עבור לתוכן

הקמת רשת של 1 GBPS

Featured Replies

פורסם

שלום,

תהיתי איזה סוג כבלים דרושים בשביל שיעבדו אם כרטיסי רשת בקצב של 1GBIT לשנייה? יש לי כמובן בכל המחשבים שעליהים מדובר כרטיסים מתאימים.

יש לי כרגע כבל מלפני בערך 7 שנים שהרשתות מזהות אותו כ FULL DUPLEX רגיל של 100MBIT והוא עובד דווקא מצויין מבינת האיכות הגיע ל 94MBIT בפיקים ושומר יציב בלי בעיה על 89 MBPS אבל אני רוצה רשת של GBIT :) אז אני תוהה איזה כבל עלי לקנות לצורך כך.. (CAT 5 רגיל זה מה שיש לי כרגע)

שאלה נוספת - איזה תוכנות יש ל XP שנותנות לעשות QOS ברשת חוצ מהדבר המובנה...? איך אני יכול להגדיר QOS ACCESS LIST למשל ברמת המערכת הפעלה? אני יכול להתאים את המערכת הפעלה לצורך כך :) יש לי גם XP PRO וגם 2003 SERVER וגם 2000 SERVER אז אם זה קיים אני אבחר את המחשב לצורך כך שעליו אני אבחן את זה..

אשמח לשמוע הצעות ורעיונות.

פורסם

בשביל רשת של 1Gbit, אתה צריך פשוט לוודא שהכבל שלך הוא בעל 8 גידים ולא רק 4 (רשת 100Mbps יכולה לעבוד גם עם 8 וגם עם 4).

פורסם

שים לב שאתה קונה כבל utp ולא stp למרות שה stp יקרים יותר כי יש יותר בידוד אבל הם מגיעים רק ל 100mbps בגלל שהם משתמשים רק ב4 גידים

אז פשוט קנה כבל utp בעל 8 גידים רגיל וזול

פורסם

נראה לי שאתה צריך או CAT5E או CAT6:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cat-5e

Cat 5e cable is an enhanced version of Cat 5 for use with 1000 Base-T networks, or for long-distance 100 Base-T links (350 m, compared with 100 m for Cat5). It must meet the EIA/TIA 568A-5 specification.

Cat 6 cable is defined by the ANSI TIA/EIA 568B-2.1. It is suitable for 1000 Base-T (gigabit) Ethernet up to 100 m.

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&client=firefox&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aunofficial&q=cat+cable+gigabit&btnG=Search

פורסם
  • מחבר

מה לגבי כבלים ל 10GBIT? :) אם אני ארצה להשקיע כבר ולחשוב על העתיד :) (שזה אומר עוד שנתיים כשכרטיסי 10GBIT לא יעמדו רק בתוך סיסקו 7600 אלא בכל בית :) )

פורסם

רשום לך שם.. זה כבל CAT7, אבל לא נראה לי שיש להם מחיר הגיוני... ולא נראה לי הגיוני שבעוד שנתיים זה יתפוס.. כי היום 1GIGABIT בכלל לא תפס בבתים..

פורסם
  • מחבר

תשמע אישית הייתי שמח לחיות עם רשת של 1GBPS .... לגבי ה 10GBIT אני חושב פשוט על לפתח עם שותף איזשהו ישום שידרוש המממווווווון רוחב פס ושם משהו כמו 10GBIT יכול להיות מספיק ולא בטוח שרשת של 1GBIT תספק :) אבל גם בלי קשר..ב 10GBIT אתה יכול אשכרה להעתיק סרטים תוך שניות ממחשב למחשב ולהחזיק למשל שרת GHOST ברשת שאתה מגבה עליו כאילו גיביתי על דיסק מקומי... סליחה הרבה יותר מהר מדיסק מקומי :) (במידה והדיסק המרוחק מאפשר זאת)

פורסם

תשמע אישית הייתי שמח לחיות עם רשת של 1GBPS .... לגבי ה 10GBIT אני חושב פשוט על לפתח עם שותף איזשהו ישום שידרוש המממווווווון רוחב פס ושם משהו כמו 10GBIT יכול להיות מספיק ולא בטוח שרשת של 1GBIT תספק :)

אז אולי כדאי לכם לחשוב על לדחוס את המידע לפני שאתם שולחים אותו... (שהרי ידוע כי רוחב פס עולה כסף ולכן חברות משקיעות סכומים בדחיסה יותר מרוחב פס)...

אבל גם בלי קשר..ב 10GBIT אתה יכול אשכרה להעתיק סרטים תוך שניות ממחשב למחשב ולהחזיק למשל שרת GHOST ברשת שאתה מגבה עליו כאילו גיביתי על דיסק מקומי... סליחה הרבה יותר מהר מדיסק מקומי :) (במידה והדיסק המרוחק מאפשר זאת)

אתה צריך דיסק ממש מהיר בשביל זה, ויש הרבה פתרונות REMOTE BACKUP שהם אידיאלים בשביל ה COST VS PERFORMENCE של חברות מסחריות...

פורסם
  • מחבר

המטרה זה כמובן לא ל REMOTE BACKUP :)

אלא לדברים אחרים כגון VIDEO באיכות גבוהה שעובר ברשת.... או סוג אחר של מידע שגם אחרי דחיסה זה עדיין כמויות אדירות של מידע :) וחוצמזה זה הרבה יותר בגדר ספקולציות כרגע הקטע של ה 10GBIT לכל דבר שאני מתעסק איתו כיום גם ה 100MBIT מספיק לי :) כמובן שיהיה יותר נחמד להזיז DVD ממחשב א למחשב ב במקום ב 7-8 דקות נגיד ב 15 שניות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים