עבור לתוכן

צריך עזרה בקניית ראוטר...

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. אני נמצא מזה הרבה זמן באינטרנט בכבלים...

עם 012, באופציה של אופן אקסס בלי חייגן, איי פי קבוע...

מכיוון וזו נק' כבלים אי אפשר להעביר את המודם מחדרים, המודם נמצא בחדר אחד... אליו מחובר כבל של כרטיס רשת לחדר אחר עם HUB.

המודם מזוהה כמחשב נוסף והוא מספק את האינטרנט...

לאחרונה 012.. טוב לא לאחרונה - 012 זה ספק גורע ועמוס. אני מנותב לאירופה דרך ארצות הברית דבר מגוחך ! המחיר בשמיים ואין סיבה לא לעבור לספק אחר..

הבעיה היא החייגן, אני יהיה זקוק לרכוש ראוטר..

כרגע יש 3 מחשבים שמשתמשים באינטרנט שהמודם מספק אני זקוק לראוטר שינתב את האינטרנט בלי לעשות לאגים או לפגוע באפלוד.

איזה ראוטר הכי מומלץ לרכוש ועל איזה ספק אתם הכי ממליצים מבחינת מהירות לחוץ ומהירויות הורדה...

או שישנה דרך להשתמש בחייגן במחשב אחר שאליו המודם מחובר דרך HUB ולא ישירות לכרטיס רשת ? כלומר להיות על חייגן במחשב שאליו ה HUB מחובר והחיבור יעשה דרך אותו מחשב אבל עדיין ישותף לשאר המחשבים ?

אשמח לתגובות תודה מראש.

פורסם

אף ראוטר לא יפגע לך בפינגים או באפלוד.

פינגים ברשת ביתית חוטית לא עולים על מילישנייה אחת כמעט אף פעם, בד"כ הם הרבה פחות מזה. אז בשום מקום אתה לא תרגיש הבדל עם ה"תוספת" הזאת לזמן התגובה.

אם הבנתי אותך נכון, אתה רוצה שמחשב אחד יחייג עם המודם החדש, והוא ישתף אינטרנט בעזרת ICS לשאר המחשבים, אבל גם המודם וגם שאר המחשבים יהיו מחוברים ל-HUB נכון? בעיקרון זה אפשרי רק אם אתה יודע איזה כתובת IP להגדיר על כרטיס הרשת בשביל שהוא יתקשר עם המודם (אתה מגדיר על הכרטיס שני IPים: אחד שיתקשר עם המודם ואחד שיתקשר עם המחשבים ברשת הביתית). אך ככל שידוע לי, ברוב המקרים אתה צריך להשאיר את כרטיס הרשת שמחובר למודם על קבלת IP באופן אוטומטי, ובמקרה כזאת לא תוכל לעשות זאת (אי אפשר להגדיר שני IPים כשאחד מהם צריך להגיע באופן אוטומטי, לפחות לא ב-XP).

בכל מקרה, אתה תמיד יכול לקנות כרטיס רשת נוסף נפרד בשביל המודם ולחבר את הכרטיס הקיים לשאר המחשבים דרך ה-HUB, או פשוט לחבר את המודם למחשב עם USB (רוב המודמים בכבלים יכולים להתחבר גם ב-USB וגם בחיבור רשת). באופן כזה, תוכל לעשות שיתוף אינטרנט בדרך הפשוטה והקלה ביותר.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על האופציית הכרטיס רשת הנוסף אבל זו קצת בעיה, ראוטר יכול לפתור את כל הבאלאגן הזה כי הכתובת IP של המודם משתנה כל הזמן.......

אז אי אפשר ליצור אינטרנט יציב במאק אדרס של המודם כבלים.

איזה ראוטר כדי לקנות ? והאם כדי גם לדנות HUB חדש ? (מה שיש לי כרגע דיי מיושן ולא תומך בהתקני המהירויות החדשים של הרשת...)

פורסם

א. הרבה ספקיות (אני יודע שבזקבינלאומי למשל) תומכים בשיטה של ללא החייגן אז אתה לא צריך ראוטר

ב. מודם כבלים יכול לעבוד עם 3 כתובות IP ואז אתה צריך HUB ופשוט להשתמש בחייגן בכל אחד מהמחשבים. ככה זה אצלי לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

א. הרבה ספקיות (אני יודע שבזקבינלאומי למשל) תומכים בשיטה של ללא החייגן אז אתה לא צריך ראוטר

ב. מודם כבלים יכול לעבוד עם 3 כתובות IP ואז אתה צריך HUB ופשוט להשתמש בחייגן בכל אחד מהמחשבים. ככה זה אצלי לדוגמא.

כן גם אצלי ככה הוא יכול לעבוד עם 3 כתובות איי פי, אז בעקרון אני שם חייגן בכל מחשב ואין בעיה ?

אגב עברתי לנט וישיון, מישהו בנט וישיון וכבלים יכול לעשות פינגים לשרת הזה ולרשום את התוצאות ?

213.228.239.110

פורסם

כעקרון כן אבל צריך שהכבלים יצמכו בזה וגם המודם. אצלי זה מוטורולה SB4200 וכבלים של ערוצי זהב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים