עבור לתוכן

האם כשמתשמשים בנתב שכולל בתוכו firewall יש צורך להתקין firewall על המחשב?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי בדיוק נתב אלחוטי D-Link AirPlus DI-614.

http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=3178604&g_kind=0

כתוב שיש לנתב firewall מובנה. האם אני עדיין אצטרך להתקין firewall במחשב (zonealarm, norton internet security וכו')?

פורסם

תלוי בך אבבל פירול של הראוטר הוא בדרך כלל חזק מאוד....

פורסם

אין צורך.

פורסם

גם אני שאלתי את השאלה הזאת (קניתי לא מזמן ראוטר) והלכתי לבדוק.

הרצתי בדיקות שונות על המחשב והגעתי למסקנה הזאת- עם פיירוול החומרה המחשב מאוד בטוח. כל הבדיקות (אולי בדיקה אחת* לא הצליחה.. אבל משהו היה שם מוזר ככה שלא לקחתי קשה :) ) הראו שהמחשב בטוח. (symantec, sygate, grc ) *משום מה בבדיקת הUDP של סיגייט משהו לא הלך כשורה. עדיין אין לי הסבר.

מה שכן- תוכנות שכבר נמצאות על המחשב שלך יכולות להיכנס לאינטרנט חופשי , ללא ידיעתך. לכן אולי עדיף פיירוול תוכנה בנוסף.

אצלי לדוג' יש שני מחשבים, אחד מוריד מהמיול וכו ואחד בעיקר למשחקים ואינטרנט.. ויש גם לאפטופ :). במחשב שהוא 'הצרכן הכבד' של האינטרנט התקנתי פיירוול תוכנה (zap)

ובמחשב האחר ובלאפטופ שלי הסתפקתי בפיירוול של XP.

פורסם

יש יתרון אחד מאד גדול של firewall תוכנה על התחנה הספציפית לעומת firewall חומרה.

firewall על התחנה יכול לזהות תהליכים על מערכת ההפעלה שמנסים ליצור חיבור אינטרנט החוצה ולדווח לך על זה (ולתת לך אפשרות לחסום אותם).

firewall חומרה לא מסוגל לזהות תהליכים כאלה ופשוט יתן להם תקשורת חופשית החוצה.

כלומר אם נדבקת בכל סוג של תהליך זדוני שיוזם חיבור מהמחשב שלך לאינטרנט (לשרת כלשהו שאוסף עליך מידע לדוגמא) ה-firewall חומרה לא יהיה מודע לקיומו ולא יחסום אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים