עבור לתוכן

הדלקה וכיבוי המחשב . או האם כדאי להשאיר את המחשב דולק ?

Featured Replies

פורסם

בקיצור, השעה מאוחרת.. וכמה אנחנו משלמים בערך לחברת חשמל בחודש על המחשבים היקרים שלנו?

פורסם

לא כולל מסך באיזור ה100 שקל לחודש אולי קצת יותר תלוי כמה עומס יש לך על הספק...

אם אתם אומרים שהמסך זה עוד פעם אותו סכום אז 200 אבל תצאו מנקודת הנחה שאנשים יכולים לכבות את המסך בלילה כמוני...

מסך 17 אינץ' של LG שהוא נהדר לדעתי דרך אגב...

פעולה רגילה: 105 וואט ומטה...

בהשהיה: 15 וואט ומטה...

וכשהוא כבוי: 3 ומטה...

רוב מכשירי החשמל עדיין צורכים מעט חשמל גם שהם כבויים אני לא רואה סיבה למה המסך עושה את זה אבל ככה הוא....

פורסם

אם הספק שלך הוא סתם ג'נריק אני לא ממליץ לך...

אני מכיר מישהו שהיה לו ספק ג'נריק והוא השאיר את המחשב דלוק 24\7 אבל אחרי איזה חודש הספק התחמם יותר מדי ונשרף... לכן תשיג ספק עם קירור טוב (כמו אלה של Enermax לדוגמא עם 2 מאווררים..)

פורסם

חבל על החשמל , במיוחד שהתעריפים של החשמל התייקרו בזמן האחרון .

בד"כ מעל 8 שעות כדאי לכבות .

מבדיקה מהירה באתר של חברת החשמל http://www.israel-electric.co.il

עולים הנתונים הבאים:

כל קוט"ש (כלומר 1000 וואט לשעה) עולים 34.96 אג' מחשב בממוצע צורך בין 0.11 ל 0.15 קוט"ש, כלומר גם אם תפעיל את המחשב

24/7 זה יעלה לך 108 ש"ח לחודש בין 30 ימים.

עכשיו תעשה את החשבון ותחליט בעצמך.

פורסם

תוספת של 108 שקל לחשבון לא באה בחשבון !

אני אנסה לסכם את החסרונות במחשב דולק כל היום .

כשהמאווררים עובדים 24 שעות , הם שואבים כמויות גדולות של אבק - קיבלתם בלאי מאווררים והרבה ליכלוך .

דיסק קשיח מסתובב , ומסתובב , MTBF שלו מוגבל - והריי לכם בלאי .

ראוי להדגיש שמחשב עובד , ז"א רכיבי אלקטרוניקה שמוזרם בהם זרם ומקבלים מתח 24 שעות ביממה , אינו גרום לבלאי !!!

ידוע שעדיף לאכסן נגדים ורכיבי אלקטרוניקה תחת מתח חשמלי , וזרם ע"מ לשמור עליהם .

פורסם

לפי מירב ידיעתי הכיבוי וההדלקה גורם יותר נזק לדיסק הקשיח מאשר ה"בלאי" של סיבוב מתמיד.

פורסם

אתה ממש בטוח שכשהמחשב לא נמצא בעבודה ההארד דיסק ממשיך להסתובב??? זה לא נשמע לך קצת אדיוטי? כמו סידי רום כשהוא לא בשימוש הוא לא מסתובב.....

פורסם

אפשר להגדיר בשמירת האנרגיה זמן כיבויי לדיסקים אבל כעיקרון הם ממשיכים לפעול.

פורסם

אז למה אני שומע את ההארד דיסק שלי מסתובב או לפחות מגביר קצב בצורה רצינית רק כשאני מתחיל להשתמש בו בין אם זה להתקנה או הפעלת משחק (אני לא שומע את הסידירום כי המשחק הוא ללא סידירום(אחרי שיפוץ קטן))

בכל מקרה ההארד דיסק הקודם שלי שי WD התקלקל ואני לא חושב שהסיבה היא פעולה מתמדת כי הייתי מכבה אותו כי לא היתה לי סיבה להשאיר דולק.... ובכל זאת בוקר בהיר אחד כשאני מנסה להפעיל את המחשב.... (קליק קליק קליק קליק) במקום קולות סיבוב נעימים....

בקיצור לא עובד יותר כמה חבל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים