עבור לתוכן

פרוייקט ל5 יחידות בסביבת NET.-שאלות חשובות

Featured Replies

פורסם

תודה :)

קודם כל מצאתי פה: http://www.codeproject.com/dotnet/Remoting.asp השוואה קצרה Remoting ל WebServices.

מעבר לזה, בMSDN וב.NetFramwort SDK יש שלל דוגמאות לטכנולוגיה, ות'כלס, הכי קל ללמוד מדוגמאות קוד. אצלי זה בתיקיה

C:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\SDK\v1.1\Samples\Technologies\Remoting

הוא אבל טיפה מסתבך שם, אפשר לעשות את זה קצת יותר פשוט, פשוט רושמים את כל הקלאסים בקוד (פחות גנרי, יותר קריא). חפש בשבילם בMSDN את WellKnownClientTypeEntry ו WellKnownSrviceTypeEntry. לשניהם יש דוגמאות לאיך לכתוב שירות Remoting ב3 שורות קוד.

בכלל, אם אתה רוצה אי פעם דוגמה לאיזהשהי טכנולוגיה של דוט נט אני בד"כ מחפש קודם כל ב www.codeproject.com. יש שם כמעט כל מה שרצית... מRemoting ועד ללשלוט על מסך LCD בקוד דוט נט (אם מישהו מהפורום מודינג רוצה, יש שם מדריך לא רע)

אם יש לך שאלות ספציפיות, שוב, תרגיש חופשי לפנות אלי בICQ.

עריכה: הרגע ראיתי איך להעתיק לינקים מMSDN :)

יש גם פה איזה מאמר: ms-help://MS.MSDNQTR.2003APR.1033/dnbda/html/bdadotnetarch16.htm

והנה פשוט עץ של מלא מלא דברים על REMOTING: ms-help://MS.MSDNQTR.2003APR.1033/cpguide/html/cpconaccessingobjectsinotherapplicationdomainsusingnetremoting.htm

יש שם בפנים סעחף שנקרא .Net Remoting Overview. הוא לא רע.

• תגובות 41
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תודה רבה, אני יסתכל על זה...

אני מכיר את ה CODEPROJECT, ומדי פעם אני מסתכל על קוד של דברים, אבל בגדול אני אוהב לקרוא קצת רקע על משהו לפני שאני משתמש / רואה קוד...

פורסם

אך שאני רואה את זה :

אם הוא חייב WS .(וזה מה שהוא כתב בתחילת הנושא)

האם ניתון לגשת מ winform שיושב ב client ל ws שיושב ב server .

ולקבל בחזרה נתונים?

אם כן , אז למה להסתבך עם remoting ?

זה פרוייקט פשוט שהוא כותב בשבועיים.

רק צריך לבדוק את היכולת הטכנולוגית של התקשורת....... שוב בין winform ששולח http request ל server

ומקבל בחזרה XML .

פשוט מאוד...

פורסם

אך שאני רואה את זה :

אם הוא חייב WS .(וזה מה שהוא כתב בתחילת הנושא)

האם ניתון לגשת מ winform שיושב ב client ל ws שיושב ב server .

ולקבל בחזרה נתונים?

אם כן , אז למה להסתבך עם remoting ?

זה פרוייקט פשוט שהוא כותב בשבועיים.

רק צריך לבדוק את היכולת הטכנולוגית של התקשורת....... שוב בין winform ששולח http request ל server

ומקבל בחזרה XML .

פשוט מאוד...

יש SERVER SIDE EVENTS, שזה כולל דברים שהשרת יוזם (למשל, להודיעה ללקוח שמישהו עזב, שמישהו רוצה לדבר איתו, שמישהו עשה LOGIN), וכו'... מכיוון שה WS הוא לא חיבור תמידי, אלה PER CLIENT REQUEST אז השרת לא יוכל לשלוח את ההודעה על ה EVENT, עד שהלקוח יזום איזושהי התקשרות... זה לא מצב אידילי כמובן בסוג כזה של תוכנה... (אלה אם אני טועה בהבנת הפרוטוקול)....

הרבה יותר טוב, זה PROTOCOL שהוא מחובר כל הזמן בין השרת ללקוח ובו שתי הצדדים יכולים ליזום הודעות אחת לשני...

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שלא חשוב פה מה יותר יעיל או טוב..

זה פשוט פרוייקט למגמה וזה חייב להיות קשור לWS אז אני חייב להשתמש בו..

בטוח שפרוטוקול פתוח הרבה יותר..אבל אין מה לעשות יכול להיות שנקצץ קצת

לדוגמא אני לא יעשה דברים כמו שמישהו מתחבר או מתנתק, אני יעשה רשימה כללים וכששולחים הודעה זה יעשה בדיקה אם הנמען מחובר אם כן ישלח לו אם לא תופיע הודעה שהוא לא מחובר כרגע. אני לא חייב להרים פה פרוייקט ממש ברמה אני מספיק הלכתי רחוק העיקר העיקרון של הWS והפעולות שלו..

פורסם

אם אתה חייב WS, תמיד אפשר פשוט להגיד שהקליינט כל 5 שניות יקרא לשרת ויבקש את כל הפניות החדשות אליו. יקח להודעות טיפה זמן, אבל זה יעבוד...

פורסם
  • מחבר

כן כנראה זה מה שאני יעשה..

כמו שאמרתי זה לא חייב להיות מקצועי כמו אייסי זה כבר מעל ומעבר לפרוייקט ל5 יח' במיוחד כרגע..

פורסם

WS נועד כדי לחלוק מידע ביו servers.

בניתי אתר למסחר אלקטוני (לדוגמא) שבו אפשר לבצע הזמנות של חדרים במלון.

את המידע על החדרים אני מביא בעזרת ws (שולח פרמטרים כמו מס כוכבים,אזור,ומספר אנשים)

מה שאני מקבל בחזרה מserver של חברה אחרת שאני משלם לה על השרות הוא רשימת בתי מלון ופרטים נוספים.

וכו ...

מה שאתה מבקש אפשר לבנות גם באפליקציית אינטרנט רגילה (דפי aspx).

אתה יכול לפרט מה הדרישות לפרוייק יותר בהרחבה?

השימוש ב WS הוא בדרך כלל שימוש פנימי של אפליקציה שצריכה להביא מידע משרת מרוחק.

ולשאלה הבאה אך יהיה בנוי ה client שלך?

winforms או דפדפן (explorer/firefox) ?

בו נמשיך הלאה ... הדיון דורך במקום.

פורסם
  • מחבר

אני ינסה לחפש את הדרישות לפרוייקט כקובץ WORD כי זה פשוט די הרבה..

על שאלת הקליינט עניתי-דף אינטרנט ASPX.

אם אתה רוצה דוגמא יש את הICQ2GO שזה בערך אותו עיקרון(עיצוב).

פורסם

ok

אז תפרט יותר ...

אפשר להתחיל לבנות איפיון.

מי איפה למה כמה.

הוספתי דוגמא ל WS שגוגל מספק.

רק רציתי להמחיש מימוש מהעולם ה"אמיתי".

שוב ההיתרונות :

כתיבה מול פונקציות שכתובות באפליקציה שלך בעזרת ה proxy שנוצר.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

יש בעיה קצת יותר דחופה מאשר הפרוייקט הסופי שאני מנסה לפתור

ב Visual.NET 2003 אני מנסה להשתמש במחשב אחר שישמש כסרבר לעבודות שלי, אני רוצה שמחשב ברשת שלי יכיל את השרת וכל התיכנות אני יעשה במחשב שלי. אני ברשת של 2 מחשבים XP PRO SP2, התקנתי במחשב השני IIS וכל מה שצריך לNET ועכשיו כשאני מנסה להתחבר לסרבר הוא מראה לי את כל המאפיינים שלו אבל לא מאשר לי להתחבר אליו הוא אומר שאין גישה. איך אני יכול לפתור את בעיית הגישה הזאת?

הIIS עובד די טוב כשהוא מותקן אני מצליח לגשת לאתר שנמצא בו תוך שימוש ב 192.168.0.2 שזה בעצם האייפי הפנימי שלו ברשת.

אני חייב לעשות את זה כי ממש לא מתחשק לי שהמחשב שלי (שד"א ראשי ומחובר ישירות למודם) ישמש כIIS.

בקשר לנושא המקורי של הת'רד אני יעלה את הדרישות מהפרוייקט עפ"י הבוחנים בהמשך..

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תבדוק אם ה Firewall של ה XP ב ON.

ואם כן תכבה אותו.

וכדי לגשת למחשב ברשת ...

http:\\<computername>\localhost\virtualDirectoryName

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים