עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית ל 3 מחשבים ללא ראוטר

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי היום שני מחשבים שמחוברים ברשת ע"י XP INTERNET CONNECTION SHARING ע"י כבל מוצלב.

למחשב הראשי יש 2 כרטיסי רשת, אחד מחובר למודם כבלים והשני מחובר בכבל מוצלב למחשב השני.

הכל עובד מצוין

הייתי רוצה להוסיף מחשב נוסף שיוכל להשתמש באינטרנט (למחשב החדש יש כרטיס רשת והוא מריץ XP SP1 כמו שאר המחשבים)

איך אני יכול לחבר גם אותו לאינטרנט בלי לקנות ראוטר ולשנות את ההגדרות של הרשת הקיימת? (לא חובה שמחשב #2 יכיר את המחשב החדש)

האם אפשר לעשות את זה עם HUB פשוט? אם כן אז איך? ואיזה כבלים והגדרות צריך?

תודה לעוזרים

פורסם

אפשר לעבוד עם עם האב/סוויץ פשוט וההגדרות יהיו בדיוק כמו עם כבל מוצלב (כאשר יש 2 לקוחות)

אתה צריך רק כבלים ישרים במקרה הזה (אלה אם יש לך סוויץ מודרני שיודע "להפוך" את הכבל ואז זה לא משנה)

אם יש לך חיבור קבוע ללא חייגן אתה יכול לעשות את כל העסק הרבה יותר פשוט עם סוויץ.

פורסם
  • מחבר

יש לי חיבור ללא חייגן

אם אני אקנה HUB איפה אני אחבר אותו ? בין המודם למחשב הראשי ולמחשב החדש?

ומה זה בדיוק SWITCH? איך הוא עוזר לי? והאם הוא יקר יותר?

ורק להיות בטוח - אני לא משנה כלום בחיבור בין הכרטיס רשת השני במחשב הראשי ובין המחשב שני (שכבר עובד ברשת)

תודה

פורסם

אם יש לך חיבור קבוע אתה יכול לשים את כל המחשבים על הגדרות אוטומטית, לחבר את כל המחשבים והמודם להאב/סוויץ ולקבל אינטרנט בכל המחשבים ללא תלות במחשב שרת.

סוויץ הוא האב משוכלל יותר, ההבדל במחיר אפסי, עדיף שתקנה סוויץ.

ההאב/סוויץ מתחבר לכל המחשבים בכבל ישר ולמודם בכבל ישר או מוצלב (תלוי לאיזה כניסה)

אם אתה עדיין רוצה להיות תלוי בשרת אז בשני המחשבים שכבר עובדים אתה לא משנה כלום.

פורסם
  • מחבר

כלומר, ללא שום שינוי בהגדרות קונפיגורציה כזו תעבוד:

(מקווה שהתמונה עלתה...)

*** האם שני המחשבים שמחוברים ל SWITCH יקבלו את אותו IP ?

האם יש דגם או תכונה מיוחדת של SWITCH שכדאי לקנות?

תודה על העזרה

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

תחבר את כל המחשבים לסוויץ עם כבל ישר (שוב אם הסוויץ תומך בהפיכת כבל אוטומטית אתה יכול גם עם מוצלב)

לא תצטרך לשנות שום הגדרה בשני המחשבים הקיימים אם אתה רוצה להמשיך להיות תלוי בשרת, אחרת יש לך אופציה אחרת.

ותקנה את ה-Switch הכי זול

פורסם
  • מחבר

בהנחה שאני מחבר את 3 המחשבים ל SWITCH

1. האם כל המחשבים שמחוברים ל SWITCH מקבלים את אותו IP? (שהוקצא ע"י ה ISP)

2. איך לא יהיה שינוי בהגדרות הקיימות, אם היום יש לי שני כרטיסי רשת ושתי הגדרות של רשת חיצונית ורשת פנימית, ואם הבנתי נכון, עכשיו צריך רק כרטיס רשת אחד?

3. האם יהיה קיים שיתוף קבצים בין כל המחשבים או רק חיבור אינטרנט? כי בין המחשב הראשי לשני האחרים אני חייב שיתוף קבצים

תודה

פורסם

בהנחה שאני מחבר את 3 המחשבים ל SWITCH

1. האם כל המחשבים שמחוברים ל SWITCH מקבלים את אותו IP? (שהוקצא ע"י ה ISP)

2. איך לא יהיה שינוי בהגדרות הקיימות, אם היום יש לי שני כרטיסי רשת ושתי הגדרות של רשת חיצונית ורשת פנימית, ואם הבנתי נכון, עכשיו צריך רק כרטיס רשת אחד?

3. האם יהיה קיים שיתוף קבצים בין כל המחשבים או רק חיבור אינטרנט? כי בין המחשב הראשי לשני האחרים אני חייב שיתוף קבצים

תודה

1. לא, כל אחד מקבל אחר נגיד 192.168.0.1, לשני 192.168.0.2, ולשלישי 192.168.0.17 (ככה זה אצלי, השלישי הוא שלי :silly:)

3. יהיה שיתוף קבצים ואינטרנט ומדפסות וכל החבר'ה

פורסם

אם אתה רוצה שממש לא יהיה שום שינוי בהגדרות אז תחבר את כל המחשבים לסוויץ ואת המודם תשאיר מחובר למחשב שאליו הוא היה מחובר קודם.

כל המחשבים יקבלו אותו IP חיצוני מהמודם ולכל המחשבים תהיה כתובת IP פנימית

פורסם
  • מחבר

קונפיגורציה כמו שציירתי למעלה - לא תעבוד?

כי אני צריך לקנות כבל רשת רגיל של 20מטר (כרגע יש לי כבל מוצלב כזה)

כלומר, האם אפשר לחבר רק שני מחשבים לSWITCH ואת השלישי ב ICS?

פורסם

אפשר אולי לגרום לזה לעבוד אבל זה יהיה מאד מסובך מבחינת הגדרות (וגם לא בטוח שזה יפעל)

אם יש לך את הבעיה של הכבל המוצלב תדאג לקנות סוויץ שתומך ב-auto MDI/MDI-X (שזה הפיכת כבל אוטומטי) או סוויץ עם כניסת up-link (שזו כניסה אחת כמו כניסה רגילה רק מוצלבת)

כמובן שעדיף אחד שתומך ב-MDI/MDI-X

פורסם
  • מחבר

אוקיי

תודה על העזרה HOLY

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים