עבור לתוכן

ההסתברות שלשלושה אנשים מתוך 48 יהיה באותו יום יומולדת

Featured Replies

פורסם

דווקא כן אינטואיטיבי השאלה איך אתה מסתכל על זה

אתה יכול גם להסתכל על זה ככה

רוב הסיכויים שבחרת בבחירה הראשונה כלום(כי יש יותר דלתות עם כלום)

ואז ברגע שהוא חושף דלת של כלום ורוב הסיכויים שאתה גם בחרת כלום אז רוב הסיכויים שהדלת שנותרה היא המכונית

• תגובות 52
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא שמעתי אף פעם את הסיפור על האישה (שסביר להניח שגם לא נכון)

יש נוסחא לשינוי ההסתברות על סמך מידע חדש (נוסחאת בול אני חושב)

אפשר להסביר את האינטואיציה שלה בסיכוי שיופיע פיל ברחוב (די נמוך) אבל אם אתה שומע מוזיקה של קרקס הסיכוי שתראה פיל גבוה בהרבה

פורסם

דווקא כן אינטואיטיבי השאלה איך אתה מסתכל על זה

אתה יכול גם להסתכל על זה ככה

רוב הסיכויים שבחרת בבחירה הראשונה כלום(כי יש יותר דלתות עם כלום)

ואז ברגע שהוא חושף דלת של כלום ורוב הסיכויים שאתה גם בחרת כלום אז רוב הסיכויים שהדלת שנותרה היא המכונית

נכון, אבל רוב האנשים לא מסתכלים על זה ככה...

והסיפור עם האישה כן נכון... ככה השאלה הזאת הגיעה לראשונה לעולם הרחב וזאת עובדה...

ראיתי על השאלה ספציפית הזאת בשני ספרים (אחד מהם זה המקרה המוזר של הכלב) ובשניהם הם כתבו שככה זה התחיל.

פורסם

אל תגרמו לי לעבור לפיזיקה ולחתול של שרדינגר!

איזה חתול ?

LOL, נזכרתי עכשיו במדור ברווז עיתונאי בבלייזר האחרון (דצמבר), שהם לקחו חתול והדביקו עליו פרוסה עם הצד המרוח למעלה.. :smile1:

פורסם

תאמין לי שאתה לא רוצה לדעת מה זה החתול...

למען האמת לי אין כוח לכתוב כל כך הרבה (זה לפחות עמוד A4 של כתיבה להסביר את זה)

בגדול זה סתם דרך להדגים משהו הכי לא הגיוני בפזיקיה קוונטית (שבאמת קורה) על חתול.

עם אתה ממש רוצה לדעת תחפש בגוגל

Schrodinger's cat

אבל כדי להבין את זה באמת ועד כמה זה לא הגיוני אתה חייב למצוא מקום שמקשר בין לזה לבין ניסוי יאנג (רק עם פוטונים בודדים)

פורסם

זה החתול ששמים אותו בקופסא ועד שלא פותחים אותה אז ההסתברות שהוא חיי או מת שווה??

פורסם

שרדינגר

צורה אינטואיטיבית להבין את המונח דואליות, בהקשר של תורת הקוונטים

באופן בסיסי, דמיין תיבה שבתוכה מיכל מלא ציאניד קטלני. המיכל הזה עשוי להיפתח מעצמו, בהיסתברות חצי. כעת דמיין שאתה מכניס לתוך התיבה עם המיכל חתול, וסוגר את התיבה. כרגע אין לך מושג אם החתול חי או מת. במקרה כזה נהוג לומר שהוא במצב דואלי, או חי-מת, כל עוד אתה לא פותח את התיבה. ברגע שתפתח אותה, החתול "יקרוס" לאחת האפשרויות, או חי או מת.

פורסם

שרדינגר

צורה אינטואיטיבית להבין את המונח דואליות, בהקשר של תורת הקוונטים

באופן בסיסי, דמיין תיבה שבתוכה מיכל מלא ציאניד קטלני. המיכל הזה עשוי להיפתח מעצמו, בהיסתברות חצי. כעת דמיין שאתה מכניס לתוך התיבה עם המיכל חתול, וסוגר את התיבה. כרגע אין לך מושג אם החתול חי או מת. במקרה כזה נהוג לומר שהוא במצב דואלי, או חי-מת, כל עוד אתה לא פותח את התיבה. ברגע שתפתח אותה, החתול "יקרוס" לאחת האפשרויות, או חי או מת.

כן, זה בקטן

אבל התופעה שזה בא להסביר זה מה שבאמת מוזר, אם אתה רוצה תסביר, לי אין כוח לכתוב כל כך הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים