עבור לתוכן

רשת ביתית על פני קווי החשמל. רשמים?

Featured Replies

פורסם

האם יש מישהו יכול לשפוך אור על נושא רשת ביתית על פני קווי החשמל?

פורסם
פורסם

שכח מזה, לא שווה את זה

פורסם
  • מחבר

אני אשמח אם תסביר ותנמק את מה שכתבת. מדוע לא כדאי?

פורסם

אני מת על המגיבים האלה שמגיעים ויורים תגובה כגון "שכח מזה, לא שווה את זה" / "חרא של מוצר" מבלי להסביר ולנמק מדוע הם חושבים כך.

maverick, אני משתמש במוצר של MSI מזה זמן מה על מנת לחבר את המחשב שלי ל-XBOX ואני יוכל לומר לך שהמוצר בינתיים עובד כמו שצריך. אמנם לא הגעתי למהירות של 14mbps [שזה קצת יותר מ-1.5mbytes/sec] אלא רק ל-0.5mbyte/sec אבל אם נתעלם לרגע מהחסרון הזה המוצר עצמו מציג רשת בעלת עמידות ואמינות.

אני מניח שאת כל שצריך לקרוא אפשר לקרוא בביקורת שלנו ש-ThePorcher הפנה אותך אליה.

פורסם
  • מחבר

לא בא לי להתפשר על מהירות גלישה/העברה של קבצים. האם כל המכשירים הללו תומכים במהירות כזו? אם כן אז עדיף ללכת על מכשיר אלחוטי בתקן g. לא?

פורסם

נכון לעכשיו, כל מכשירי ה-HomePlug אכן תומכים רק במהירות של 14Mbps. עם זאת, בעתיד, כמו שרשמתי בביקורת, צפוי לצאת הדור הבא של הרשת על גבי החשמל שתעבוד ב-100Mbps.

בכל מקרה, אם אתה לא מוכן להתפשר על מהירות, יכול מאוד להיות שהרשת הזו לא בשבילך. מכשירי רשת אלחוטיים בתקן 802.11G אכן בעלי מהירות מוצהרת גבוהה יותר משל מוצרי הרשת על גבי החשמל (54Mbps או 108Mbps בחלק מהמכשירים). רק אל תשכח שבאלחוט מרחק ישפיע על המהירות הרבה יותר מאשר ברשת קווית, והמהירות תצנח באופן יותר משמעותי ככל שאתה מתרחק. גם אם שני המכשירים האלחוטיים נמצאים באותו החדר ואחד ליד השני, הרשת לא מתפקדת במהירות המוצהרת. אז אם אתה מתכנן להרחיק אותם באופן ניכר אחד מן השני, אתה יכול לשער מה תהייה המהירות שתתקבל. כמו-כן, זכור גם שכל קיר המפריד בין המכשירים יפריע לתקשורת, ושזמן התגובה ברשת אלחוטית הוא ככלל גבוה יותר.

בעיקרון, הכל תלוי באיך אתה רוצה למקם את המכשירים. בתנאים האופטימליים רשת אלחוטית בתקן 802.11G תספק מהירויות טובות יותר מרשת על גבי חשמל. אך במקרים מסויימים, יכול מאוד להיות שאפילו רשת אלחוטית בתקן 802.11G לא תוכל לעבור את המהירות של רשת על גבי חשמל.

פורסם

הבנתי שלפעמים בבתים עם 3 פזות ה MSI עושה בעיות ...

פורסם
  • מחבר

btw הביקורת ששלחת אותי אליה טובה מאוד אך העימוד אינו מתאים להדפסה (רוחב העמוד גדול מרוחב ההדפסה). האם ניתן לשמור את המסמך בפורמט של doc או pdf?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים