עבור לתוכן

מה שאילנה דיין שכחה לספר לנו - ירי ממוצב גירית

Featured Replies

פורסם

לפני מספר ימים הכינה אילנה דיין כתבת תחקיר על האירוע של הירי ממוצב גירית על הילדה הפלסטינית.

בכתבה הועלו מספר שאלות נוקבות לגבי תיפקוד החיילים בשטח ועל וידוא ההריגה של המ"פ.

כצפוי, כתבה זו עוררה סערות בדיון הציבורי והגיע לשיא כאשר אילנה דיין ממש רבה עם דוברת צה"ל על איכות ואמינות הכתבה בכנס הרצליה.

היום אני קורא את כתבתו של משה גורלי במוסף שבת של מעריב, בה הובאו מספר קושיות על איכות ואמינות הכתבה.

מומלץ מאוד לקרוא, ואולי להתחיל להטיל ספק במה שמספרים לנו בתקשורת.

לא חסרות כתבות מקצועיות שהם מאוד מגמתיות ומטעות את הציבור.

הפרט שמאוד הרגיז אותי בכתבה של אילנה דיין זו העובדה שהילדה הנחמדה והמתוקה של הפלסטינים ממש לא הלכה לבית ספר.

אילנה, איך שכחת לספר לנו את זה?

יותר נכון, איך התעקשת שהילדה אכן הייתה בדרכה לבית ספר?

קטע מהכתבה + תמונה שפורסמו בכתבה של משה גורלי:

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

• תגובות 46
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

why am i not surprised...

ועוד הערה: בנוסף לחוסר האמינות והתחקיר העיתונאי (שלצערי זו לא הפעם הראשונה, ועוד יותר לצערי כנראה לא הפעם האחרונה), מה עם ההסברה הישראלית?

איפה לעזאזל דובר צה"ל?!

אולי במקום לחפש שירים לאינתיפאדה, שיעשה את העבודה שהוא מונה לעשות?

התמונה הזאת הייתה צריכה להיות חקוקה במוחו של כל צרכן תקשורת בעולם!

לא יכול להיות מצב בו אנחנו יושבים מהצד ומסתכלים על התדמית העולמית (ולא פחות חשוב - הפנימית) של מדינת ישראל וצה"ל נרמסת, ולא עושים כלום!

ופה המחדל האמיתי, אפילו יותר מחוסר התחקיר וסילוף העובדות של העיתונות.

פורסם

אין להסברה הישראלית שום סיכוי מול ההסברה הפלשתינאית המצויינת שנעשית ע"י השמאל הישראלי.

פורסם

שלא תבינו אותי לא נכון, אף פעם לא עבר בראשי הרעיון שהילדה היתה בדרכה לבי"ס. מעולם גם לא קראתי את הכתבה/תחקיר של אילנה דיין. הנחתי מנסיון קודם שלנו, ובו גילינו שארגוני הטרור משתמשים בילדים, היא בוודאי לא היתה שם סתם כך. אני כמעט משוכנעת שהיא היתה "פתיון" לחיילים תמימים - אמורה לבוא ולהתחיל לבקש מהם אוכל וממתקים, כמו שרבים מן הילדים הפלסטינים עושים, וכל חייל שהיה יוצא לקראתה היה נורה בידי צלף. בכל זאת, היא היתה פתיון ותו לא, היא לא היתה חמושה ומסוכנת לכן וידוי ההריגה היה מיותר בהחלט. דיי היה בנוהל מעצר חשוד כדי להפחיד אותה, ואם לא אז היו יורים לה ברגליים או משהו.

פורסם
  • מחבר

דריה, אני דיי מסכים איתך לגבי וידוא ההריגה.

בכל אופן לעינייננו, אילנה דיין הורידה לעצמה הרבה מאוד מהכבוד העיתונאי שהיה לי כלפיה שהיא בחרה להראות את הכתבה בטלוויזיה בצורה מאוד ערוכה ומגמתית.

פורסם

דריה, כאן את טועה, ואני אסביר:

מהשיחזור של המ"פ, ומההקלטות אנחנו מבינים שבזמן שקדם לירי ובזמן ש"הילדה" התקרבה למוצב גירית - גם התצפית וגם המ"פ שהסתער לא יכלו לקבוע במדוייק שמדובר בילדה. לא רק, היא אפילו לבשה כפיה - מה שהקנה לה מראה של מבוגר פלשתיני.

עוד משהו, מתנאי השטח שרואים גם בצילום וגם בשיחזור של המ"פ אנחנו יכולים לראות שבאותם תנאי שטח, אי אפשר היה לקבוע מי הדמות החשודה גם ממרחק העולה על 2 מטר. ה"ווידוא הריגה" שכביכול עשה המ"פ נעשה ממרחק של 10 מטרים כאשר ה"ילדה" שכבה על הריצפה כשלצידה התיק שנחשב כמטען. ה"ילדה" כנראה זזה - ולכון המ"פ ירה עוד צרור על מנת לוודא הריגה - אני לא יודע מה איתכם, אני לא רוצה לקבל פיצוץ בפנים ממרחק של 10 מטרים - ובטוח שגם לא הוא.

כל העניין הזה נופח ע"י התיקשורת השמאלנית ברמה שמדינת ישראל לא ראתה עד היום. זו פשוט זוועה לחיות במדינה שהאנשים בה כ"כ אמיצים (חלקם - לפחות) והתיקשורת כ"כ שמאלנית, אנטי-יהודית, פרו פלשטינית.

פורסם

אתה אומר לי שה"נוף" שם בלתי נראה כי האויר/ערפל סמיך כמו מיי ביצה? כמה גבוה יכלה להיות הילדה שהיא תיראה כמבוגר? כנראה שלעולם לא נדע מה קרה שם כי כל אחד יספר מה שנוח לו לספר, בין אם זה התקשורת, המ"מ או הפלסטינים, אבל מה שבטוח - הילדה הזאת לא הלכה לבית הספר...

פורסם
  • מחבר

בואו נשאיר את וידוא ההריגה לסיום החקירה.

פורסם

מספיק שהיא תהיה מטר 60 בשביל להראות כמו מבוגר...

אבל זה לא ממש קשור הנושא כאן זה הדרך שהתקשורת שלנו פשוט רומסת את צה"ל בשביל עוד סיפורים...

זה ביזיון! לא איכפת לי אם הם שמאלנים או ימנים אבל לעזאזל שיהיו אובייקטיבים ויתנו את התמונה המלאה...

לדעתי בגלל דברים כאלה צריך לדרוש לפחות פיצויים... אם לא צה"ל אז המ"פ ששמו הוכפש עוד לפני שהגיע גזר הדין...

פורסם

דריה, זה לא האוויר, זו הקרקע.

בניגוד למ שאנשים חושבים הקרקע שם לא ישרה, אלה היא מלאה גבהות של מטר בערך כל אחת, קשה לזהות ככה בן אדם - אל תשפטו אותו.

פורסם

לא היה לי זמן לקרוא את כל הת'ארד כי אני צריך להתארגן לבסיס אבל אני חייב להגיב פה על משהו שלמדתי מהשיעורי הכרת האוייב שלי במסגרת הטירונות שלי.

לפלשתנאים יש מנגון מודיעין פרימטיבי אך יעיל...אני יסביר...אין להם לווינים משוכללים מצלמות אופטיות ובלאגנים, אבל מה כן יש להם? עם ממורמר ילדים נשים וטף שאין להם מה להפסיד, אז איך משתמשים בהם? יפה ששאלתם.

לוקחים 2 ילדים שנראים תמימים למראה, נותנים להם 20 שקל כל אחד, ששמה זה הון, נותנים להם כדור כדורגל אומרים להם לשחק ליד ש'ג מסויים לבעוט את הכדור לש'ג לספור כמה חיילים יש שם וחזור לדווח...וככה פועלת שיטת המודיעין שלהם, עכשיו מה זה קשור? הילדה הקטנה הזאת נשלחה למטרה כזאת בדיוק ואני מוכן לחתום על זה,יש תיכנון להוריד את המוצב הזה כפי שעשו למוצב של הבדואים, לוקחים ילדה קטנה אומרים לה "תטעי" בדרך תדווחי לנו X Y Z תחזרי וזהו.

מהסיבה הזאת שהם לא בוחלים באמצעים עלינו להסתכל על כל אחד ואחת כפוטנציאלי לשמש כמקור מודיעין\מפגע

הילדה הזאת לא נרצחה, הילדה הזאת נהרגה לטובת שלום המדינה שלנו לכו תדעו מה היו עושים עם המידע שהיא הייתה מעבירה, העולם ואתם חושבים שאנחנו מתעסקים עם אנשים טיפשים, הדבקנו להם כינוי 'מחבלים' מה שמוריד מערכם, אבל אתם טועים אנחנו מתמודדים נגד אוייב חכם בעל אמצעים שמתגבר מיום ליום ורק מחפש להשמידנו.

פורסם

ריגול/פתיון, אותו דבר. השאלה היא היכן אנחנו עוצרים? האם נירה עכשיו בכל ילד שיתקרב למוצב? אז צרפתים יתחילו לפוצץ את עצמם בטיילת כתגובה...

פורסם

אני דווקא מאוד מאמין לאילנה דיין... לעומת זאת, הכתב הזה מציג מפה מלמעלה ושלל נתונים בלי הוכחות בשטח. אולי הילדה עברה דרך האזור הזה כי הדרך הרגילה חסומה על ידי מחסום? אולי מחבלים איימו על ההורים שלה בשביל שהיא תלך לשם? ועוד שאלות שאין עליהם תשובה.

ומה הקשר תקשורת שמאלנית פרו פלסיטנאית?!?! מה דעתכם לתת לכל חייל אישור פתיחה באש והוא יהרוג כל מה שבא לו? להזכירכם הצבא ה"מוסרי" שלנו הוא ממש לא מוסרי. בתור אחד ששירת בו עד לפני שנה וחצי אני יכול להגיד שהשנאה שקיימת אצל חיילים לכל השונה היא פשוט מדהימה. בין אם אתה שחור, לבן, ערבי, דרוזי, בדואי וכו', ישנאו אותך. אצלי בפלוגה, בטירונות 02, היו כמה דרוזים שהיו קוראים להם לפעמים ערבים מסריחים, מוות לערבים וכאלה דברים... זהו גם אותו צבא שניסה להסתיר את המקרה הנ"ל עם הילדה. למה להסתיר? אם הכל היה כשורה אז אני לא רואה שום בעיה... אבל, הצבא הסתיר וטייח וניסה למנוע פרסום ככה שיש משהו מוצק בטענות של אילנה דיין.

פורסם

ריגול/פתיון, אותו דבר. השאלה היא היכן אנחנו עוצרים? האם נירה עכשיו בכל ילד שיתקרב למוצב? אז צרפתים יתחילו לפוצץ את עצמם בטיילת כתגובה...

נתחיל מהשאלה הבסיסית למה לילד נואמלי להסותבב ליד מוצב של חמושים?

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מאוד מאמין לאילנה דיין... לעומת זאת, הכתב הזה מציג מפה מלמעלה ושלל נתונים בלי הוכחות בשטח. אולי הילדה עברה דרך האזור הזה כי הדרך הרגילה חסומה על ידי מחסום? אולי מחבלים איימו על ההורים שלה בשביל שהיא תלך לשם? ועוד שאלות שאין עליהם תשובה.

ומה הקשר תקשורת שמאלנית פרו פלסיטנאית?!?! מה דעתכם לתת לכל חייל אישור פתיחה באש והוא יהרוג כל מה שבא לו? להזכירכם הצבא ה"מוסרי" שלנו הוא ממש לא מוסרי. בתור אחד ששירת בו עד לפני שנה וחצי אני יכול להגיד שהשנאה שקיימת אצל חיילים לכל השונה היא פשוט מדהימה. בין אם אתה שחור, לבן, ערבי, דרוזי, בדואי וכו', ישנאו אותך. אצלי בפלוגה, בטירונות 02, היו כמה דרוזים שהיו קוראים להם לפעמים ערבים מסריחים, מוות לערבים וכאלה דברים... זהו גם אותו צבא שניסה להסתיר את המקרה הנ"ל עם הילדה. למה להסתיר? אם הכל היה כשורה אז אני לא רואה שום בעיה... אבל, הצבא הסתיר וטייח וניסה למנוע פרסום ככה שיש משהו מוצק בטענות של אילנה דיין.

מירו היקר:

אם היית משרת בשטחים היית יודע שיש קווים אדומים ליד כל מוצב שאסור לחצות אותם. חיילי צה"ל יודעים זאת, והפלסטינאים יודעים זאת.

(הם שפוט שלוחים ילדים כי הם יודעים שאני צבא הומני ולא נהרוג אותם ישר)

וכאן גם לך דריה שיעור קטן ממי שהיה במוצב צה"ל בשטחים:

מי שחוצה קו זה יורים בו על מנת להרוג.

בכתבה כבר הוזכר שמי שפישל כאן זהו החייל שהיה אמור לזהות את הילדה כבר מרחוק ואז לבצע עליה ירי התראתי.

הוא לא שמר כמו שצריך ולא שם לב, היא היגעה לקו האדום - בום - ירי על מנת להרוג.

אם אתם רוצים לדעת מה הנוהלים במוצבי צה"ל בשטחים, אל תקראו עיתונים, אל תמציאו שטויות, פשוט תשאלו אנשים שהיו שם.

וחוץ מזה, במה בדיוק אתה מאמין בכתבה שלה? שהילדה הלכה לבית ספר דרך מוצב צה"ל שכל העולם ואישתו יודעים שמי שמתקרב לשם דינו מוות??

GIVE ME A BEARK :lol: :lol: :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים