עבור לתוכן

צריך עצות והדרכה, להקמת 3 רשתות ביתיות, הרבה שאלות.

Featured Replies

פורסם

אז ככה.

אני צריך להקים 3 רשתות, הנה הדרישות:

הראשונה: צריך לפצל חיבור ADSL, עם מודם ALCATEL, לרשת אלחוטית ש2-3 מחשבים ניידים יתחברו אליו ב802.11, לא משנה אם A B או G (מהירויות), פשוט לפצל את החיבור, שכל הזמן יפעל ו3 מחשבים ניידים יוכלו להתבר אליו ברשת אלחותית ולגלוש באינטרנט.

עכשיו שאלה בקשר לזה, המחשבים הניידים האלה מטיילים הרבה בין רשתות, בWIN XP צריך לשנות איזה הגדרות קבועות או משהו? פשוט המחשבים האלה כל הזמן על רשתות שונות ואי אפשר לשנות להם את ההגדרות ספציפית לרשת הזו.

הדרך הפשוטה ביותר היא ROUTER אלחוטי? קניתי ROUTER אלחוטי יקר של DLINK וצריך לשנות הגדרות IP ונראה לי DNS בWINDOWS!

השניה: חיבור כבלים עם מודם של מתב, אליו יתחברו מחשב רגיל (שולחני) ומחשב נייד. עכשיו פה המחשב הנייד לא חייב להתחבר באלחוטי אם זה הרבה יותר יקר ומסבך את העניינים. אז אפשר להשתמש בHUB? או ROUTER פשוט? למשל הDLINK DI-604 ישרת אותי פה אם אני לא רוצה אלחוטי? זה ממש פשוט לסדר את הרשת הזאת?

השלישית: בעצם אותן דרישות כמו השניה, רק שפה זה ADSL עם מודם של SAMSUNG, מקסימום 3 מחשבים.

אני ממש צריך כבר לעשות את כולן דחוף כי דחיתי את זה הרבה זמן כבר, אז אם אתם יכולים להדריך אותי בערך מה אני צריך לקנות ולעשות ודברים מומלצים.

*לציון: יש לי כבר כמה דברים. יש לי ROUTER אלחוטי DI-624, עוד ROUTER אלחוטי DI-714P אבל נשרף לו הספק כוח החיצוני שהכניסו אותו ל220V שהוא מחו"ל בנוי ל110V, עכשיו אני צריך למצוא ספק מתאים, יש לי HUB של KINGSTON יחסית ישן אבל פועל, אחרון יש לי ROUTER רגיל ופשוט של NETGEAR גם בלי ספק כוח דגם RP614.

תודה לעונים!

פורסם

בנוגע לרשת הראשונה, הפעל את שרת ה DHCP בראוטר והגדר את כרטיסי הרשת האלחוטיים שיקבלו IP אוטומטית.

בנוגע לרשתות הנוספות, אין לי כח כרגע לנבור במפרטים של הראוטרים שכבר יש לך על מנת לראות באיזה פרוטוקולים הם תומכים :) אולי אחר כך.

בכל מקרה, ממליץ נגד שימוש בהאב אם הרשת תשמש גם להעברת מידע וקבצים בין המחשבים.

פורסם

קצת בעייתי כל העניין.

הראשונה:

אם אתה נותן לכרטיסי הרשת לעבוד עם IP מה-DHCP, תהיה לך בעיה לפתוח פורטים ב-NAT/PAT.

מאוד משנה לך אם 802.11a או תקן אחר, כיוון ש-802.11a עובד בתדרים בסביבות ה-5Ghz ואינו תואם ל-802.11b/g.

אם המחשבים מטיילים הרבה בין רשתות אתה תצטרך בכל פעם להחליף ב-Windows את ה-SSID המוגדר ע"מ שהכרטיס האלחוטי יזהה את הרשת, אלא אם אתה מגדיר ב-WAP (הראוטר האלחוטי) שיפיץ את ה-SSID (דבר מאוד לא מומלץ מחשש שיכנסו לך לרשת). אם אני לא טועה אפשר להגדיר שהראוטר יפיץ את ה-SSID ויעבוד עם MAC Filtering, אבל אז צריך לקנפג את הראוטר בכל פעם שמישהו מזדמן (חבר עם מחשב נייד למשל) רוצה להתחבר לרשת שלך...

השניה:

מדובר על חיבור כבלים עם חייגן או ללא חייגן? בכל מקרה מדובר ברשת קטנה ואני מאמין שניתן למצוא פתרון זול גם באלחוט.

השלישית:

הפוך את הסמסונג לראוטר, חבר אותו ל-Hub או Switch, ותהנה מהחיים. אם אתה רוצה גם אלחוט, אתה יכול לרכוש ראוטר ADSL אלחוטי או לחבר WAP ל-Hub או כל דבר שנראה לך לנכון...

פורסם
  • מחבר

או קיי כמה שאלות.

איך אני הולך את הSAMSUNG לROUTER? איך אני מקים את כל העניין? אולי תוכל לכוון אותי למקום שיכול להדריך אותי אולי איזה מאמר או משהו?

אז עדיף להגדיר את זה בתור B או G?

מדובר על כבלים שאמור להיות עם חייגן אבל משום מה פועל בלי.

נראה לי הכי הרבה עזרה אני צריך עם להקים את הראשונה.

תודה.

פורסם

אם שירותי הרשת הראשונה (אלחוטית) הם רק אינטרנט תגרום לראוטר לשתף חופשי (dhcp , בלי אבטחה). כמו בבתי הקפה  ;)

או קיי כמה שאלות.

איך אני הולך את הSAMSUNG לROUTER? איך אני מקים את כל העניין? אולי תוכל לכוון אותי למקום שיכול להדריך אותי אולי איזה מאמר או משהו?

אז עדיף להגדיר את זה בתור B או G?

מדובר על כבלים שאמור להיות עם חייגן אבל משום מה פועל בלי.נראה לי הכי הרבה עזרה אני צריך עם להקים את הראשונה.

תודה.

1. עדיף G- יותר מהיר (54מסלש מול 22 של B) ויותר מאובטח (אם תשתמש באפשרויות של התקן הזה)

2.תבדוק את האופציות בראוטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים