עבור לתוכן

השוואה בין Hyundai Q17 ל-Samsung 710TM

Featured Replies

פורסם

מכיוון שאני הבעלים המאושרים של 2 המסכים האלה וצצות המון שאלות בזמן האחרון לגבי מסכי LCD 17 החלטתי לכתוב בשבילכם השוואה.

תמונות

ראש בראש

lcd10.jpg

ראש בראש

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Samsung SyncMaster 710TM

Hyundai ImageQuest Q17+

Hyundai ImageQuest Q17+

Hyundai ImageQuest Q17+

Hyundai ImageQuest Q17+

נתונים יבשים

Samsung SyncMaster 710TM

גודל - 17 אינץ

פנל - Samsung Samsung 170EU-L11 

רזולוציה אופטמלית - 1280X1024

זמן תגובה - 12ms

בהירות - 300 cd/m2

קונטרס - 1:600

צבעים - 16.2 מליון

זוית צפיה - 160° horizontal/160° vertical

כניסות - D-sub + DVI

ספק פנימי

Pivot

רמקולים

מחיר שאני קניתי - 2300 שקל (בנעה מחשבים)

לינק לאתר הייצרן (בשפה זרה)

Hyundai ImageQuest Q17+

גודל - 17 אינץ

פנל - Samsung Samsung 170EU-L11 

רזולוציה אופטמלית - 1280X1024

זמן תגובה - 12ms

בהירות - 300 cd/m2

קונטרס - 1:500

צבעים - 16.2 מיליון

זוית צפיה - 135° horizontal/150° vertical

כניסות - D-sub + DVI

ספק פנימי

רמקולים

USB hub 1.1 - יש 2 יציאות עם הספקת חשמל עצמאית.

מחיר שאני קניתי - 1701 שקל (נקנה במכירה פומבית בחנות רגילה עולה 2200 שקל בערך)

לינק לאתר הייצרן

השוואת נוחות ועיצוב

אין לי שום ספק שה-710TM פשוט הרבה יותר נוח מכל הבחינות.

1. יש הרבה יותר חופש לכוון את המסך (פיזית) לכל כיוון, אפשר להגביה ולהנמיך אותו ב-10 ס"מ בערך.

2. הבסיס שלו מסתובב.

3. הוא נראה הרבה יותר טוב בגלל המסגרת הדקה שלו.

4. התפריטים של ה-710TM פשוט הרבה יותר נוחים. האפשרות ל-4 פרופילים למצבי עבודה שונים (ע"י שינוי הבהיהות והקונטרס) פשוט עושה את ההבדל. בנוסף ה-710TM תומך ב-VESA שזה סטנדרט של כיוון התמונה בתוכנה מתוך הוינדוס.

5. Pivot (סיבוב של המסך ב-90 מעלות)

הדבר היחיד שיש ב-Q17 ויכול להיות חסר ב-710TM הוא ה-USB hub, רק חבל ש-Hyundai לא לחשבו לשים את הכניסה שלו מאחורה ולא בצד וממש חבל שהוא רק USB 1.1.

בנוסף ב-710TM יש שליטה על עוצמת הקול מה שחסר ב-Q17 (מצאתי איפה אפשר לשנות, זה פשוט ממש לא נוח), ב-Q17 יש רק mute (ושוב למה החיבור שלו בצד ולא מאחורה?!)

השוואה איכות תמונה

אני אישית לא מצאתי שום הבדל, שמתי אותם אחד ליד השני כאשר ה-Q17 מחובר ל-D-sub וה-710TM ל-DVI ועבדתי ככה כמה שעות. (כנראה בגלל שזה בדיוק אותו פנל)

אחריות

כאן מתגלה החיסרון הגדול של הסמסונג. היבואן בארץ חיון הפצה החליט על מדיות של החלפת מסך רק אחרי 20 פיקסלים שרופים כאשר קבוצה של פיקסלים תספר כקבוצה אחת. לעומת זאת היבואן של ה-Q17 קבוצת ח.י מחליפה מסך אחרי 3 פיקסלים שרופים.

מסקנה - אם אתם לא מפחדים מפיקסלים שרופים ויש לכם את התקציב ללכת על ה-710TM.

פורסם

לא ברור לי איך נתת המלצה למסך שיקר ב 600 שקל נותן אחריות מחורבנת ואיכות זהה למסך הזול..

בכל מקרה, איפה מצאת את היונדאי במחיר של 1700?

פורסם

הוא קנה אותו במכירה פומבית, המחיר הממוצע של היונדאי כיום הוא 2200, כמו ה710TM בערך.

תודה רבה על ההשוואה.

ראיתי ביקורת על הQ17+ וזהו הסיכום.

http://www.gamerseurope.com/articles/605

So what we have here is a very polished, very complete, and indeed very, very good product. Hyundai has come out with a screen that actually appeals to the most discerning corner of the PC market, the gamer, and we have to applaud them for that. Or at least we would, if we weren't too busy getting heartily drunk.

אז כנראה שהוא מסך ממש טוב.

דרך אגב, בביקורת כתוב שהמחיר של הQ17+ הוא 490 אירו, שזה 2800 שקל, התאריך של הביקורת הוא לפני חודשיים, אך עדיין איך זה הגיוני?

עריכה: עוד שאלה קטנה,

כמו שאתה רואה אני כרגע עם הGeForce4 אין בו DVI, האם יש הבדל בין התמונה של היונדאי עם הDVI לזאת עם הD-Sub?

בכל מקרה, ממש בקרוב אני קונה R9550 128BIT שיש בו DVI, אבל רציתי לדעת.

פורסם

אני לא אהבתי את העיצוב של ה Q17

אבל האחריות של היונדאי יותר טובה.אז עדיף ללכת אליו.

אני לא מבין איך לא ראית הבדל שתי המסכים היו אחד ליד השני חייב להיות הבדל :yelclap:

פורסם

אני לא אהבתי את העיצוב של ה Q17

אבל האחריות של היונדאי יותר טובה.אז עדיף ללכת אליו.

אני לא מבין איך לא ראית הבדל שתי המסכים היו אחד ליד השני חייב להיות הבדל  :yelclap:

אם זה אותו פאנל [וכנראה שכן, מה שבטוח שהQ17+ הוא 12MS] רוב הסיכויים שהוא לא יראה הבדל.

פורסם

זה שעשה את ההשוואה תסתכל מאחורה ותגיד לי בבקשה מה היא שנת היצור של המסך הזה כי שלי קצת שונה ..אין לי את המדבקה הזו בצד השמאלי למעלה כתוב לי למשל בפינה הימנית למעלה עוד דדברים חוץ מה-q17

פורסם
  • מחבר

ה-Q17+ מיולי 2004.

פורסם

והמסכים שנמכרו לפני יולי 2004 מה ההבדל בינהם?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג

היה קודם Q17 (בלי פלוס שהיה 20ms)

אחריו היה Q17+ עם פנל של 16ms (אין לי מושג של איזה חברה)

פורסם

20ms????????????????????????????הקפצת לי את הלב אתה רוצה להגיד לי שיש לי מסך 20ms?????!!?

פורסם

עריכה: עוד שאלה קטנה,

כמו שאתה רואה אני כרגע עם הGeForce4 אין בו DVI, האם יש הבדל בין התמונה של היונדאי עם הDVI לזאת עם הD-Sub?

במסכים עם יציאת DVI, איכות חיבור ה-VGA הינה ירודה יותר מהאיכות במסכים עם VGA בלבד שכן החברות מעדיפות להתרכז באיכות התמונה בחיבור ה-DVI.

פורסם
  • מחבר

אני לא הרגשתי הבדל בין ה-VGA ל-DVI בסרטים (שר הטבעות 3) ובמשחקים (NFSU2)

אבל בשביל לבדוק אם באמת יש הבדל צריך 2 מסכים כאלה כאשר אחד מחובר ל-DVI והשני ל-VGA, מישהו רוצה לתרום לי עוד מסך?

Vladgi - לא בטוח מה יש לך, איזה דגם רשום עליו ומאיזה שנה?

פורסם

אין לי מושג

היה קודם Q17 (בלי פלוס שהיה 20ms)

אחריו היה Q17+ עם פנל של 16ms (אין לי מושג של איזה חברה)

הQ17+ זה לא רק זה של ה12MS?

ומנטלי, זה לא כ"כ משנה לי כי גם ככה ממש בקרוב אני מחליף לR9550.

פורסם

שים לב כי בחיבור ה-VGA מופיעות נק' קטנות אשר נראות במיוחד בסרטים מצויירים.

פורסם
  • מחבר

כשחיברתי למחשב שלי ב-clone ראיתי המון נקודות קטנות, כשעברתי ל-single זה נעלם (אני מניח שזה בעיה בכרטיס מסך הזול שלי)

בידקתי קצת והיה Q17 עם 20ms והיה Q17 עם 16ms וה-Q17+ הוא רק 12ms (ומצאתי רק כאלה עם פנל של סמסונג)

מצטער על ההטעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים