחד, סוויץ', כרטיס בודד לשאר המחשבים

עם השיטה השנייה העברת קבצים בין המחשבים שמקבלים אינטרנט תהיה איטית מאוד

כפי שvasser ציין, אפשר להגביל רוחב פס עם netlimiter, ואם יש מחשב שמשתף אינטרנט, אפשר לשלוט איתה על הרוחב פס ששאר המחשבים מקבלים

פורסם
  • מחבר

טוב, עזבו שניה את האינטרנט.

אני רוצה רשת מחשבים בין 3 מחשבים, איזה כבלים צריכים לעבור מאיפה ולאן?

פורסם

אם החוטים בקירות זה מה שחשוב כרגע, אתה צריך להעביר חוטים משתי נקודות שונות לנקודה כלשהי מרכזית, שבה אתה תשים את הנתב או סוויץ', ואם לא יהיה שם את אחד המחשבים, אז גם ממנו אל הנקודה הזו צריך להעביר כבל

פורסם
  • מחבר

אבל איך אני עושה רשת בין המחשבים?

נגיד שהאינטרנט יהיה בשלב הבא, עכשיו אני רוצה לדעת איזה חוטים אני צריך להעביר מאיפה ולאן בשביל לעשות רשת בין 3 מחשבים

שגם אם רק 2 מהם דולקים (לא משנה איזה 2) אז אפשר יהיה להעביר קבצים מאחד לשני.

אחרי זה אני אסדר את עניין האינטרנט פשוט עכשיו אנחנו עושים את החשמל בבית ואני רוצה להעביר את הכבלים בתוך הקירות אז אני צריך לדעת איזה להעביר.

פורסם

כמו שאמרתי, אתה צריך להעביר חוטים מכל נקודה שאתה אולי תשים בה מחשב לנקודה אחת מרכזית, ששם אתה תשים סוויץ' או נתב, והסוויץ'\הנתב יעשו לך את הרשת

פורסם
  • מחבר

תקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי מיטב ידיעתי הנתב רק מפצל את האינטרנט למספר מחשבים ולא עושה רשת בין המחשבים.

לפי מה שאתה אומר אני יוכל לשחק משחקים ברשת עם שתי המחשבים ולהעביר קבצים וכל זה בזכות הנתב?

פורסם

אתה טועה, נתב יוצר רשת בין המחשבים

כן, אתה תוכל לשחק משחקי רשת ולהעביר קבצים

פורסם
  • מחבר

אוקיי סבבה, המחשב הראשי בכל העסק הוא מן הסתם זה עם הXP.

1. אז אני מעביר עכשיו 2 כבלי רשת מ2 המחשבים הישנים למחשב החדש (שלידו אני אשים את הנק' המרכזית שהזכת.

ובמצב כזה, כמה כרטיסי רשת אני אצטרך לשים במחשב הראשי (המודם שלי מתחבר דרך כרטיס רשת). נכון?

2. אם הבנתי נכון גם אם המחשב ה"ראשי" יהיה כבוי, הנתב יאפשר את הרשת בין 2 המחשבים היותר ישנים נכון?

3. נתב? סויץ'? או האב? איזה מהם אני צריך. ואם אפשר אז תתנו גם דגם מסויים שהוא מומלץ, תודה.

פורסם

לא הבנתי, אתה מתכוון לקנות נתב או שאתה תשים מחשב שישתף את האינטרנט?

עם נתב לא קיים "מחשב ראשי", כולם שווים, ומקבלים את האינטרנט מהנתב

1 - כל מחשב צריך כרטיס אחד בלבד, המודם מתחבר לנתב

2 - כשאחד המחשבים כבוי, לשאר המחשבים עדיין יש גישה לאינטרנט

3 - נתב בלבד, דגם שהוא נפוץ ופופולרי בארץ זה הBR-6104K של Edimax

פורסם
  • מחבר

קודם כל תשכח מ"המחשב הראשי", זה לא משנה במקרה הזה.

אבל משהו פה לא נראה לי הגיוני, נגיד ומחשב אחד כבוי, השתיים שדלוקים רק מקבלים אינטרנט או שיש להם גם רשת ביניהם? עם אפשרות להעברת קבצים?

שיתוף תיקיות וכו'?

אם התשובה היא כן, האם יש הגבלה במהירות הזאת? האם המהירות זהה למהירות של רשת בין 2 מחשבים עם כבל מוצלב?

תודה על כל התשובות McFly

פורסם

גם אם מחשב אחד כבוי, בין שני המחשבים האחרים עדיין יש רשת, הם מחוברים ביניהם דרך הנתב (שיש בתוכו סוויץ', שהוא עושה בעצם את החיבור בין המחשבים), ואפשר להעביר קבצים\לשחק ברשת

המהירות היא כמו חיבור רשת בכבל מוצלב - 100Mbit/s, כל עוד כל המכשירים תומכים בזה (ואני לא חושב שתמצא היום ציוד שלא תומך)

פורסם

דווקא אפשר בקלות לקנות כבל רשת של 10mbits בלי לשים לב...

שאתה קונה את הכבלים תבקש כבל 100mbit/s.

וכמו שאמרו, הנתב הוא בעצם ה"מחשב הראשי" במקרה שאתה משתמש באחד, כל המחשבים זהים והנתב אחראי על חלוקת האינטרנט ועל השיתוף של הקבצים (וכל השאר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים