פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים דווקא כן אינטואיטיבי השאלה איך אתה מסתכל על זהאתה יכול גם להסתכל על זה ככהרוב הסיכויים שבחרת בבחירה הראשונה כלום(כי יש יותר דלתות עם כלום)ואז ברגע שהוא חושף דלת של כלום ורוב הסיכויים שאתה גם בחרת כלום אז רוב הסיכויים שהדלת שנותרה היא המכונית
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים מחבר לא שמעתי אף פעם את הסיפור על האישה (שסביר להניח שגם לא נכון)יש נוסחא לשינוי ההסתברות על סמך מידע חדש (נוסחאת בול אני חושב)אפשר להסביר את האינטואיציה שלה בסיכוי שיופיע פיל ברחוב (די נמוך) אבל אם אתה שומע מוזיקה של קרקס הסיכוי שתראה פיל גבוה בהרבה
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים דווקא כן אינטואיטיבי השאלה איך אתה מסתכל על זהאתה יכול גם להסתכל על זה ככהרוב הסיכויים שבחרת בבחירה הראשונה כלום(כי יש יותר דלתות עם כלום)ואז ברגע שהוא חושף דלת של כלום ורוב הסיכויים שאתה גם בחרת כלום אז רוב הסיכויים שהדלת שנותרה היא המכוניתנכון, אבל רוב האנשים לא מסתכלים על זה ככה...והסיפור עם האישה כן נכון... ככה השאלה הזאת הגיעה לראשונה לעולם הרחב וזאת עובדה...ראיתי על השאלה ספציפית הזאת בשני ספרים (אחד מהם זה המקרה המוזר של הכלב) ובשניהם הם כתבו שככה זה התחיל.
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים אל תגרמו לי לעבור לפיזיקה ולחתול של שרדינגר! איזה חתול ? LOL, נזכרתי עכשיו במדור ברווז עיתונאי בבלייזר האחרון (דצמבר), שהם לקחו חתול והדביקו עליו פרוסה עם הצד המרוח למעלה..
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים תאמין לי שאתה לא רוצה לדעת מה זה החתול...למען האמת לי אין כוח לכתוב כל כך הרבה (זה לפחות עמוד A4 של כתיבה להסביר את זה)בגדול זה סתם דרך להדגים משהו הכי לא הגיוני בפזיקיה קוונטית (שבאמת קורה) על חתול.עם אתה ממש רוצה לדעת תחפש בגוגלSchrodinger's catאבל כדי להבין את זה באמת ועד כמה זה לא הגיוני אתה חייב למצוא מקום שמקשר בין לזה לבין ניסוי יאנג (רק עם פוטונים בודדים)
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים זה החתול ששמים אותו בקופסא ועד שלא פותחים אותה אז ההסתברות שהוא חיי או מת שווה??
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים שרדינגרצורה אינטואיטיבית להבין את המונח דואליות, בהקשר של תורת הקוונטיםבאופן בסיסי, דמיין תיבה שבתוכה מיכל מלא ציאניד קטלני. המיכל הזה עשוי להיפתח מעצמו, בהיסתברות חצי. כעת דמיין שאתה מכניס לתוך התיבה עם המיכל חתול, וסוגר את התיבה. כרגע אין לך מושג אם החתול חי או מת. במקרה כזה נהוג לומר שהוא במצב דואלי, או חי-מת, כל עוד אתה לא פותח את התיבה. ברגע שתפתח אותה, החתול "יקרוס" לאחת האפשרויות, או חי או מת.
פורסם 2004 בדצמבר 1920 שנים שרדינגרצורה אינטואיטיבית להבין את המונח דואליות, בהקשר של תורת הקוונטיםבאופן בסיסי, דמיין תיבה שבתוכה מיכל מלא ציאניד קטלני. המיכל הזה עשוי להיפתח מעצמו, בהיסתברות חצי. כעת דמיין שאתה מכניס לתוך התיבה עם המיכל חתול, וסוגר את התיבה. כרגע אין לך מושג אם החתול חי או מת. במקרה כזה נהוג לומר שהוא במצב דואלי, או חי-מת, כל עוד אתה לא פותח את התיבה. ברגע שתפתח אותה, החתול "יקרוס" לאחת האפשרויות, או חי או מת.כן, זה בקטןאבל התופעה שזה בא להסביר זה מה שבאמת מוזר, אם אתה רוצה תסביר, לי אין כוח לכתוב כל כך הרבה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.