עבור לתוכן

בעיה ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה! :jump: ויש לי בבית כ4 מחשבים והם מחוברים לרשת באמצעות "האב" (HUB) ובזמן האחרון גיליתי שאני לא יכול לשחק מחשק ברשת (נגד חבר או מישהו) אמרו לי שאני לא יכול ולא אוכל כי יש רק אייפיי (IP) אחד ויש 4 מחשבים וושאלתי אם יש פיתרון הם ענו: "לא בטוחים אבל נראה לנו שראוטר יפתור כאן את הבעייה"

השאלות העיקריות שלי:

1. מה ההבדל הממשי בין ראוטר להאב??

2.האם זה נכון שראוטר מקצה לכל מחשב ברשת כתובת IP שונה וחוקית

3.בטוח יש פה מישהו שיש לו ראוטר---> תוכל לבדוק לי אצלך ולעזור לי???

ישנו מחשב אחד שהוא כאילו "הראשי" הוא פנטיום 2 יש לו שני כרטיסי רשת שמאחד מהם יוצא כבל למודם הכבלים ומהשני יוצא כבל להאב ומההאב יוצאים כבלים לכל המחשבם שנשארו.....

ממש כמו במדריך שלכם....

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=44963.0

תודה רבה לכל העוזרים

אהה נזכרתי בשאלה... :roll: יש אפשרות לחבר את המודם ישירות להאב וכן לא אצטרך מחשב אחד שיתפקד "כשרת" (יש לי אינטרנט כבלים ונטויזין עם חייגן 750)

פורסם

אתה יכול לשחק משחקי רשת וכל מה שאתה רוצה באמצעות הHUB. פשוט תן כתובת IP לכל מחשב או שתבנה שרת DHCP.

1.האב זה פשוט מכשיר שמחבר בין מחשבים ברשת. נתב זה מכשיר שמחבר בין שתי רשתות שונות. (הכי נפוץ אינטרנט ורשת ביתית. שאתה מפעיל את האופצייה של ICS בWINDOWS אתה הופך אותו לנתב)

2. Router לא מקצה לכל מחשב כתובת חוקית! לRouter יש DHCP SERVER שזה שרת שעל הנתב עצמו שפשוט נותן כתובת IP לפי הRange שהקצת לו. אבל הוא לא נותן כתובת חוקית. כתובת חוקית זאת כתובת שמקבלים מספק האינטרנט. כתובת בRANGE של 192.168.0.0-192.168.0.255 ו10.0.0.0-10.0.0.255 הם כתובת לא חוקיות שנותנים למחשבים ברשת הביתית.

3. פשוט תן כתובת ידנית (סטטית) לכל מחשב לפי הטווח שהבאתי במספר 2.

מה הדגם של המודם של הכבלים שלך?

פורסם
  • מחבר

אחי התכוונתי משחק ברשת נגד חבר לא ממשב ברשת הפנימית שלי אז ככה יוצא שאם אני נותן לחבר שלי את האייפי שלי כדי שיתחבר אליי ונשחק ברשת הוא בעצם פונה לשרת! ולא אליי וכך אני לא יכול לשחק

הדגם שלי הוא: THOMSON TCM 315

ומה פירוש "או שפשוט תבנה שרת של DHCP"?

פורסם

אוקיי אני חשבתי שמדובר באותה רשת..

עדיין זה אפשרי. הTCP\[iP מדבר בפורטים. אתה פשוט צריך לדעת באיזה פורט עובד המשחק ולהפנות אותו למחשב שלך (חייב שלמחשב שברשת שלא מקבל כתובת חוקית תיהיה כתובת קבועה)

בחייגן האינטרנט שלך בAdvanced-Settings שם מפנים את הפורטים

אני אתן לך דוגמא

32_1105432134.jpg

שרת DHCP זה שרת שפשוט מחלק כתובת IP למחשבים ברשת הביתית ו ברשת האינטרנט. אתה מקבל את הכתובת IP שלך שאתה מחייג לאינטרנט מהשרת הDHCP של הספק.

במקרה שלך אם אתה רוצה לשחק משחקי רשת במחשבים שבתוך הרשת אתה חייב לתת להם כתובת ידנית בגלל שהפורט מופנה לIP המסוים הזה וכל פעם שאתה מחבר מחדש את המחשב לרשת הוא יקבל IP שונה.

פורסם
  • מחבר

וואלה אחי שיחקת אותה! אני חושב שהבנתי! עוד מעט אני אבדוק את זה ואודיע לך .... תודה רבה רבה! :yelclap:

אחי אין איזושהיא אפשרות שהמודם יהיה מחובר ישירות לההאב וכך אוכל לחסוך את המחשב הראשי?

ויש לי את אותה הבעיה בשליחה וקבלה של קבצים באייסיקיו ואם אני רוצה להפנות את הפורטים לכל המחשבים? אני רושם שם את האייפי שלהם?אם כן באיזה תו אני מפריד בינהם?(:;,)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים