עבור לתוכן

עשיית חורים במארז למאוורים - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

היי,

קודם כל אני לא בטוח אם זה אמור להיות בפורום הזה או של קירור, אז אם זה לא בנכון סליחה ותעבירו בבקשה :)

דבר שני עשיתי חיפוש ומצאתי קצת פרטים, אבל לא את הכל.

אוקיי, לקצר את הדברים אני פשוט יגיד שכאשר המארז פתוח הטמפ של המעבד ושל הכרטיס מסך יורדות ב7 מעלות כל אחד, מה שאומר שהמארז שלי דיי חם...

כרגע יש לי 2 מאוורים 80mm, אחד שמכניס אוויר בקדימה של המארז ואחד שמוציא באחורה.

חוץ מזה יש כמובן מאוורר למעבד, ועוד שני 80mm שמודבקים לי על הכרטיס רשת (הם מקררים לי את הכרטיס מסך ב10 מעלות).

אני רוצה להוסיף עוד מאוורר או שנים למארז, אני מניח שבצד שלו מכיוון שמאחוריו אין הרבה מקום לאוויר להתפשט, דבר שעושה את כל האוויר שם ממש חם (כנ"ל מעליו).

עכשיו בחיפוש מצאתי שאני צריך לעשות את זה עם מקדח כוס, זה לא בעיה אני יכול להשיג, אבל יש לי כמה שאלות:

1) באיזה גודל החור צריך להיות בשביל מאוורר 80mm, גם בדיוק 80mm?

2) ראיתי בתמונות רשתות\סורגים כאלה שמרכיבים על הדלת, אז גם אפשר להבריג אליהם את המאוורר, מאיפה אני יכול לקנות כאלו וכמה הם עולים?

3) במידה שאני עושה את זה זה אומר שכל פעם שאני רוצה לפתוח את המחשב אני צריך להוציא את הדלת בעדינות ואז לנתק את הכבל חשמל?

4) כמו שאמרתי קודם יש לי כבר מאוורר אחד שמכניס אוויר מקדימה ואחד שמוציא, להוסיף עוד מאוורר אחד שמכניס אוויר מהצד יספיק או שאני יצטרך להוסיף שניים, אחד שמכניס ואחד שמוציא.

5) איפה כדי לי לשים את המאוורר\ים? (אם יש אחד חשבתי בחלק הצדדי-מרכזי-תחתון של המארז, כלומר קצת ימינה ומתחת לכרטיס מסך. אם יש שניים אז?)

תודה מראש (וכן, אני יודע שחלק מהשאלות קצת טיפשיות, נגיד כמו 1 ו3)

פורסם

לא הבנתי את כל השאלות, אבל ככה:

לדעתי את החור למאוורר אתה צריך לעשות קטן מ-80ממ.. אתה הרי יודע שבפינות של המאורר יש חורים לברגים

ושהמאוורר הוא עגול... ולא צריך שטח מלא של 80ממ.. אז כדי להבריג או שתעשה את זה בצורה מוזרה כזאת כדי

ישיהיה לך גם שטח לעשות חורים לברגים, או שתעשה קצת קטן מ-80ממ.

2. סורגים נקראים "Grills" ואפשר לקנות בכל מקום. יש גרילים פשוטים, שעולים נגיד.. 10-15 שקל יחידה, ויש

יפים יותר ושל חברות כמו Thermaltake ו\או אחרות שמעוצבים אחרת\בצבעים\וכו' והמחיר די זהה\קצת יותר יקר.

3. לא הבנתי אותך ממש

4.אתה יכול לעשות את הדבר הבא: מאורר צדדי שנמצא די גבוה ששואף אוויר החוצה.. (כידוע, אוויר חם עולה למעלה),

אתה אפילו יכול למקם אותו מול המעבד (עוד יותר אפקטיבי)... והשני במיקום שתחבר בתחתית הדלת הצדדית... שישאב אוויר

פנימה (אוויר קר יורד למטה).

עוד משהו, אם אתה כבר קודח.. אז אתה יכול לקדוח למאוור 120ממ בעלי המארז. (מארזים בדר"כ בנויים מפאות...)

אז פשוט תסיר את הפאה העליונה, תקדח בה חור למאורר ותכוון אותו שישאף אוויר החוצה, זה פיתרון נהדר. במיוחד כי

הוא ממוקם מעל המעבד.

5. ראה 4.

ואני רוצה להוסיף משהו קטן, אולי כדאי לך לעשות דלת... זה יפה... והרבה יותר קל לקדוח בפלסטיק מאשר במתכת.

תעשה חור גדול, תלך לחנות בסגנון ACE או הום סנטר, קנה לך איזה פרספקס דק או פרסיפלקס (לא יודע מאיפה להשיג)

בגודל אתה צריך, קח דרמל הכי בסיסי שאתה מכיר, תקדח חלון לא גדול... ועל הפלסטיק עצמו (שהוא כבר דק) אתה יכול לעשות

את החורים למאווררים.. וזה גם יראה יפה בנוסף להכל (סתם רעיון.. אם אתה רוצה להתעסק עם זה)

מקווה שעזרתי :)

פורסם

1. קוטר החור הוא 80ממ, ככה שאתה צריך מקדח כוס של 80ממ, גם 78 יהיה טוב כי לפעמים המקדח זז קצת לצדדים אז עדיף טיפה פחות..

2. אתה לא מבריג את המאורר לגריל אתה מבריג אותו לארעת החורים, אם אתה רוצה גריל נגד אבק, תשתמש ברשת, אם אתה רוצה ליופי או נגד כניסת אצבעות - יש גרילים מיוחדים לזה עולים בערך 15 שקל

3. בדיוק

4. אין בעיה לעשות עוד אחד מכניס, כי קח בחשבון שהמאורר שמכניס מקדימה לא מנצל את כל היכולות שלו בגלל המגבלות של הפאנל והשלדה, ככה שאי אפשר להחשיב אותו לתפקוד מלא של מאורר.

5. מומלץ לעשות את המאורר או מול הצ'יפסט, בין המעבד לכרטיס מסך או בגובה המעבד, קצת יותר ימינה, לא הרבה..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, בהנתי בערך הכל עכשיו.

1) סבבה, אני יבקש מאבא שלי משהו בן 70 ל80

2) חשוב לי שני דברים, שלא יכנסו דברים בטעות (כמו אצבעות, עפרונות או ה' יודע מה) ואם אפשר אז שלא יכנס אבק. מה שכן עדיין לא הבנתי איפה אפשר לקנות...

נגיד בחנויות כמו Office Depot לא יהיה, מה אם נגיד Home Center, גם לא?

אם לא שם אז באיזה חנויות כן?

אפשרי לקנות גם דרך האינטרנט, רק שאין לי כוח לחכות למשלוח...

3) ניחשתי... תודה.

4) סבבה, אני מעדיף שנים בכל קמרה אבל נראה אולי אני יקח רק אחד.

5) בקשר לWreckovski - אם נגיד אני קודם בחלק העליון של המארז (אני מאמין שאני יקדח חור רק של 80mm בכל מקרה), אז הסידור של שני המאווריים זה אחד שם למעלה ואחד על הדלת הצדדית למטה?

הבעיה היא שכמו שכתבתי מעל למארז יש לי בדיוק 4 וחצי סנטימטר עד לשולחן... האם זה יספיק?

לא ממש איכפת לי מיופי, אני אני יוותר על החלון, תודה :)

פורסם

1. 70 יהיה קטן מידי, קח בין 75 ל80

2. גריל למאורר קונים רק בחנויות מחשבים, אם אתה רוצה לסנן אבק תקנה רשת פלסטיק כמו של הדלתות רשת, רק שעשוי גומי לא ברזל, תמתח את זה ותתפוס עם ארבעת החורים, אני עבדתי ככה מעל שנה וחצי, מנקים את הרשת פעם בשבועיים-שלושה, פעם באיזה 4 חודשים מחליפים לגמרי את הרשת.. עבודה נקיה, מכניס אוויר, ומשאיר את המארז נקי כמעט לחלוטין

קח בחשבון שכמובן כל מסנן אבק פוגע בביצועי המאורר..

פורסם

חוץ מהמקדח כוס תצתרך מוביל למקדח, המוביל זה המתאם שמחבר את המקדח כוס למקדחה.

תבדוק גם בחנות שהמוביל מתאים למקדח.

היום בדיוק קניתי מקדח כוס בקוטר 76מ"מ ואת המוביל בחנות ברמת גן, המקדח והמוביל עולה 100, לא זול בכלל, אבל להתחשב בזה שאני מתכנן לעשות יותר מ5 חורים, יותר משתלם לקנות מקדח כוס, מעשר סט של שני חבילות דסקיות של דרמל שיהיה בערך באותו תווך מחיר, ועם דרמל קשה יותר להגיע לעבודה הנקיה שהמקדח עושה.

פורסם

אפשר לדעת איפה בדיוק קנית את המקדח כוס הזה? (הוא חותך פח, כן?)

היום חרשתי את כל איזור גוש דן בחיפוש אחר מקדח כוס מסכן ולא מצאתי :-[

יש לי פה מאווררים שרק מחכים לחור . . . :smile1:

פורסם

קניתי אותו בחנות כלי עבודה ברחוב ז'בוטנסקי ברמת גן, 100 מטר צפונה מהמגדל המכוער הורוד עם הפסל של האריות.

המקדח כוס מתאים למתכת לפי מה שהבנתי מדף ההוראות המצורף.

פורסם

יש לך כתובת מדויקת? הבניין הורוד הזה שאתה מדבר עליו זה איפה שהיה פעם אל גאוצ'ו? ואין בז'בוטינסקי צפון ודרום, יש מזרח ומערב..

לאיזה כיוון, כביש גהה או לכיוון הבורסה?

ועוד שאלה קטנה, חיתוך עיגול למאוורר 120 מ"מ עושים רק עם דרמל או ג'יקסו? הבנתי שאין מקדח כוס בגודל כזה..

פורסם

אותו בניין שהיה בו פעם אל גאוצ'ו, מזרחה משם 100-150 מטר יש חנות כלי עבודה לא זוכר את השם.

בקשר לחור ל120, יש לאותו חברה של המקדח (Morse) מקדחים מגודל 14 מ"מ עד 152 מ"מ, אבל אני לא יודע עם החנות מחזיקה בגדלים יותר גדולים אבל תנסה.

פורסם

מזרחה זאת אומרת לכיוון כביש גהה... תודה רבה על העזרה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה, אני יתקשר לשאול בקשר לגרילים...

אני יוותר על הרשת, לא יהיה לי כוח להתעסק עם זה שאני בצבא ואני בטוח שגם לאבא שלי לא יהיה כוח.

אני לא עומד לקנות את המקדח כוס, אבא שלי יביא מעבודה, אז אני יגיד לו להביא גם מתאם.

תודה רבה על כל העזרה

רק לשאלה אחת לא עניתם לי.

מעל למארז יש מרווח של 4 וחצי סנטימטר (מדוד) לפני שיש את הצלע של השולחן, אם אני ישים מאוורר שיוצא אוויר מהלמעלה של המארז, עד כמה יפגעו הביצועים שלו כתוצאה מהמקום הקטן (מקום קטן=אוויר פחות מתחלף)

פורסם

סקיי לורד, אתה יכול לעשות כמה מואארים שאתה רוצה, אני לא מגביל אותך. וכמה שיותר, יותר טוב.

אני מציע את הדבר הבא: מאוורר ממש מעל למעבד (בחלק העליון של המארז.. הגג), ששואף אוויר החוצה

עוד אחד בתחתית המארז (באיזור הלוח אם... קצת שמאלה בדלת) בצד...

ועוד אחד בצד המארז למעלה, מול המעבד... אם אתה רוצה לשפר ביצועים, אתה יכול עוד לבנות ארובה

מהמעבד לחור שאתה תעשה.... עם שני מאוררים.. זה יוצר וואקום, וגורם לכך שהחום מההיטסינק לא מתפזר

למארז, אלא ישירות החוצה. (והועבדה שיש לך רק 4 ס"מ עד השולחן לא מצביע על כלום., אז החלל מחוץ

למחשב יהיה חם, אז מה? העיקר שבתוך המארז קריר ונעים)

פורסם
  • מחבר

ברור שאני יכול להוסיף כמה שאני רוצה :)

השאלה שלי הייתה עם המקום הקטן לא יפריע בגלל שלא תהיה זרימת אוויר.

וזה מאוד משפיע!

במשך שנתיים הייתי בלי לשים לב עם מעבד AMD 1.2ghz שעבד ב97 מעלות, למה?

בגלל שהיה לי מארז דפוק והספק כוח חסם את המאוורר של המעבד, היה בערך 2 סנטימטר רווח.

פתחתי את המארז, השארתי אותו פתוח עם הספק בחות והטמפ' ירדו ל60-70!

כלומר זה מאוד משנה...

פורסם

אולי אתה צודק, אבל האוויר שמעל למחשב בטח שלבטח שלבטחחחחח לא צריך להיכנס לתוך המארז.

כאמור, אוויר חם עולה למעלה... ותשאיר אותו שם גם כן, את האוויר אתה מכניס ע"י המאוור

התחתון שבצד של המארז... וע"י המאורר הקדמי שיש מתחת למפרצים, ואם יש לך עוד - תבורך.

בכל אופן, יש לי מארז נמוך מ-ATX, מהישנים, והספק חוסם את כל האוויר, וכל הכאבלים חסמו הכל...

הוא היה עולה על 55 מעלות, סידרתי, ועכשיו הוא על 45... אבל מילא.

אתה צריך אירגון טוב של כל מה שיש לך בפנים, ואיוורר כמו שצריך. מה שהצעתי זה די אופטימלי.

כדאי לשקול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים